Автор Тема: Начално ниво многоканална система в малко помещение  (Прочетена 26647 пъти)

nicola_manchev

• Гост
771 също бе мостра, последният, пратиха ми го от Техномаркет - София.Малко съм ограничен с ТМ и Технополис, защото са ми близо, и защото дават на изплащане на ниска лихва.Между 571 и 771 не виждам защо да има голяма разлика в качеството на звука през HDMI, 771 има куп ненужни за мен екстри.Какво се има предвид, ако планирам ъпгрейд на колоните в близките 1-2 години? То е ясно, че тая година още ще взема буукшелфки, въпросът е кои да са...

Неактивен lazarus18

• Administrator
  • Публикации: 1634
Под ъпгрейд имам предвид нещо 1-2 класи над разглежданите от теб модели в момента - Monitor Audio RX6 примерно. За нещо такова си заслужава да добавиш стерео усилвател в порядъка 1500+ лева към ресийвъра с пре-аут изходи.

nicola_manchev

• Гост
Ясно, сега вече разбрах - скоро няма да е, защото няма къде да ги сложа, но ако някога сменям жилището, ще е Aventage + стерео усилвател по ваша препоръка.В Техномаркет имат всичките налични от серия х71, и мислех да отида да видя ще се съгласят ли да ги свържат към хубави тонколони, и да се напрягам да чуя дали ще усетя разлика в звука между 371 и 571, например, и накрая 771, поне като слушам FLAC от лаптопа, чрез оптичен кабел.

nicola_manchev

• Гост
Здравейте, бързам да споделя скромните си впечатления, докато не ми е станала каша в главата от многото информация.Днес минах през ТМ и хората бяха учудващо любезни и възпитани, нямаше го онова плюене по конкуренцията, което свикнах да виждам в повечето магазини.Имах рядката възможност да тествам Yamaha RX-V371/571/671/771, с оптичен кабел от лаптопа и flac / dvd -audiо записи.Макар на отлична цена предвид екстрите си, веднага се усети разликата между първите два, и Rx-V371 отпадна, много мажеше високите...Housing-ът им бе абсолютно еднакъв, с изключение на 771, който има hdmi on front panel и въртящо копче, вместо бутони за избор на източниците.Все се питах дали допълнителните екстри и по-високата цена са разликите, но се оказа, че не са.Нямаше с какво да ги вържат, освен с едни JAMO D-430.На всичките дадох Pure Direct / Straight режим, и напрегнах уши.Избрах 2-3 до болка познати за мен записа, които въртя най-често.Предвидливо взех богати на инструментал метъл парчета, както и малко Eurodance - разликите при танцувалния стил не можах да усетя, колкото и да се напъвах.В метъл парчетата с три китари, най-осезаема беше разликата в инструментала за ритъм-китара.671 даде по-добре контролирани ниски и средни, и свързахме 771.Прецених, че или ще е 571, или 771, и разликата между двата би била по-лесно доловима и би спестила време.На няколко пъти разкачаха и свързваха хората, но определено по-богат и по-добре контролиран звук издаваше 771.Дребна разлика, която ми направи впечатление, беше въртящото се копче за усилване - осезаемо по-голямо е от това на предните модели, въртеше се по-лесно и плавно.Като се има предвид, че има предусилвателни изходи, май RX-V571 ще е, въпреки, че като за 800 лв RX-V571 е фантастично решение.След стотици мнения по всякакви форуми, четох модераторско мнение в един уважаван форум, в което препоръчваше именно Yamaha пред Denon 1912 - разделянето на звука куцало, според него изглежда, сякаш всички музиканти свирят в отделни помещения.В други форуми четох подобни мнения, и старателно си записвах кой на чия страна е, за да преценя процентното съотношение накрая.Звук се описва доста трудно с думи, различни записи звучат крайно различно, предвид разликите в помещения, тембър на тонколони и тембър на усилвател / ресийвър, но огромна част от това, което четох, се потвърди при сравнението, което правих днес в продължение на три часа.Пуста му маниащина, съвсем отскоро се запалих, и съм начинаещ, но исках да спестя време и нерви, и за всеки случай реших да споделя.

Kikata

• Гост
И какво стана в крайна сметка,взе ли ямахата  :) ?

nicola_manchev

• Гост
Още не...Днес оня в специализирания магазин отново оплю всички други марки, но му заявих твърдо, че прехвалени и оскъпени марки като Маранц и Денон аз КАТЕГОРИЧНО няма да взема.NAD също е оскъпена, но не съм чел никога лоши отзиви.И, макар да е 400 лв по-скъп от Yamaha RX-V771, се замислих за NAD T-747.Продавачът настоя, че с него няма никакъв смисъл от допълнителен стерео-усилвател към пред-усилвателните изходи.Някой да коментира? Всичко е субективно, но като се дават такива пари, не може да хвърляш прибързано за шир-потреби.Колкото до лаптопа с FLAC + DVD-Audio, аз исках да преценя реално как ще звучи, защото точно така ще си ползвам системата.Нямам определени високи изисквания, защото това аудиофилство наистина е болест, особено с кабелите за няколко хиляди лева...То, хубаво ще е едно студио с многопистови ленти, най-добре, ама...Не и в стая от 12 кв.м.

