Здравейте,съфорумници,искам да се допитам до по-запознатите от мен с материята за избор на двойка фронт колони,които ще бъдат вързани към ресивър YAMAHA RX-V667 . В момента към ресивъра имам вързани две Monitor Audio BX2,които закупих от тукашния магазин и които ползвам за стерео,като съм много доволен от резултата...но понеже съм се запалил отскоро,обмислям да ъпгрейдна саунда и да взема една двойка Klipsch Reference RF-52 II или Monitor Audio Bronze BX 5,като цената им е близка и е лимита на възможностите ми,за съжаление.Стаята ми е хол ,около 20 квадрата,панелка с топлоизолация.Знам какъв е идеалния вариант,но при мен е невъзможно за постигане.Източника е настолно РС (Creative X-Fi Xtreme Gamer Fatal1ty Pro - през аналога),не претендирам за аудиофилски звук,просто да има детайлна звукова картина,бас,колкото е нужен,с добри среди и високи...Дълго време следя мненията за едната или другата марка и преобладават положителните отзиви.За съжаление свободното време за мен е лукс,който не мога да си позволя,в противен случай бих отделил няколко дена заобикаляне из столицата в прослушване на моделите.Ако има значение,аз слушам предимно черно,хип-хоп,техно,хаус,джаз ,R&B,блус,по-рядко класическа музика.Колекцията ми (може да прозвучи клише,но не претендирам,че съм познавач) е предимно mp3-ки, FLAC и Lossless .Ще бъда благодарен за всеки съвет,мнение или инфо за най-добри избор за 1000-1200 лева.Сегашните букшелфки ще станат съраунд колони,а за в бъдеще ще се мисли за буфер.
едит: Имам достатъчно свободно място за флор-стенд колони със задно разположен бас-рефлекс,така че това не е проблем...