Автор Тема: Интересувам се от най-добрата комбинация  (Прочетена 16650 пъти)

svetlo555

• Гост
Темата е следната .
Интересувам се да си закупя най-добрите букшелф колони и усилвател към тях .
Секунда ,,,,,преди да започнете ,че такова животно няма .
Искам да го купя от тук от БГ , с гаранция (желателно е да е от магазина тук или друг в София )
Вие ги рабирате тези неща .Става въпрос искам да получа уникален стерео  звук .
Източника , ще бъде ЦД ,за което също бих искал да ме посъветвате .

Старите ми колони ,с усилвателя ще ги подарявам на един френд юни месец,
и вече искам да взема нещо наистина много добро .
Чакам за ваши съвети .Особено естествено и от рудра )

Неактивен Rudra

• Administrator
  • Публикации: 1873
  • AV Guide
    • www.avguide.bg
Re:Интересувам се от най-добрата комбинация
« Отговор #1 -: Май 14, 2011, 21:19:32 pm »
Чудесно е че си решил да ъпгрейдваш, но ще ни е много по-лесно, ако дадеш ориентировъчен бюджет.
Иначе чудесни варианти са ProAc D Two и ATC SCM19 например, но цената им е сериозна, а и ще трябва да се чака доставка. В зависимост от колоните би могло да се препоръча подходящ за тях усилвател. Но първо е добре наистина да обмислиш максимален бюджет за всичко накуп или за нещата поотделно.

Успех!

svetlo555

• Гост
« Отговор #2 -: Май 14, 2011, 23:04:58 pm »
Рудра ,очаквах въпрос относно бюджета .
Такъв няма , искам да постигна просто униклаен звук ,така че да съм доволен и да си слушам
любимите парчета ,защо не и филми .
Естествено не искам колони за половин милион ако има такива ,
но съм готов да платя доста ,за нещо което си струва .Да знам че имам the top .
Относно чакането ,съм готов да чакам .На 20 юни е датата която ще правя ъпдеита .
Искам да впечатлявам и приятели които ми идват на гости с звука.
Искам нещо на което да не му се прави ъпдеит .Да знам що се отнася букшелф и стерео - е това .

Неактивен Rudra

• Administrator
  • AV Guide
    • www.avguide.bg
« Отговор #3 -: Май 15, 2011, 00:10:19 am »
svetlo555, разбирам стремежа ти да си купиш нещо невероятно и да приключиш веднъж за винаги, но ще трябва да те разочаровам.

На първо място, според мен най-добра система няма. Дори най-добра система в дадени бюджетни граници е разтегливо и субективно понятие.

Често различни хора харесват различен тип звучене и това не означава, че едните са по-глухи от другите или пък разбират повече от звук и музика.

Няма как да ти кажа - това е системата, купи си я и ще си доволен вечно и със сигурност. Неща които на мен ми допадат, на теб може да не ти харесат и обратното.

Това, което мога да направя, е да ти препоръчам няколко варианта на стерео системи с букшелф колони.  
Всеки от компонентите от тези системи можем да доставим в определен срок, но уви нещата в по-голямата си част в момента не са налични в България и няма как да се чуят.

От тази гледна точка, едно такова изреждане на системи представлява просто сбор от красиви картинки с цени, но все пак:

Система 1 :

Озвучителни тела - ProAc Response D Two - 4290 лв/чифт.

Усилвател - Naim Nait XS - 3590 лв.

CD - Naim CD5 XS - 4680лв.

Система 2 :

Озвучителни тела - ATC SCM 19 - 4580 лв/чифт.

Усилвател - Exposure 3010S2 - 2640 лв.

CD - Exposure CD3010s2 - 3070 лв.

Система 3 :

Озвучителни тела - Klipsch Palladium P17B - 6200 лв/чифт.

Усилвател - Creek Destiny2 - 3500 лв.

CD - Creek Destiny2 CD - 3100 лв.

Система 4 :

Озвучителни тела - Monitor Audio Platinum Pl100 - 6000 лв/чифт.

Система 5 :

Озвучителни тела - Focal Electra 1008 BE - 6569 лв/чифт.

Това са просто примерни системи, за да се ориентираш.
На мен като звук най-много ми допадат системи №1 и №2, но на други слушатели е напълно възможно да се харесат повече другите системи.
Или пък системи, които дори не съм споменал.

Доста хора по света харесват B&W 805 например, други харесват по-високия клас на KEF, Pmc и т.н.
Разнообразието не е малко и всяка система има своите положителни качества.

В цените на системите не съм включил кабели и аксесоари - стойки, маси и т.н.

Както виждаш бюджета е доста сериозен. При такъв бюджет можеш да се насочиш и към стоящи колони - по-лесно впечатляват приятелите :) но според мен при един и същи бюджет, високият клас букшелф колони предлага звук на по-високо ниво.

Успех!

svetlo555

• Гост
« Отговор #4 -: Май 15, 2011, 00:40:49 am »
ОООО ,огромно благодаря за отговора със  снимковия материал .
Ще се съгласиш с мен ,че и дазайна е много важен ,естествено в личен аспект.
Всеки е индивидуален ,съгласен съм ,Затова най-много ми харесват Вариант 4 и Вариант номер 5 .
Все пак ще си строя къща и всичко трябва да бъде подбрано доста добре .
Фокал или монитор аудио -доколкото разбрах усилвателя и ЦД то са едни и същи .
Уникално красиви колони са , за тези пари предполагам и ще свирят добре.

Неактивен p100ynov

• Публикации: 133
« Отговор #5 -: Май 15, 2011, 00:57:54 am »
За всички предложения, които е направил Rudra е в сила всеобщото правило - свирят различно... в случая и добре. Признавам, че не съм слушал конкретните букшелф варианти, а стоящите еквиваленти от сериите, та това ми дава известно право да твърдя, че са добри :)
Все пак един глас за Monitor Audio.

