Автор Тема: Panasonic PDP / Faq - на първа страница, обсъждане, мнения  (Прочетена 213938 пъти)

gadinoid

• Гост
parvans
След като направиш това --> "Върнете фабричните настройки на телевизора и започнете наново да избирате език на меню , страна и регион.
Това става по следният начин-  влизате в в системното меню -заводски настройки, телевизора ви пита два пъти -потвърждавате- да. "

Ще иска да изключиш ТВто след това го пускаш избираш последователно език и страна/регион (пробвай с Финландия област "turku") след което или ще можеш да избираш с кои тунери да сканира (на V20 ме пита на X10 не.. ако те пита там маркираш с кои тунери да сканира)  или ще започне автоматично...
След края на сканирането превключването между тунерите се осъществява с копчето ТВ на ДУ.
Ако нещо не е ясно питай....

@parvans, не е необходимо цялото инсталиране да започва отново с избор на регион, рестарт на ТВ и т.н.
След като веднъж програмите по тунерите са инсталирани, може (и е желателно) да изключиш тези тунери и входове които не ползваш (аналогов и DVB-T напр.)
'меню' -> 'настройки' -> 'настройки на дисплея' -> 'входни етикети'
Вътре на всички входове, които не ползваш задаваш стойност 'прескочи'
Така бутона 'ТВ' от ДУ ще активира само DVB-C тунера.

Неактивен hristoslav2

• Наказан
  • *
  • Публикации: 698
zlobarov и gadinoid
Благодаря за инфото  ;) - допълних FAQ

Firmware V1216 
http://rapidshare.com/files/407582268/PX-10E-1216.zip.html

bulgar

• Гост
Здравейте на всички във форума.
hristoslav2 поздрави за темата!

Пиша тук, защото смятам че ако някаде могат да ми помогнат то е в този форум

Мисля, че някаде бях срещал как се сменя цвета на фона, когато се гледа в режим 4:3, но така и неможах да го намеря, някой може ли да помогне или няма такава опция?

Неактивен hristoslav2

• Наказан
  • *
1. Цвета на фона - Не се сменя!
2. Избягвай да гледаш в режим 4:3 !!! За да не плачеш после....
3. Има написано за регулиране нивото на черното- само за LCD моделите
http://forum.ixbt.com/topic.cgi?id=62:11475:2264#2264
Не е желателно да пипаш в сервизното меню ,за да не объркаш нещо. Подобни настройки има и в сервизното меню на плазмените модели.
4. Вероятно бъркаш фона с тестовите цветови заливки -използвани за проверка на наличност на изгорели пиксели. Подробности - в 4-ти пост на темата.

parvans

• Гост
gadinoid и hristoslav,

Сега се прибирам и виждам, че сте ми отговорили на въпросите, за което ви благодаря сърдечно!
Ще пробвам съветите и ще споделя какво се е случило.

Още веднъж - хиляди благодарности!

Неактивен lazarus18

• Administrator
  • Публикации: 1634
bulgar, може да променяш наситеността на страничните фаши /Side Panels/. Опцията се намира в Menu-Setup-Display Settings.
Все пак избягвай да гледаш често и за дълго време в тоя режим. Особено в началото.

bulgar

• Гост
Благодаря и на двама ви!
lazarus18 точно това търсех, сега разбрах каква е идеята на сивите ленти (side panel), ще имам в предвид предопрежденията.

Неактивен hristoslav2

• Наказан
  • *
Panasonic TH-P46RT2B & TH-P42RT2B
3D телевизори с Blu-Ray рекордер & HDD!

