Автор Тема: Panasonic PDP / Faq - на първа страница, обсъждане, мнения  (Прочетена 213955 пъти)

soon

• Гост
Re:Panasonic PDP / Faq - на първа страница, обсъждане, мнения
« Отговор #180 -: Август 05, 2010, 14:35:09 pm »
Да сигурно е така. Говоря по принцип.
А, сега нека помолим boboev да постне в едно своите крайни и предполагам вече отлични калибровки за PAL/HD (ако разбира се е привършил и е окончателно доволен от полученото) на своя V20.
Предварително благодаря!!!

Неактивен bozhidarg

• Публикации: 126
« Отговор #181 -: Август 06, 2010, 11:47:53 am »
Всяка марка си има някакво предимство иначе в последно време много дръпнаха корейците

boboev

• Гост
« Отговор #182 -: Август 06, 2010, 12:05:37 pm »
Да сигурно е така. Говоря по принцип.
А, сега нека помолим boboev да постне в едно своите крайни и предполагам вече отлични калибровки за PAL/HD (ако разбира се е привършил и е окончателно доволен от полученото) на своя V20.
Предварително благодаря!!!

Имам, да, и на HD правих корекции, и там нещата станаха още по-добре от предния опит. Дори, мога да кажа, че с този колориметър и възможностите на този телевизор съм постигнал максимума. На HD отклоненията както в сивото, така и в цветовете са супер пренебрежими и имат значение само за измервателните инструменти. 99.5% от населението не би видяло разликата с еталон.

Просто не ми остава време да ги пусна резултатите. При първа възможност ще споделя. Може би последно ще пробвам да взема някой много качествен скарт и пак да замеря на PAL, за да съм сигурен, че оттам няма някакви разлики. Тъпото ми дърто DVD няма друг изход, освен скарт.

velinski

• Гост
« Отговор #183 -: Август 06, 2010, 16:28:55 pm »
Привет!

Можете ли да ми препоръчате добър модел плазма на pana 37 инча за спалнята - с единствено условие да има цифров кабелен тунер?

Гледам, че C2 и X20 ги водят модели с G13, но нямам идея кой е по-добър. Също така за съжаление няма модел full HD (а и не знам дали някога е имало 37")  :-\

Благодаря

Неактивен hristoslav2

• Наказан
  • *
  • Публикации: 698

velinski

• Гост
« Отговор #185 -: Август 06, 2010, 17:52:21 pm »
Какви са му плюсовете спрямо С2? Само в опциите или има и разлика в панелите/филтрите?

ПС. Явно панелът е друг, резолюция 1042х720 - най после истинска HD-ready резолюция!

Неактивен hristoslav2

• Наказан
  • *
  • Публикации: 698
« Отговор #186 -: Август 06, 2010, 17:58:21 pm »
Резолюцията е еднаква. C2 е орязан откъм входове и изходи.

Eто ти сравнение на двата модела
http://www.panasonic.bg/html/bg_BG/2875267/module/general/compare/products/displayResult.html?p=TX-P37X20&p=TX-P37C2

koko_varna

• Гост
« Отговор #187 -: Август 07, 2010, 17:17:02 pm »
Аз имам един въпрос. Имам плазма Панасоник вече почти 3 години. Но я ползвам само в режим Auto. В смисъл телевизорът си разпъва картината и долу само повдига за субтитрите, ако не е 4:3 ами от ония странните съотношения на картината. Има ли смисъл да се ползва така, имам предвид, запазва ли се самият екран? На 16:9 каналите от сателита си включвам 16:9, но на 4:3 ползвам Auto. Малко надебеляват хората, но вече им свикнах, а и забелязвам един странен алгоритъм, при 4:3 и Auto в центъра на екрана някакси свива картината повече от по краищата. Малко куцо го обясних, дано сте ме разбрали :)

Неактивен lazarus18

• Administrator
  • Публикации: 1634
« Отговор #188 -: Август 07, 2010, 18:57:01 pm »
Така е, при Ауто режим, телевизора обикновено работи в режим Just, при който разпъва 4:3 до 16:9 нелинейно. Така в средата, където се преполага, че стои обекта, разпъването не е толкова голяма и деформацията е по-малка.
Аз също гледам така когато образа е 4:3, но не ползвам Ауто защото тази постоянна смяна на формата ме дразни. Държа го на Just и ако се налага го премествам ръчно на 16:9 или Zoom1 според сигнала.
Ако ти се играе, може да си редактираш режим Just от сервизното меню да реже една идея от горе и долу засметка на по-малкото деформиране.
Мисля, че в началото на темата го имаше някъде в информацията, събрана от hristoslav2.

boboev

• Гост
« Отговор #189 -: Август 09, 2010, 12:00:53 pm »
Открих проблема с червенеенето на PAL настройките ми от калибрирането - смотан SCART кабел-менте!

