Здравейте, бързам да споделя скромните си впечатления, докато не ми е станала каша в главата от многото информация.Днес минах през ТМ и хората бяха учудващо любезни и възпитани, нямаше го онова плюене по конкуренцията, което свикнах да виждам в повечето магазини.Имах рядката възможност да тествам Yamaha RX-V371/571/671/771, с оптичен кабел от лаптопа и flac / dvd -audiо записи.Макар на отлична цена предвид екстрите си, веднага се усети разликата между първите два, и Rx-V371 отпадна, много мажеше високите...Housing-ът им бе абсолютно еднакъв, с изключение на 771, който има hdmi on front panel и въртящо копче, вместо бутони за избор на източниците.Все се питах дали допълнителните екстри и по-високата цена са разликите, но се оказа, че не са.Нямаше с какво да ги вържат, освен с едни JAMO D-430.На всичките дадох Pure Direct / Straight режим, и напрегнах уши.Избрах 2-3 до болка познати за мен записа, които въртя най-често.Предвидливо взех богати на инструментал метъл парчета, както и малко Eurodance - разликите при танцувалния стил не можах да усетя, колкото и да се напъвах.В метъл парчетата с три китари, най-осезаема беше разликата в инструментала за ритъм-китара.671 даде по-добре контролирани ниски и средни, и свързахме 771.Прецених, че или ще е 571, или 771, и разликата между двата би била по-лесно доловима и би спестила време.На няколко пъти разкачаха и свързваха хората, но определено по-богат и по-добре контролиран звук издаваше 771.Дребна разлика, която ми направи впечатление, беше въртящото се копче за усилване - осезаемо по-голямо е от това на предните модели, въртеше се по-лесно и плавно.Като се има предвид, че има предусилвателни изходи, май RX-V571 ще е, въпреки, че като за 800 лв RX-V571 е фантастично решение.След стотици мнения по всякакви форуми, четох модераторско мнение в един уважаван форум, в което препоръчваше именно Yamaha пред Denon 1912 - разделянето на звука куцало, според него изглежда, сякаш всички музиканти свирят в отделни помещения.В други форуми четох подобни мнения, и старателно си записвах кой на чия страна е, за да преценя процентното съотношение накрая.Звук се описва доста трудно с думи, различни записи звучат крайно различно, предвид разликите в помещения, тембър на тонколони и тембър на усилвател / ресийвър, но огромна част от това, което четох, се потвърди при сравнението, което правих днес в продължение на три часа.Пуста му маниащина, съвсем отскоро се запалих, и съм начинаещ, но исках да спестя време и нерви, и за всеки случай реших да споделя.