Panasonic  Япония, представи първата поредица от 3D FullHD плазмени елевизори, включващи Blu-Ray recorder и твърд диск.
Серията е с код RT2B и предлага два модела в размери  46 & 42 инча, които съчетават 3D изображение и може да записват върху BD дискове или на твърдия диск - имат индикативни цени от  5059$  за TH-P46RT2B и  4484$ за TH -P42RT2B.
И двата телевизора възпроизвеждат  Blu-Ray 3D (MPEG-4 MVC) дискове и записват 2D и 3D(!!!)  съдържание на BD диск  или твърд диск с 500GB капацитет.
Особено важно е, че могат да трансформират 2D съдържание в 3D!
Разбира се  Panasonic са включили  стандартното оборудване - FullHD, 1080p,  DLNA протокол.
Да се надяваме че ще техни варианти ще се появят и на нашият пазар.

Panasonic 3DTV: Нови очила, нови размери, ново опресняване

http://www.fullhd.gr/images/stories/2010/July-2010/July-2010-5/panason-gialia-a.jpg

След пуснатите на пазара 50 и 65 инча Panasonic 3D телевизори компанията сега пуска и по-малки размери 46 и 42 инча, дори панела им има ново название - Full Black Panel /поредният рекламен трик/.
Новите 3D очила имат нови различни цветове и дизайн от сегашните.
Тази нова серия няма да замени предната ,а ще допълни диапазона от предлагани модели.  Новите очила ще имат нови наименования Small (тегло 38gr.) , Medium (тегло 39gr.) и Large (тегло 40gr.).
Презареждат се от USB-то на TV.
Повече инфо на IFA 2010.

boboev

• Гост
Както вече писах, не се примирявах с привидно добрите резултати от калибрирането по PAL стандарта, затова и продължих с опитите. Онзи ден мисля, че постигнах добър успех. Ключов се оказа моментът с избора на еталонни изображения. Не знам защо, но бях пропуснал факта, че ентусиастите, създали HCFR, са си направили прекрасно DVD именно за PAL/SECAM и то точно за нуждите на техния софтуер. Напълно безплатно е и може да се свали от http://www.homecinema-fr.com/colorimetre/index_en.php
Скролвате малко надолу, докато стигнете до точка Patterns DVD и кликате на .ISO  файла. Има една подроност – след като го дръпнах и директно се опитах да го запиша като image, не се получи правилна DVD структура. Чак след като записах всички файлове от VIDEO_TS папката директно на DVD, сработи. И още една подробност – малкото текст, който има в DVD-то е на френски, но не е голяма драма, малко е и в краен случай гугъл може да го преведе, ако дотолкова не се оправите.

И така, този път започвам с настройките, а след това и с графиките. Аз малко се поизненадах, защото настройките се получиха доста различни от това, което бях постигнал преди, но пък графиките показват, че така трябва да са. Иначе като усещане за картинката, на пръв поглед ми се стори, че много червенее и стойностите на черното са твърде ниски, но след като изгледах първа серия на “Кръстникът”, сега като връщам предишни настройки и не ме радват.

Настройки, версия 2 от 24.07.2010г.

Режим на картината "Професионален2", тъй като при мен "Професионален1" се използва за REC.709.

Контраст: 53
Яркост: -3
Цвят: 28
Рязкост: 6
Еко-режим: Изкл.
P-NR: Изкл.

Настройката на цвета е важно да е на 28, тъй като този телевизор няма отделни настройки на светимостта или яркостта на всеки отделен цвят и само чрез глобалната настройка на цветовете можем да постигнем правилното процентно съотношение на цветните яркости, а именно R+G+B=100%, където R=21%, G=71%, B=8%.

