Днес случайно намерих варненския дистрибутор на Аудио Арте - фирма Кармел, и отидох.Чух различни буукшелфки, вързани към евтин стерео-усилвател. Kef Q-100, Mordaunt-Short Aviano 2, Quadral Argentum 330, но от всичките най-добре балансиран и неутрален звук дадоха Boston Acoustics A-26, които са 678 лв за чифт.Дори скъпите Quadral не ме впечатлиха така, въпреки осезаемо по-добрите ниски, аз държа най-много на средите, тъй като слушам предимно power metal.Моят запис беше от flac, но почти няма бас в него, и като ми пуснаха някакъв аудио диск, отстъпих назад - егати баса...Някакви мнения имате ли за тези тонколони? Препоръчаха ги пред MA Bronze BX2, като за бронзовите казаха, че нямат никакъв бас.Макар със заден бас-рефлекс, според човека можело и на 5 см от стената да ги държа, а за тоя модел четох, че трябват поне 20см.
Продавачът беше много начетен, но ще трябва да пропусна типичното българско оплюване по адрес на много други магазини, включително и по нашия форум.Макар настоятелно да твърдях, че тук екипът е умерен и неутрален и в никакъв случай не насочва хората към стоки от магазина на форума, онзи оплю Yamaha RX-V771 и се изказа доста крайно, изкара Denon и Marantz в пъти по-добре звучащи за същите пари.Не ми се щеше да припомням казаното от модератора за специалистите, които са настройвали супер-скъпи системи, но нито веднъж не са плюли по който и каквото и да е...Изкара хората тук аборигени, които дори не са чували за Boston Acoustics и " на идея си нямат момченцата, толкова да са далече от истината ", и куп други обиди.Моля за извинение, ако ви приличам на интригант, но ако някой плюе мен зад гърба ми, аз бих искал да знам, и счетох за нужно да кажа истината.Напомних му, че от тоя форум знам повечето неща, и ако не беше този форум, нямаше да му отида в магазина да търся определени марки...