И така дойде времето да завърша официално първия ми аудио/видео сетъп след няколко проблемни компоненти и размествания.
Компонентите:Кабелите:За сега съм доволен от получилата се система. Като качество на звука и въобще изпълнение съм адски доволен от колоните, просто за промоциалната си цена на куп са страхотни! Не вярвам да е възможно да се намери нещо за тези пари, дори и втора ръка, което да даде такова музикално качество, особено за пълен 5.0 комплект.

Да, колоните са музикално "оцветени", но на повечето от вас биха се харесали, защото дават много топъл, мек и приятен звук. Дори в отсъствието на субуфер, в режим СТЕРЕО колоните издават такъв невероятен и мек бас от този 5" мид-бас говорител, че направо ще се шашнете. Няма никакви завихряния, дори и с доста нисък бас, супер отпушени са от към бас рефлекс и дишат на спокойствие, дори при много силни нива, никакви турбуленции и негативни явления. Звънливи и кристални високи. Задните Монитор 3 дават по-натурален звук и също са много добри. От центъра не съм супер впечатлен, но той е със затворен обем и това доста променя тембъра. Като качество на изработка... мога доста да ги рекламирам. Страхотна изработка, дебели стени, не е пестено от материали и вата, солидни сглобки... единствено предните Монитор 7 са леко нестабилни, центъра на тежеста е най-горе, така че внимавайте с тях.

Очарован съм от тях, така че следващия ми ъпгрейд, който да донесе солидна промяна в звука, ще бъде най-рано към края на годината - ще сменя само предните колони, разбира се и центъра. В режим филм също съм доволен, но там не съм толкова капризен.

От субуфера, обаче имам негативи, та в скоро време ще му изработя нова, по-масивна кутия и по-голям бас порт, тъй като в заводския си вариант се получават турбуленции в порт-а, най-вече при честоти под 40Хз, които при по-силни нива започват доста да надделяват.

От телевизора също съм адски доволен, за парите си е страхотна и дори задължителна покупка, следващия ми ъпгрейд ще е или към малко по-голям диагонал и съответно по-висок клас или направо към прожектор, това само ако успея да разместя стаята, така както съм планирал по-натам.

Приложил съм безплатни акустични подобрения, както следва:
- 2 вълнени килими, един върху друг, трети по-дебел под предните колони. Пода е от паркет.
- Допълнителни чифт дебели завеси отстрани на колоните за намаляване на кънтенето на стаята.

Ето и снимков материал:
Централно:

В ляво:

В дясно:

Други:

Единствената ми цел в момента е да оптимизирам басово стаята. Тя резонира на ~46,5Hz и съответно нейните производни нагоре.
Стаята е с размери 3.70м х 3.40м.
Та това е общо взето, очаквам отзиви по евентуални подобрения, готов съм на всякакви идеи, които са изпълними де.