Автор Тема: Помогнете в избора на ресийвър и ОТ?  (Прочетена 18821 пъти)

Tzekata

• Гост
Помогнете в избора на ресийвър и ОТ?
« -: Април 27, 2012, 17:30:35 pm »
Здравейте,

нов съм във форума и не разбирам много от озвучаване, ОТ, ресийвъри и.т.н. Имам общи познания по темата, но съм далеч от мисълта, че ако се спра на даден продукт мога да обоснова избора си. Имам чувството че колкото повече чета за ОТ, ресийвъри, кое с кое върви най- добре и как се комбинира, толкова по неясно и объркано става всичко :) Та идеята е следната, искам да си направя прилично озвучаване при следните условия:
1. Помещение- около 50 кв.м, отворена всекидневна, но системата трябва да е в единият край на стаята така че реално фона на озвучаване ще е около 20-25 кв.м
2. Бюджет- 5000 лв за всичко
3. За музика и гледане на филми- 60/40 от времето (слушам предимно хаус и рок :) малко странна комбинация)
4. Тепърва ще се изгражда помещението, като интериор, така че е възможно да скрия всички кабели и да варирам с мястото на колоните

Спрял съм се на следните марки ресийвъри: Anthem MRX500, Marantz SR6006 или Denon 3312 и на следните марки ОТ, от които не съм слушал нито едни: JBL, Klipsch, Monitor, KEF и Focal.

Ще съм Ви много благодарен ако помогнете в избора, дадете мнения и препоръки и разбира се вашите предложения.

Активен Rudra

• Administrator
  • Публикации: 1873
  • AV Guide
    • www.avguide.bg
Re:Помогнете в избора на ресийвър и ОТ?
« Отговор #1 -: Април 27, 2012, 22:32:46 pm »
При общ бюджет от 5000лв, отделянето на 2000 и повече за рисивър, те поставя в ситуация, в която трябва да сглобиш 5.1 система от озвучителни тела, която да отговаря като ниво на този рисивър само за 3000лв.
Няколко прости сметки, включващи споменатите от теб Klipsch, Monitor Audio и Focal, показват че това начинание е доста сложно.
Чудесно е човек да инвестира в по-висок клас рисивър, но не и ако това ще го принуди да направи компромис с озвучителните тела.
Оттам нататък - във форума има доста мнения вече, относно звученето на споменатите от теб озвучителни тела.
Ако бях на твое място, бих събрал информация за различните варианти, после бих чул каквото ми е възможно, бих се ориентирал към озвучителни тела, които отговарят на вкусовете и изискванията ми като звук, визия и т.н., а после бих се оглеждал за подходящ модел рисивър за избраните от теб озвучителни тела - под бюджета, който си посочил.
Може би бих изчакал новите модели рисивъри на Yamaha, които са известни както с добрите си звукови качества, така и с доста атрактивните си цени в България.

Успех!

Tzekata

• Гост
« Отговор #2 -: Май 02, 2012, 22:55:08 pm »
Rudra,

благодаря за отговора. Разбрах логиката ти, но нека го кажем така: не смятам да се отказвам от по- високият клас ресийвър, защото искам и ще ползвам много от функциите, които този клас ресийвъри предлагат. Също така съм и почитател на идеята да имам една кутия, която да обедини всички източници и "забавления" в едно, като съм наясно, че ще направя компромис със двуканалното стерео звучене, но именно заради това и се спирам на по- високият клас ресийвър, за да не се усеща толкова много този компромис.
Засега съм се ориентирал към Denon, но прегледах и моделите на Yamaha, за които ти ми спомена. Все още съм в процес на размисъл.....
Взимайки всичко това предвид, реших да увелича бюджета за ОТ с около 1500 - 2000 лв и въпросът ми към теб е какво ти би избрал/ би препоръчал от споменатите конфигурации? Със сигурност се спирам на система 5.1.

Активен Rudra

• Administrator
  • AV Guide
    • www.avguide.bg
« Отговор #3 -: Май 03, 2012, 01:03:01 am »
При положение, че слушаш предимно хаус и рок, на твое място бих обърнал внимание на Monitor Audio Silver или Klipsch Reference.

