Здравей Лада,
аз имам плазма на Панасоник, модела Х10. Ползвам го предимно за ТВ и игри.
В началото нещо се отплеснах със тенис и снукър по Евро Спорт и по-едно време сериозно се притесних, че съм го прегорил, защото логото на Евро Спорт се виждаше като го оставя включен на черен екран през нощта. Прочетох малко и намерих няколко полезни съвета. Сега една година по-късно нямам никакви притеснения вече, пък и нищо не се вижда по екрана. И определено не е толкова лесно да го прегориш за постоянно ... освен ако това не ти е целта

.
- когато спирам ТВ-то не го гася директно, а го пускам на 'ТВ' режим - тъй като нямам кабел на антенния вход почват да се показват снежинки и ТВ-то след 5 мин намаля яркостта, и след още 20 го изключва. Това доста помага тъй като е един вид скрийнсейвър и като цяло действа добре на картината
- през няколко месеца пускам по за няколко часа едно ДВД за калибриране на ТВ - там пак има режим на снежинки и още няколко режима с цветове.
Та след всичкото това писане - не се притеснявай че ще го прегориш, просто внимавай повече в началото и отдели мало време да се погрижиш за ТВ-то - режима на снежинки доста помага да се махне временно отпечатания образ, докато различните цветни картини (т.е. целия екран е един единствен цвят, но определен, а не произволен) спомагат за равномерното разработване на екрана в началото.
Поздрави.