Автор Тема: Panasonic PDP / Faq - на първа страница, обсъждане, мнения  (Прочетена 213911 пъти)

LADA2107

• Гост
Re:Panasonic PDP / Faq-на първа страница, обсъждане, мнения
« Отговор #30 -: Март 22, 2010, 13:48:31 pm »
Здравейте, интересно ми е стават ли Panasonic PDP за игри ? Демек има ли някакъв лаг, ала бала.....

Неактивен hristoslav2

• Наказан
  • *
  • Публикации: 698
« Отговор #31 -: Март 22, 2010, 13:53:28 pm »
Здравейте, интересно ми е стават ли Panasonic PDP за игри ? Демек има ли някакъв лаг, ала бала.....
Стават  :) Разбира се е добре да не прекаляваш-макс 1-2 часа на ден.Причината е в статичните образи в игрите които могат да причинят неравномерно прогаряне на екрана.

LADA2107

• Гост
« Отговор #32 -: Март 22, 2010, 14:29:08 pm »
Мерси за разяснението. Но в карйна сметка май към LCD трябва да се насоча, защото 1-2 часа дневно са неприемливи  :-\

Неактивен lazarus18

• Administrator
  • Публикации: 1634
« Отговор #33 -: Март 22, 2010, 15:02:29 pm »
Мерси за разяснението. Но в карйна сметка май към LCD трябва да се насоча, защото 1-2 часа дневно са неприемливи  :-\
Принципно можеш да играеш колкото си искаш. Просто ако някои игри имат статични обекти и ги държиш по много време в продължение на много дни може да е проблем.
Ако игрите са ти важни търси LCD с нисък лаг и бърза матрица.

LADA2107

• Гост
« Отговор #34 -: Март 22, 2010, 22:42:41 pm »
Здравейте, сега като погамих малко, забелязах че статичните образи при игрите са съизмерими с логата на телевизиите. Демек, статичните образи при гледането на нелевизия и игрите sa еднакви. Да разбирам ли че може да се прецака и от гледане на една телевизия повече от час, два?  Та след тези мои разсъждения стигнах до това:  http://www.technomarket.bg/product_detail.php?product_id=09054885 
Да попитам, заслужава ли си тази плазма с всичките си екстри, като се има в предвид че ще се ползва само като монитор. Тоест, вързано през HDMI към "кашона", PC, цифрова TV на мегалан. Също така кога се чака да е най-подходящия момент за покупка на TV,  в смисъл всички да са изкарали най-доброто, велигденски промоции.....

Неактивен lazarus18

• Administrator
« Отговор #35 -: Март 23, 2010, 00:04:28 am »
Вместо 42V10 си вземи 42G20. По-евтин е и е по-добър.
За логата не се притеснявай. Дори и да гледаш САМО един канал, при прекъсванията за реклами той се маха.
Ако под "монитор" имаш предвид наистина монитор - работа, браузване и тн, си вземи LCD. На статичен образ са малко по-добри. Ама те хората затова са измислили и телевизори и монитори.

LADA2107

• Гост
« Отговор #36 -: Март 23, 2010, 08:31:06 am »
Здрасти, имах в предвид че няма да му ползвам тунери, мунери, а само дисплея.  ;)

Неактивен snaily

• Публикации: 36
« Отговор #37 -: Март 23, 2010, 09:33:12 am »
Здравей Лада,

аз имам плазма на Панасоник, модела Х10. Ползвам го предимно за ТВ и игри.

В началото нещо се отплеснах със тенис и снукър по Евро Спорт и по-едно време сериозно се притесних, че съм го прегорил, защото логото на Евро Спорт се виждаше като го оставя включен на черен екран през нощта. Прочетох малко и намерих няколко полезни съвета. Сега една година по-късно нямам никакви притеснения вече, пък и нищо не се вижда по екрана. И определено не е толкова лесно да го прегориш за постоянно ... освен ако това не ти е целта  ;D.