Усъмних се по две причини - първо, няколко човека пробваха настройките и всички до един се оплакаха, че картинката им червенее, и второ, практически разликата в настройките между HD стандарта и PAL/SECAM е само и единствено в зеления цвят. При HD зеленото е по-наситено, но разликата е толкова малка, че нетренирано око едва ли ще я забележи. Затова се чудех, че двете ми настройки толкова се различават, а съвсем умишлено, именно с цел контрол са правени от различен източник на сигнал, през различен вход.

В крайна сметка си купих нормален Скарт (тоя, с който бях вързал DVD-то си спомних, че го купувах от пазара една неделя преди години...и струваше 2-3 лв!) и нещата лъснаха. Освен, че изчезна брумът, картинката от ДВД-то направо светна. Е, както и да е, ето и последните ми, най-добри до момента настройки за HD и SD:

1. HD video - REC.709 настройки:

Версия 3 от 02.08.2010:

Режим на картината "Професионален1"

Контраст: 50
Яркост:  -4
Цвят: 29
Рязкост: 7
Еко-режим: Изкл.
P-NR: Изкл.

По-нататък, ето и допълнителните настройки (за да имате достъп до тях, трябва предварително да сте ги активирали от Меню - Настройки - Разширени (isfccc) - Вкл.):

При тези настройки понеже няма цифрово изражение на стойностите, с +1 обозначавам бутването на плъзгача с една степен надясно, а с -1 съответното бутване наляво:

Баланс на бялото:

R-ниво - 0
G-ниво - +1
B-ниво - +1
R-изключване - 0
G-изключване - 0
B-изключване - +4

Режим цветове:

R-нюанс - 0
G-нюанс - +1
B-нюанс - +2
R-насищане - -1
G-насищане - +2
B-насищане - +2

Гама - 2.2

Ето и сбит преразказ на Делтите на сивото и на цветовете. За по-любознателните съм прикачил едно  ZIP-че с всички файлове. За графиките, ще трябва да имате инсталиран HCFR Calibration Software.

2. SD video - PAL/SECAM настройки:

Версия 3 от 09.08.2010:

Аз си избрах за база режим на картината "Професионален2", тъй като "Професионален1" вече го използвах за HD (REC.709).

Контраст: 53
Яркост:  -3
Цвят: 28
Рязкост: 6
Еко-режим: Изкл.
P-NR: Изкл.

По-нататък, ето и допълнителните настройки (за да имате достъп до тях, трябва предварително да сте ги активирали от Меню - Настройки - Разширени (isfccc) - Вкл.):

При тези настройки понеже няма цифрово изражение на стойностите, с +1 обозначавам бутването на плъзгача с една степен надясно, а с -1 съответното бутване наляво:

Баланс на бялото:

R-ниво - +3
G-ниво - 0
B-ниво - -1
R-изключване - 0
G-изключване - 0
B-изключване - +7

Режим цветове:

R-нюанс - +1
G-нюанс - +6
B-нюанс - +3
R-насищане - 0
G-насищане - +13
B-насищане - +8

Гама - 2.2

Ето ги и делтите:

Моля собствениците на V20 да споделят впечатленията си, освен първото и основно - много е вероятно да не видят разлика между двете настройки. Там трябва да се гледат природни картинки, за да се види.

Неактивен lazarus18

• Administrator
« Отговор #190 -: Август 09, 2010, 13:18:49 pm »
Мерси за настройките и усилието.
Ще можеш ли да сложиш графиките като картинки, че едва ли много хора ползват програмата HCFR.

boboev

• Гост
« Отговор #191 -: Август 09, 2010, 13:35:52 pm »
Може, разбира се, като ме отмързи и се освободя. Иначе разсъждавам така: Който иска просто настройки - има ги. Който изобщо може да чете графиките и в крайна сметка го вълнува това, което е нарисувано на тях е много вероятно да има HCFR или да не му е проблем да го инсталира. Започнах да качвам тези ZIP-ове, защото скрийншотовете не могат да бъдат интерактивни, докато истинските файлове от измерванията съдържат много информация и всеки може да си гледа това, което го вълнува.

soon

• Гост
« Отговор #192 -: Август 10, 2010, 10:55:36 am »
Отново ОТЛИЧЕН - 6 за boboev!
Благодаря!!!

koko_varna

• Гост
« Отговор #193 -: Август 11, 2010, 11:32:50 am »
Колеги, абе хванахме се на бас с един приятел, някой може ли да ми каже, нали в TH42PV70P няма вентилатори. Благодаря ви.

Неактивен lazarus18

• Administrator
« Отговор #194 -: Август 11, 2010, 12:04:55 pm »
Няма вентилатори.