Получих плейъра. Дойде с дата на производство март 2011 и последния f/w. Според очакванията, всичко свири и пее, Blu-ray качеството е превъзходно (но мисля, то е такова със всеки читав BD плейър). Не използвам аналоговите изходи за многоканално аудио, а всичко минава по HDMI на bitstream, така че звука и видеото са повече фуннкция на Denon-a.
Относно стерео звученето - леко разочарование на фона на скромната ми Asus Xonar STX подобрена с 2 х LME49720 Op-Amps. Аз винаги съм бил сигурен, че звуковата карта в настоящата й конфигурация е много прилично решение за стерео звук, но сега съм повече от убеден. Oppo-то звучи много добре и собствениците му повсеместно го хвалят, но същата музика (дори flac срещу оригиналното CD в Oppo) при мен има по-голяма дълбочина (май му казват сцена) и по-дълбок бас. Разликата е малка, но определено чуваема, особено при музика с повече басове. Нивата са същите за разлика от предишният ми Philips BDP-9500, който в стерео режим искаше малко повече децибели от стерео усилвателя, за да даде същото ниво на звук.
По wi-fi нещата не са идеални, flac-овете кешират бавно и се случва да накъсват, което едва ли е проблем на моята мрежа. Wi-Fi донгъл-а към плейъра не вижда N мрежи на 5 GHz (много жалко), а при G скорости ще е достатъчен само за mp3-ки. Не съм пробвал mkv рипове по въздуха...
Относно способностите му като медиен пелйър - не може да пуска пълни BD директории, трябва да му се посочи конкретния файл с филма...
Ето и малко снимки: