svetlo555, разбирам стремежа ти да си купиш нещо невероятно и да приключиш веднъж за винаги, но ще трябва да те разочаровам.
На първо място, според мен най-добра система няма. Дори най-добра система в дадени бюджетни граници е разтегливо и субективно понятие.
Често различни хора харесват различен тип звучене и това не означава, че едните са по-глухи от другите или пък разбират повече от звук и музика.
Няма как да ти кажа - това е системата, купи си я и ще си доволен вечно и със сигурност. Неща които на мен ми допадат, на теб може да не ти харесат и обратното.
Това, което мога да направя, е да ти препоръчам няколко варианта на стерео системи с букшелф колони.
Всеки от компонентите от тези системи можем да доставим в определен срок, но уви нещата в по-голямата си част в момента не са налични в България и няма как да се чуят.
От тази гледна точка, едно такова изреждане на системи представлява просто сбор от красиви картинки с цени, но все пак:
Система 1 :Озвучителни тела - ProAc Response D Two - 4290 лв/чифт.

Усилвател - Naim Nait XS - 3590 лв.

CD - Naim CD5 XS - 4680лв.

Система 2 :Озвучителни тела - ATC SCM 19 - 4580 лв/чифт.

Усилвател - Exposure 3010S2 - 2640 лв.

CD - Exposure CD3010s2 - 3070 лв.

Система 3 :Озвучителни тела - Klipsch Palladium P17B - 6200 лв/чифт.

Усилвател - Creek Destiny2 - 3500 лв.

CD - Creek Destiny2 CD - 3100 лв.

Система 4 :Озвучителни тела - Monitor Audio Platinum Pl100 - 6000 лв/чифт.

Система 5 :Озвучителни тела - Focal Electra 1008 BE - 6569 лв/чифт.

Това са просто примерни системи, за да се ориентираш.
На мен като звук най-много ми допадат системи
№1 и №2, но на други слушатели е напълно възможно да се харесат повече другите системи.
Или пък системи, които дори не съм споменал.
Доста хора по света харесват B&W 805 например, други харесват по-високия клас на KEF, Pmc и т.н.
Разнообразието не е малко и всяка система има своите положителни качества.
В цените на системите не съм включил кабели и аксесоари - стойки, маси и т.н.
Както виждаш бюджета е доста сериозен. При такъв бюджет можеш да се насочиш и към стоящи колони - по-лесно впечатляват приятелите

но според мен при един и същи бюджет, високият клас букшелф колони предлага звук на по-високо ниво.
Успех!