По-нататък, ето и допълнителните настройки (за да имате достъп до тях, трябва предварително да сте ги активирали от Меню - Настройки - Разширени (isfccc) - Вкл.):

При тези настройки понеже няма цифрово изражение на стойностите, с +1 обозначавам бутването на плъзгача с една степен надясно, а с -1 съответното бутване наляво:

Баланс на бялото:

R-ниво - +10
G-ниво - 0
B-ниво - +5
R-изключване - +9
G-изключване - +2
B-изключване - +8

Режим цветове:

R-нюанс - 0
G-нюанс - +7
B-нюанс - +3
R-насищане - 0
G-насищане - +16
B-насищане - +7

Гама - 2.2

Ето и графиките:

Тук съм много доволен от постигнатите стойности на Delta E. Игнорирам отчитанията на 0, 10 и 20 IRE, тъй като там грешките на колориметъра са гигантични и обикновено не се взимат насериозно:

Кривата на светлодобива успях да я залепя за еталонната, въпреки че тези 75 cd/m2 на мен са ми малко ярки, но пък уредът казва, че така е по стандарт. Ако не ми харесва, ще си намаля малко контраста.

Гамата винаги лекинко играе, но важното е, че общото ниво е където трябва

Ето и събраните в центъра цветове:

И отново най-слабата част - самият цветен баланс. Резултатите за много по-добри от предишните, но пак магентата леко бяга. За окото обаче, разликите са трудно видими, да не кажа направо невидими.

Неактивен lazarus18

• Administrator
Супер изглежда на графиките. Довечера ще ги пробвам на моя как са.
Аз вече съм убеден, че настройките, които правиш за V20 не стават 1:1 за G20. Пуснах си няколко референтни картинки, които ползвам за мониторите и има леки отклонения.
Живот и здраве, ще чакам да се разработи моя и ще действаме и за този модел.

zlobarov

• Гост
boboev
Евала за отделеното време и желанието да споделиш!
Пробвах последните настройки които си дал но нещо много червенее особено лицата на хората все едно всички са дигнали кръвно  ;D.
Лично за мен THX е по реалистичен.

boboev

• Гост
boboev
Евала за отделеното време и желанието да споделиш!
Пробвах последните настройки които си дал но нещо много червенее особено лицата на хората все едно всички са дигнали кръвно  ;D.
Лично за мен THX е по реалистичен.

zlobarov, специално за теб, решх да видя каква е работата. Вчера пуснах пак уредчето, но този път на пълна тъмнина в стаята и слид качествено загряване на колориметъра лепнат за екрана. Наистина беше малко в повече червеното, направих няколко супер малки корекции (говоря за побутване с един клик) и като резултат изкарах поредния най-добър резултат, т.е. още по-добър и от предишния - още по-ниски стойности на Delta E и най-накрая и пустата магента я вкарах в кошарата. Резултатите ще ги кача през уикенда, ако остане време, но все си мисля, че корекциите бяха твърде малки, за да усетиш кой знае каква разлика. Сигурен ли си, че наистина толкова ти червенее? Погледай малко нормална SD телевизия с тези настройки, и после превключи на THX например. На мен сега той ми стои много сивково-зелен при SD сигнал. Иначе за HD, наистина PAL настройката повечко червенее.

zlobarov

• Гост
Единственото което червенееше дразнещо бяха лицата на хората просто са супер неестествен цвят спрямо THX...за СД говоря.
Ще се радвам да пробвам ножите настройки  ;)

soon

• Гост
Re:Panasonic PDP / Faq - на първа страница, обсъждане, мнения
« Отговор #178 -: Август 05, 2010, 12:19:43 pm »
Интересно е как повечето сайтове презентиращи и оценяващи по свой начин новите модели LCD/PLASMA 2010 дават максимални оценки (10) на модели плазми на SAMSUNG и очудващо по-ниски примерно за модела V20 на Panasonic. От тези сравнения какво идва да покаже? SAMSUNG излиза, че са много по-добри в плазмите от PANASONIC. Нещо не се връзва лидерството на втория по техните заключения или пък са платили повече за промиване на евентуалния избор на клиентите.

Неактивен lazarus18

• Administrator
Re:Panasonic PDP / Faq - на първа страница, обсъждане, мнения
« Отговор #179 -: Август 05, 2010, 14:00:51 pm »
Кои сайтове имаш предвид? Някои дават оценката си като качество/цена и затова евтини модели имат висока оценка.