Kikata

• Гост
Re:Начално ниво многоканална система в малк&#
« Отговор #36 -: Януари 13, 2012, 18:41:09 pm »
Според мен ямахата ще ти върши добра работа,няма смисъл  да даваш по-голяма сума ,особено за твоята стая...

nicola_manchev

• Гост
Благодаря за съвета ! В магазина продавачът бе на мнение, че МА ВХ2 свирят много подобно на Kef Q100, вторите ги слушах, и Boston A 26 ме впечатлиха значително повече.Ще се радвам на още мнения за тези модели колони, както и за ресийвъри.Не е много честно да се сравняват Yamaha RX-V771 (1139 лв) и NAD T-747 (1600 лв), но може и да си струва...Четох мнение, че 747 е " унищожил " откъм звук Marantz SR-8400, човекът ги има и двата и е на мнение, че ако 8400 е музикален, то 747 си е цял оркестър, хи-хи..Ех, пуста сиромашия, да му дотегне на човек избиране и колебание...Чакам мнения, докато не те ме набили, че така ви занимавам (rock) ;D ;)

Неактивен lazarus18

• Administrator
  • Публикации: 1634
Тука многократно е писано относно баланса в една система. Да, NAD ресийвърите са много добри, но е безумие да се ползват с колони за 600 лв. Много по-осезаем ъпгрейд ще постигнеш ако купиш ресийвър за 600 и колони за 1600 лв.
Идеята да се добави след време стерео усилвател към системата ти е валидна САМО ако направиш сериозен ъпгрейд в колоните си. В момента ти трябва просто някакъв усилвател/ресийвър, който да съответства на нивото на колоните. Предвид размера на стаята ти, използвания източник и най-вече разполагането им на бюрото почти една до друга ме кара да ти препоръчам да не се изхвърляш с ресийвъра.
Също така не приемай за чиста монета всички потребителски мнения. В тях, както може да се очаква, има голяма доза субективизъм. Отделно, не знаеш дали условията, в които е останал някой доволен от даден продукт са същите като при тебе. Не знаеш какъв е опита му в аудиото като цяло и много други неща.

nicola_manchev

• Гост
Аз все си мисля кои ще са тия буукшелфки, които ще са подходящи за NAD 747.Може би нещо като Proarc Studio 110, или Focal 806-807...Много хора тръгват от бюджетно решение, и после се насочват по-нагоре, може би и аз съм сред тях.За мен е важно да има 5.0 комплект от една серия, за да е добро домашно кино и тоналност и тембър да са еднакви между петте тонколони.Щом трябва, и повече ще дадем, ще събираме, на кредит ще изплащаме, но ще го направим...Не си правя илюзии, че има свръх евтино и свръх качествено едновременно.Вижда му се краят, останаха малко варианти за обсъждане (поне аз тъй си мисля).

Неактивен Rudra

• Administrator
  • Публикации: 1873
  • AV Guide
    • www.avguide.bg
Преди да обмисляш рисивъри за 1600лв. припомни си, че плануваш да сложиш озвучителните тела на бюро... широко 90см. После пак си го припомни!
Това го обсъждахме вече доста пъти, но уви не мисля, че  изписаното до тук ти е направило каквото и да е впечатление.

Хубаво е също да осмислиш, редно ли е ти да категоризираш кои марки са Надценени, кои не са, кои стават и кои не...
Изведнъж започваш да се изказваш почти като консултантите, които са ти направили толкова лошо впечатление...

Обмисли добре ситуацията и изказванията си.

Успех!

nicola_manchev

• Гост
Рудра, приемам изцяло забележката ти, тоя път наистина се изхвърлих - моите извинения към всички в темата  :-[ :-X Прав си за консултантите, според тях дори и при моето ужасно помещение си струва NAD 747, хем многократно и подробно им го описах...Освен първо да си взема озвучителните тела в брой, да ги чуя там от лаптопа, после в ТМ пак, но със 771.Лошото е, че помещението във фирма Кармел е доста добре направено, малко, и тихо, а в онова хале, което е Техномаркет, може да се чува сравнително по-зле и да реша, че е от Yamaha-та ...И наистина ли вече е старичък като модел 747, така четох ?