- когато спирам ТВ-то не го гася директно, а го пускам на 'ТВ' режим - тъй като нямам кабел на антенния вход почват да се показват снежинки и ТВ-то след 5 мин намаля яркостта, и след още 20 го изключва. Това доста помага тъй като е един вид скрийнсейвър и като цяло действа добре на картината
- през няколко месеца пускам по за няколко часа едно ДВД за калибриране на ТВ - там пак има режим на снежинки и още няколко режима с цветове.

Та след всичкото това писане - не се притеснявай че ще го прегориш, просто внимавай повече в началото и отдели мало време да се погрижиш за ТВ-то - режима на снежинки доста помага да се махне временно отпечатания образ, докато различните цветни картини (т.е. целия екран е един единствен цвят, но определен, а не произволен) спомагат за равномерното разработване на екрана в началото.

Поздрави.

LADA2107

• Гост
« Отговор #38 -: Март 23, 2010, 09:56:15 am »
Здравей Лада,

аз имам плазма на Панасоник, модела Х10. Ползвам го предимно за ТВ и игри.

Здрасти, колега мерси за разясненията. А да те питам на какво играеш и как се държи като лаг ?

Неактивен snaily

• Публикации: 36
« Отговор #39 -: Март 23, 2010, 10:09:36 am »
Сони ПС3 - ФПС-та и РПГ-та, не са много на брой. Единственото забавяне съм видял на Обливион в по-тежките сцени, но мисля там проблема е в хардуера на конзолата, а не ТВ-то.

Досега не съм забелязал лаг, знам че има, тъй като по разните ревюта го мерят, но щом не ме дразни и не ми е направило впечатление - значи го няма  :).

Поздрави.

LADA2107

• Гост
« Отговор #40 -: Март 23, 2010, 13:13:34 pm »
Здрасти, още веднъж благодаря за разясненията.
Вместо 42V10 си вземи 42G20. По-евтин е и е по-добър.

Само да попитам за този телевизор ли става въпрос ?
http://www.technopolis.bg/b2c/app/displayApp/%28xcm=bulgarian&cpgsize=10&layout=7.0-1_1_70_81_83_73_6_9_82_91_80&uiarea=3&carea=DEBA586A452367F1A90A002481B479E9&cpgnum=1&citem=DEBA586A452367F1A90A002481B479E9BDA9374D60D0CC4FA2FA976E96CE1C79%29/.do?rf=y

Гледам че само в технополис го има, знаете ли друго място , от което да може да се напазарува  ;D

Неактивен lazarus18

• Administrator
« Отговор #41 -: Март 23, 2010, 13:40:52 pm »
Има го и тук:
http://www.technomarket.bg/product_detail.php?product_id=09070417

Виж долу в кои магазини го има наличен.

Неактивен hristoslav2

• Наказан
  • *
  • Публикации: 698
« Отговор #42 -: Март 23, 2010, 21:26:33 pm »
В Панасоник се появи функция връщане на предходният гледан канал. Намира се под бутона "9".
"Американският" Панасоник не вижда даже сигнал в PAL по HDMI - No Signal.Така че замислете се ако решите да си купите телевизор от щатите по интернет.Ще ви трябва отделен външен видеопроцесор за да може да гледате сигнал PAL на него.А това струва доста пари.
Различават се по буквите в абревиатурата  ТС -американски , ТХ -европейски

за G20

gadinoid

• Гост
« Отговор #43 -: Март 24, 2010, 23:28:48 pm »
Сони ПС3 - ФПС-та и РПГ-та, не са много на брой. Единственото забавяне съм видял на Обливион в по-тежките сцени, но мисля там проблема е в хардуера на конзолата, а не ТВ-то.

Досега не съм забелязал лаг, знам че има, тъй като по разните ревюта го мерят, но щом не ме дразни и не ми е направило впечатление - значи го няма  :).

Плазмата няма лаг!

sotneron

• Гост
« Отговор #44 -: Март 24, 2010, 23:54:56 pm »
Има.При g20 е 20 мс. независимо от режима Game или друг.