Автор Тема: Моята системка - vessk0  (Прочетена 34117 пъти)

goho

• Гост
Re:Моята системка - vessk0
« Отговор #15 -: Март 06, 2012, 01:27:50 am »
Колега отлично се е получило я сподели
•Subwoofer: Roline, Gold-plated, double-shielded 2X M/M

От чужбина ли го купи ! ::)

Неактивен dimitar_genchev

• Публикации: 8
« Отговор #16 -: Март 06, 2012, 01:32:32 am »
Честито с последния ъпдейт . Усилвателя изглежда много солидно дай повече инфо за него и от каде го купи :) . Той май няма режим за интегриране в домашно кино . Чакаме впечатления :)

vessk0

• Гост
« Отговор #17 -: Март 06, 2012, 02:12:10 am »
@goho - Не, от тук и се оказа фалшив, тънки проводници и без екранировка, но ми вършеше добра работа, когато имах субуфер. ;)

Митко, усилвателя е този: http://www.xtz.se/uk/products/electronics/class-a100-d3-black
Съревновава се и дори бие системи с двойно по-висока цена. Неутрален характер има и гони реализъм. Затова се насочих и към кабелите на Атлас. :) Купих го от сайта им, политиката на фирмата е минимално разходи по реклами и представителства, за по-ниска крайна цена в името на клиента. Предлагат едни от най-добрите, да не кажа най-доброто съотношение цена/производителност. От скоро са на пазара и трупат доста позитивни впечатления. Шведска фирма, но се произвеждат в Китай. Повечето им техника е уникална за парите си, Колоните им за 2 бона надсвирвали Златната серия на МА, която е по-скъпа. Но то инфо има достатъчно по чуждите форуми и има не малко тестове от любители като нас. :) Има си режим за интегриране, точно така съм вързал ресивъра и усилвателя в момента, загледай се по изходите.

« Отговор #18 -: Март 06, 2012, 08:49:10 am »
Да интегрирал си го , но специален вход ли има или махаш мостовете между предуслвателната част и крайното стъпало. Ти в момента го ползваш само като стъпало нали , ако добавиш и CD или нещо друго и искаш да ползваш преда на усилвателя не трябва ли да сложиш мостовете .

vessk0

• Гост
« Отговор #19 -: Март 06, 2012, 22:27:31 pm »
Да, настъпи ли момента ще се наложи, а този момент ще е скоро, тъй като тези дни трябва да ми пристигне картата и остана само да сглобя РС-то.
Ще мисля как да интегрирам всичко, но на този етап най-важно е музиката, рядко ми остава време за филми, а и там не съм супер претенциозен.

hgi

• Гост
« Отговор #20 -: Март 06, 2012, 23:04:39 pm »
Започва да се получава добре, но като гледам цялостната картина според мен малко подценяваш източника, макар че с добър хардуер и добре настроена машина Asus-a сигурно ще те радва доволно.

Неактивен drpetar

• Публикации: 239
« Отговор #21 -: Март 07, 2012, 12:14:54 pm »
Поздравления за системата!

По едно време и аз се бях загледал в усилвателите и колоните на XTZ, ревютата са наистина много положителни, а цените - атрактивни. Отказах се защото нямаше как да ги чуя, а и колоните им са със заден бас рефлекс, аз нямам много място отзад.

Между другото знам, че усилвателя ти има вграден ДАК, май не си го ползвал, а ми е любопитно как се представя.

vessk0

• Гост
« Отговор #22 -: Март 07, 2012, 13:55:27 pm »
Да, поне на хартия дака и преда са на доста по-високо ниво от този на ресивъра ми и съм си поставил за задача тези дни да взема оптичен кабел и да тествам каква е разликата. Всъщност дака е този на топ CD плеъра им и казват че звучат еднакво.

Тамън ще тествам и класовете А и АВ, че сега не долавям разлика.

« Отговор #23 -: Март 07, 2012, 20:06:35 pm »
Като разгледах страницата и получих малко повече инфо , доста се респектирах . Човече от вътре е зловещ ,ако някои ден решиш да правиш демо прослушване у вас да звъннеш :)

lz3ty

• Гост
« Отговор #24 -: Март 07, 2012, 22:40:03 pm »
Интересен е този усилвател ,любопитен съм как звучи. Ако решите прослушване и сравнение готов съм да участвам.
Пламен

vessk0

• Гост
« Отговор #25 -: Март 08, 2012, 00:06:31 am »
Ами по-натам като пооправя докрай нещата и седна на спокойствие да слушам без да мисля за ъпрейди, може и да измислим нещо. :)

Иначе в нета намерих тези 2 снимки "под капака", доста нов модел е и не особено популярен.

vessk0

• Гост
« Отговор #26 -: Март 29, 2012, 22:33:48 pm »
Atlas Hyper MKII, ASUS Xonar Essence ST, Fractal Design R3 и останалите неща за РС-то, които чаках дойдоха:

...та успях да завърша PC-то и пускам новия ъпдейт по системата. Отново  пренаредих стаята, хем за проба как ще е звука с разположени ОТ на  по-дългата страна (не почувствах нито подобрение, нито влошаване) и хем  за отваряне на стаята. Звука обаче се подобри един път след махането на  голямата холна маса, която явно е пречела на звуковите вълни и разбира  се втори път след смяната на източника.

Ето снимки от различни ъгли на слушателската позиция и стаята като цяло  как е наредена, реших модулите от библиотеката така да са разположени,  че да служат като дифузери отдясно и зад мен, а пък отляво разчитам на  дебелите плътни завеси, които покриват цялата стена при издърпване.

Впечатленията ми на първо слушане са много положителни! :)

Единствения минус на преминаването от цифров към аналогов звук, ако може да се нарече минус, е немалкото затихване на системата. Трябва доста повече да усилвам спрямо преди.

Иначе ясно се чува подобрението. Изникнаха нови звуци, повиши се "резолюцията", доста детайли изпъкнаха, избистри се като цяло цялата звуковата картина. Усещам доста голяма ефирност, прозрачност и живот. Сцената драстично се подобри. Принципно колоните ми не се славят като добри в стерео картината, но въпреки това вече мога да локализирам доста по-лесно инструментите и вокалите. Доста се увеличи обема на звука и вече не идва насочен от колоните, а е общ, пространствен. Интересното е че често не се усещам колко усилвам и очаквам да ме изгонят. :D Мембраните подскачат, а звука е изключително ясен, без изкривявания, толкова колкото и при нормално усилване. :D При усилване на макс и празен сигнал, с долепено ухо до говорителите, едвам се усеща "хис"-а, никакъв шум или брум няма. Много съм доволен. :)

Kikata

• Гост
« Отговор #27 -: Октомври 19, 2013, 22:19:35 pm »
Веско,ти се развиваш с бесни темпове,доколкото следя де...с какво си последно ?

vessk0

• Гост
« Отговор #28 -: Октомври 20, 2013, 00:18:04 am »
До под кривата круша, покрай последната година в университета, множество изпити и болници, почти никакво време не ми остава, за последната година няколко размествания и преразглеждания на обстановката правих, в крайна сметка се спрях на един задоволителен засега сетъп, но още не съм довършил акустичната обработка и новата маса за техника.

Ето и някакво загатване:

« Отговор #29 -: Октомври 20, 2013, 09:30:02 am »
Тези трупчета под центъра , купешка стойка ли е или сам си ги направи . И аз търся някаква стоика с лек наклон нагоре за центъра , ама нещо не намирам .