Автор Тема: Начално ниво многоканална система в малко помещение  (Прочетена 26629 пъти)

Неактивен lazarus18

• Administrator
  • Публикации: 1634
Качеството на звука от А810 може и да е малко по-добро, но това, което се опитваме да ти кажем е, че ако размениш бюджетите и си вземеш колони за 2000 и ресийвър за 1000 ъпгрейда ще е в пъти по-осезаем.

nicola_manchev

• Гост
Това ми е ясно, господа...Радвам се, че има напреднали и търпеливи хора като вас, които си играят да обясняват на нас, начинаещите и нетърпеливите  (rock) Четох, че Клипш и МА са с много различно звучене и тембър.След като ми трябват тонколони с преден бас-рефлекс за бюрото (няма как да разместя мебелите, тъй че приемам, че така и ще си останат и няма да ги наредя по-добре никога), се колебаех дали някой от моделите, които предлагате в магазина, е по-висок клас от ВХ2.Ако има смисъл от някой определен модел, дори и на друга марка, ще се радвам да препоръчате.Крайната цел винаги ще ми е 5.0, затова е добре буукшелфките да са от еднаква серия.Четох потребителски мнения, че звукът на буукшелфките на Клипш залага предимно на бас и не е добре балансиран, и който търси неутрално звучене - да търси другаде.Разбира се, трудно се описва звук, и то много...

Неактивен lazarus18

• Administrator
Ние коментираме звуковите качества на дадени колони имаме оредвид как звучат при оптимално разполагане.
Как ще звучат върху бюро никой не може да ти каже. Обикновено се получават неприятни резонанси и бумтения, които влошават звуковата картина.

Kikata

• Гост
Никола,букшелфките си искат стойки определно,говоря от личен опит...отделно ако си поиграеш с разположението на колоните с цел максимално добър и пространствен звук,няма да сбъркаш или иначе казано - това си е просто задължително,след закупуване на колоните.При мен различното разположение на колоните се отразяват на крайния резултат,като последния път доведе до по-добър и детайлен звук,но си мисля че има още какво да се желае  :) Та,това е от по-голямо значение,според мен,отколкото да наливаш безумни суми в прескъпи ресивъри или колони...С колегата @lazarus18 се разбрахме да тествам тези дни Audio Pro SUB 8 EVO-то,и дано се представи подобаващо в стерео режим и при филмите,като само се притеснявам да не вкара някакви вибрации,понеже съм ограничен откъм опции за неговото разположение в стаята,но това ще се разбере вероятно утре или вдругиден  ;)

nicola_manchev

• Гост
Днес случайно намерих варненския дистрибутор на Аудио Арте - фирма Кармел, и отидох.Чух различни буукшелфки, вързани към евтин стерео-усилвател. Kef Q-100, Mordaunt-Short  Aviano 2, Quadral Argentum 330, но от всичките най-добре балансиран и неутрален звук дадоха Boston Acoustics A-26, които са 678 лв за чифт.Дори скъпите Quadral не ме впечатлиха така, въпреки осезаемо по-добрите ниски, аз държа най-много на средите, тъй като слушам предимно power metal.Моят запис беше от flac, но почти няма бас в него, и като ми пуснаха някакъв аудио диск, отстъпих назад - егати баса...Някакви мнения имате ли за тези тонколони? Препоръчаха ги пред MA Bronze BX2, като за бронзовите казаха, че нямат никакъв бас.Макар със заден бас-рефлекс, според човека можело и на 5 см от стената да ги държа, а за тоя модел четох, че трябват поне 20см.
  Продавачът беше много начетен, но ще трябва да пропусна типичното българско оплюване по адрес на много други магазини, включително и по нашия форум.Макар настоятелно да твърдях, че тук екипът е умерен и неутрален и в никакъв случай не насочва хората към стоки от магазина на форума, онзи оплю Yamaha RX-V771 и се изказа доста крайно, изкара Denon и Marantz в пъти по-добре звучащи за същите пари.Не ми се щеше да припомням казаното от модератора за специалистите, които са настройвали супер-скъпи системи, но нито веднъж не са плюли по който и каквото и да е...Изкара хората тук аборигени, които дори не са чували за Boston Acoustics и " на идея си нямат момченцата, толкова да са далече от истината ", и куп други обиди.Моля за извинение, ако ви приличам на интригант, но ако някой плюе мен зад гърба ми, аз бих искал да знам, и счетох за нужно да кажа истината.Напомних му, че от тоя форум знам повечето неща, и ако не беше този форум, нямаше да му отида в магазина да търся определени марки...

