Atlas Hyper MKII, ASUS Xonar Essence ST, Fractal Design R3 и останалите неща за РС-то, които чаках дойдоха:

...та успях да завърша PC-то и пускам новия ъпдейт по системата. Отново пренаредих стаята, хем за проба как ще е звука с разположени ОТ на по-дългата страна (не почувствах нито подобрение, нито влошаване) и хем за отваряне на стаята. Звука обаче се подобри един път след махането на голямата холна маса, която явно е пречела на звуковите вълни и разбира се втори път след смяната на източника.

Ето снимки от различни ъгли на слушателската позиция и стаята като цяло как е наредена, реших модулите от библиотеката така да са разположени, че да служат като дифузери отдясно и зад мен, а пък отляво разчитам на дебелите плътни завеси, които покриват цялата стена при издърпване.

Впечатленията ми на първо слушане са много положителни!

Единствения минус на преминаването от цифров към аналогов звук, ако може да се нарече минус, е немалкото затихване на системата. Трябва доста повече да усилвам спрямо преди.
Иначе ясно се чува подобрението. Изникнаха нови звуци, повиши се "резолюцията", доста детайли изпъкнаха, избистри се като цяло цялата звуковата картина. Усещам доста голяма ефирност, прозрачност и живот. Сцената драстично се подобри. Принципно колоните ми не се славят като добри в стерео картината, но въпреки това вече мога да локализирам доста по-лесно инструментите и вокалите. Доста се увеличи обема на звука и вече не идва насочен от колоните, а е общ, пространствен. Интересното е че често не се усещам колко усилвам и очаквам да ме изгонят.

Мембраните подскачат, а звука е изключително ясен, без изкривявания, толкова колкото и при нормално усилване.

При усилване на макс и празен сигнал, с долепено ухо до говорителите, едвам се усеща "хис"-а, никакъв шум или брум няма. Много съм доволен.