В новата къща няма ли да има място за едни хубави големи стоящи колони? MA Platinum PL300 са има няма 6000 паунда :P
you're nobody without a naim

svetlo555

• Гост
« Отговор #6 -: Май 15, 2011, 01:17:58 am »

В новата къща няма ли да има място за едни хубави големи стоящи колони?

Място има ,но все още мисля по въпроса .
По съм склонен към букшелф .Може даже малко да поразсъждавам по въпроса .
Един мой френд отвори дискотека вчера , озвучаването му струваше 32 000 евра .
(сега да отметна аз съм лайк,но като такъв си имам мои предпочитания ) .Та бяха огромни колони естествено ,мощни но я няма тази чистота която аз обичам да слушам .Сега да не ме вземете за нещо странен , но много си обичам букшелф колоните.
Сега не мога да си го обясня това как става ,една малка колона да ми харесва да свири повече от професионална озувичителна .Но това е положението .
Още повече Рудра също подчерта ,че правилно съм се насочил към букшелф ,а това е доста показателно.
Ще искам топ клас букшелф ,общо взето е това за сега решението.

Неактивен Rudra

• Administrator
  • AV Guide
    • www.avguide.bg
« Отговор #7 -: Май 15, 2011, 01:30:16 am »
Споменах, че при един и същи бюджет, да кажем 4 или 6000лв, аз бих предпочел висок клас букшелф вариант(в повечето случаи), вместо стояща колона от по-нисък клас.

p100ynov има предвид нещо друго - ако помещението и бюджета го позволяват, да обмислиш варианта за висок клас стоящи колони.
За да съм по- конкретен, както каза p100ynov вместо Monitor Audio PL100 - Monitor Audio PL300.
Или пък вместо Focal Electra 1008 - Focal Electra 1038 :).

Та нека не бъркаме нещата, букшелф вариантите са чудесни в даден бюджет, често стоящите колонни от същия клас са още по-чудесни ... но и доста по-скъпи!

Неактивен dimitar_genchev

• Публикации: 8
« Отговор #8 -: Май 15, 2011, 16:19:36 pm »
Преди да отхвърлиш с лека ръка колоните на ATC ти предлагам да отидеш и чуеш техния звук .SCM 19 ги няма в магазина но мисля че има по големите SCM40 , който обаче са флорстенд , но са на много добра цена .Дизайна на ATC не изпъква с нищо особенно ,но пък звука е страхотен (поне за мен). Купуването на колони на сляпо е много рисково нещо и не бих те посъветвал да го правиш .Да дадеш една торба с пари за нещо което не си чул а само си харесал на картинка е доста неразумно. Веднага ти давам пример миналия ден слушах Canton и Elac в ценови диапазон около 2000 - 3000 евро , дизайна е страхотен и се подготвих за едно сериозно прослушване , ми остах доста разочарован стята в магазина беше добре организирана , кабелите сериозни ,техниката сериозна но колоние не свиреха с очакваното качество :)

svetlo555

• Гост
« Отговор #9 -: Май 16, 2011, 00:01:47 am »
Доколкото разбрах ,изброените системи ги няма налични в БГ .
И това е проблема ,че няма къде да се чуят .

svetlo555

• Гост
« Отговор #10 -: Май 19, 2011, 22:16:43 pm »
Добре де ,някакви мнения за ФОкал Електра ,мога ли да прочета ?

Неактивен p100ynov

• Публикации: 133
« Отговор #11 -: Май 19, 2011, 22:56:49 pm »
По-добре чуй, вместо да четеш :)
В магазина нямат препоръчаните от Rudra букшелф колони, но стоящите от серията, ако не се лъжа, са налични. Фокалът притежава много характерен звук, особено във високите, което се дължи на любимата им берилиева пищялка и е въпрос на вкус дали ще ти хареса или не. За някои е твърде агресивна, за други чудесно звъняща и детайлна, но както винаги е важно и с какво ще ги "движиш". С Naim, по мое скромно мнение, си партнират добре...
Лично на мен, въпреки че преди време притежаваш представител на доста по-нисък клас колона от Фокал, намирам "фирмения" им звук за леко натоварващ, сигурно остарявам :)
you're nobody without a naim

Неактивен Rudra

• Administrator
  • AV Guide
    • www.avguide.bg
« Отговор #12 -: Май 20, 2011, 13:08:38 pm »
Всъшност в момента  няма изложени озвучителни тела от Electra серията на Focal.
Иначе съм съгласен с мнението на  p100ynov - и сполед мен Focal имат тип звучене с ясно изразен характер, което на някои допада много, на други не съвсем.

От тази гледна точка, мисля че Monitor Audio PL 100 са по-неутрални като характер, пък и вече си свикнал(харесваш) тембъра на Monitor Audio.

svetlo555

• Гост
« Отговор #13 -: Юни 02, 2011, 21:34:51 pm »
Рудра ,Вариант номер 2 - има го ли във вашите магазини ,да го чуя ?
Мерси

Неактивен Rudra

• Administrator
  • AV Guide
    • www.avguide.bg
« Отговор #14 -: Юни 02, 2011, 22:42:18 pm »
Всеки от компонентите от тези системи можем да доставим в определен срок, но уви нещата в по-голямата си част в момента не са налични в България и няма как да се чуят.

Вече съм писал по въпроса.
Уви наличности на тези системи няма и не се очакват скоро в цялостния им вид - само отделни компоненти.

Всъшност нали интереса ти клонеше към системи 4 и 5? Какво те накара така да обърнеш посоката?