Неактивен Rudra

• Administrator
  • Публикации: 1873
  • AV Guide
    • www.avguide.bg
Щом толкова много са ти харесали Boston Acoustics A-26, не виждам причина да не ги вземеш :)
На официалния им сайт не е посочен вносител за България, но това надали е проблем.
При положение, че си се насочил към озвучителни тела в този бюджет, и конкретно тези са те впечатлили толкова много, ако нямаш възможност за други сравнения - действай. Не е лошо да провериш дали ще можеш да намериш и подходящ център.
Boston Acoustics произвеждат продукти основно в ниския клас, но пък продуктите им са добре оценени, също както са добре оценени и много други озвучителни тела - на други производители.
Не са разпространени в България и надали много хора ще могат да ти дадат сериозни впечатления от първа ръка.
Както вече казах, продуктите им в чужбина са много добре оценени, но не бива да забравяме, че това са продукти от съвсем нисък клас... и да се твърди, че това е "истината" ми изглежда странно.

За мен е наистина несериозно да се твърди, че BX2 "нямат никакъв бас", както и да се препоръчва озвучителни тела със заден порт(а и с какъвто и да е порт) да се поставят на 5см. от стената, но... всеки има своите виждания за звука и живота  ;D

За останалото е ставало дума неведнъж.
За теб е най-добре да чуеш различни гледни точки и сам да прецениш на кои да обърнеш внимание.
Предполагам за доста хора ще е интересно и приятно да прочетат впечатленията ти от определени компоненти и комбинации, както и препоръките, които си получил на различни места.

Що се отнася до манталитета и културата на някои български консултанти, мисля, че са твърде добре известни и няма никаква нужда да пълним форума с драми.
Далеч по-полезно и приятно е да се съсредоточим върху обсъждането на добрия звук и картина, и вариантите да им се наслаждаваме в домовете си!

nicola_manchev

• Гост
Благодаря на Rudra за търпеливия тон и разделянето на темата - така наистина е по-добре! Относно събууфър, аз ще се постарая да го избегна, освен, че ще спестя 1 000 лв, и няма все да се притеснявам, че баща ми ще ми нахлуе в стаята да се кара, че бумтяло това гадното нещо и да го намаля  ;D Но не изключвам тази възможност.Продавачът от магазина бе на мнение, че няма да сгреша, който и от двата да взема - Velodyne CHT-8Q или REL T5.Четох мнения за първия, че бил ориентиран повече към музика, отколкото към филми, което звучи много добре (поне на хартия).Аз също се учудвам, че толкова много ми допаднаха такива евтини колони като Boston A 26.4 еднакви такива за предни и съраунди, а центърът им струва около 400 лв, двоен, с бас-рефлекс.Мой познат има Monitor Audio BR2 и се оплака, че бас-рефлексът свисти, когато се усили музиката, а той е със сериозен ресийвър.Някой има ли подобни наблюдения...Малко се притесних, тъй като този модел се води, че е е подобен на Silver серията и е по-добър от ВХ2...Отначало се радвах, че ще си спестя ходенето до София, за да чуя ВХ2, но май ще трябва да отида...Все пак, веднъж се купува...

P.S Rudra, 20 см от стената дали са достатъчни ?

Неактивен Invisigoth

• Публикации: 36
Напротив, BX2 е подобрен вариант на BR2.
За първите те уверявам, че не свистят.

CP

• Гост
Аз съм с RX2, които са със заден бас рефлекс и ги държа на 35 см. от стената, въпреки че в магазина, откъдето ги взех ми казаха, че 20 см. биха били достатъчни, при мен на по-близко разстояние от 35 см. почва да се чува бумкане. За 5 см. какво да говорим, който го е казал за тонколони със заден бас, явно толкова разбира /или му е по-важно да продаде, отколкото да свърши работа на клиента/. Иначе личното възприятие е много важно, така че вярвай на това, което чуваш ти.

Kikata

• Гост
Никола,BX2 в никакъв случай не са колони с липсващ или слаб бас...тези букшелфки ще са перфектната комбинация  с един 8" велодин,въпроса е кой може да извади парите за тях,щото не са никак малко по нашия стандарт  :)

nicola_manchev

• Гост
Ще ги събира, колкото трябва, дори единия си златен пръстен ще продам, който ми е малко голям и не го нося почти  (y) Няма ли да има някой любезен съфорумец от Варна, Добрич или региона, че да се поразходя и видя и чуя колоните на Monitor Audio  :-[ Ще почерпя подобаващо, както си му е редът, по обичая  (handshake)

nicola_manchev

• Гост
Здравейте, днес си продадох ресийвъра, и сега си търся друг.Гледам, че YAMAHA RX-V661T е 200 лв под RX-V771, и също си има pre-out за всички канали, че и мулти-канал входове...Дали ще спечеля по-добро качество, или каквото и да е, та да оправдае покупката RX-V771 ? Ето снимките на 661 и 771 :

Неактивен Rudra

• Administrator
  • Публикации: 1873
  • AV Guide
    • www.avguide.bg
Ако не те тревожи, че YAMAHA RX-V661T е 4-5 годишна мостра в Техномаркет, че не поддържа новите HD формати, че има само 2 HDMI входа и един HDMI изход, то тогава всичко е наред.
Мисля, че по-нагоре в темата вече споменах, че за класа озвучителни тела, към които си се насочил, предусилвателните изходи на рисивъра са по-скоро излишна екзотика.

Успех!

nicola_manchev

• Гост
Връщане назад няма, нов ресийвър ще трябва...Ако взема Monitor Audio Bronze BX2, или Boston Acoustics A 26, или Klipsch RB-61, събууфър Velodyne CHT-8Q, тогава кой ресийвър ще е като за мен?Видях добри обяви за Yamaha RX-V371 / HTR-3064 за 300 лв от ръка, но май е твърде малко.Може би е добре вие да ми препоръчате ресийвър? Какво означава да поддържа новите формати - аз гледах да поддържа DTS HD MA и True HD, явно нещо съм пропуснал...Flac може би?
  Относно тонколоните, четох обезпокоително ревю за Focal 705, че никак не са подходящи за ритмична денс-музика.В София Аудио Център бяха казали, че според тях не свирят правилно, а отворено и изнесено, за разлика от MA Bronze BX2, които свирели по-балансирано и неутрално.Аз нямам против и да си взема и по-висок клас буукшелфки с преден бас-рефлекс, но държа да има 5.0 комплект от серията, за да си изградя постепенно.Май само Клипш са ми вариант, но трябва да ги преслушам и тях.Тогава един хубав стерео-усилвател на старо няма ли да даде по-добър звук за ляв и десен канал, като имам предусилватели?

P.S Не ме бийте много, знам, че изнервям с толкова подробно мислене и въпроси  ;)

Неактивен lazarus18

• Administrator
Посочения от теб Yamaha V661 няма тези декодери за HD звук - Dolby TrueHD и DTS-HD MA.
В никакъв случай не е лош модел, но вече малко неактуален. По-големия проблем е, че ще трябва да купиш мостра на доста години, а в техните магазини това е по-зле и от 2-ра ръка. Какви ли не страхотии съм виждал - изкорубени копчета, надраскани панели...
Според мен за този клас колонки, V771 е абсолютния максимум и то само при положение, че планираш ъпгрейд на колоните в близко бъдеще - 1-2 години.