Tzekata

• Гост
« Отговор #4 -: Юни 21, 2012, 15:38:21 pm »
Здравейте,

избора на озвучителни тела вече е направен- Monitor Audio Silver RX6, 2 стоящи колони и RX centre засега. На по късен етап ще се купуват суб. (най- вероятно REL) и съраунд колонки, пак на Monitor Audio Silver.

Колебанието е за ресийвъра- Denon AVR 2113 или Yamaha RX-V773.

Вашето мнение?

Активен Rudra

• Administrator
  • AV Guide
    • www.avguide.bg
« Отговор #5 -: Юни 21, 2012, 15:55:07 pm »
Yamaha RX-V773 е по-висок клас рисивър, с предусилвателни изходи, 2броя HDMI изходи и т.н.
Причината да са на една цена с Denon AVR 2113 е просто, че Yamaha поддържат цени за България по-ниски от тези в Европа.

За Monitor Audio Silver RX6, моят избор би бил Yamaha RX-V773(или друг Денон - по висок клас от споменатия).

Неактивен lilscrappy

• Публикации: 189
« Отговор #6 -: Юни 24, 2012, 09:12:46 am »
здравейте от мен и аз съм преди дилема за избор на усилвател, за колони съм се спрял на следните модели:
Klipsch Reference RF-62 II, RC-52 II, RS-42 II - да ли ще си пасне комбинацията?
стаята в която ще се ползват мисля че е 15-16 квадрата
дилемата е пред усилвателя бях си поръчал Onkyo TX-NR 609 че беше на промоция но се оказа че го нямат в наличност вече !
искам да попитам кой от двата модела е добър за кино и за слушане на музика Onkyo TX-NR 609 или YAMAHA RX-V773
и като цяло какви им са опциите за звука кой е със повече ?
Onkyo-то гледам има THX с която предполагам при гледане на домашно кино ще е страхотен звука, но не съм го чувал
нека хората които са запознати да споделят мнението си?
новяит модел на Yamaha подържа 4k, 3D и е 7.2 канален което добре, но не знам защо съм си втълпил че Onkyo-то ще е по добрият избор

Активен Rudra

• Administrator
  • AV Guide
    • www.avguide.bg
« Отговор #7 -: Юни 24, 2012, 12:06:04 pm »
Всъшност, Onkyo TX-NR 609 е по-скоро от класа на по-ниския модел YAMAHA - RX-V671. При излизането на моделите в Англия са на една цена, а си съответстват и като екстри. И двата модела са много сполучливи, но Ямахата е на много по-добра цена в България.

Колко е страхотен звука при гледане на домашно кино, зависи по-скоро от класа на рисивъра и озвучителните тела, от това как са напаснати помежду си и с конкретното помещение, а не толкова от това за кой сертификат е платил конкретния производител. Помисли върху факта, че има и компютърни колонки на Logitech с THX сертификат...

Относно озвучителните тела, ако има достатъчно място зад RF-62 II - добре, в противен случай бих обмислил RВ-81 II като фронт. Що се отнася до центъра и съраундите - в случай че държиш най-вече на домашното кино, бих се замислил за по-големия център и съраунди, макар че и с тези резултата предполагам ще те задоволи.

Неактивен lilscrappy

« Отговор #8 -: Юни 24, 2012, 13:10:57 pm »
Rudra
ясно не бързам с покупката на каквото и да е било вмомента просто се насочвам към определени модели колони и усилватели !
YAMAHA RX-V773 казвате е добър избор и си заслужава парите и каква е разликата между него и малко по скъпият модел RX-A810 ?
бях си харесал и модела на Onkyo TX-NR 809 но ако ще го взимам него няма да бъде на тази цена която е вмомента а ще чакам промоция или падане поне до 1400 лева което може и да се на види май скоро време а и каква се води разликата с модела Onkyo TX-NR 709 ?
за центъра мисля че като измерих височината на Klipsch Reference RC-62 II ми идва малко висока и ще закрие част от екрана на ТВ-то докато RC-52 II ще пасне добре наистина и аз мисля че ще е добре фронталните и центъра поне да са от една серия 62 и за съраунд RS-52 да бъде, но както казах не бързам за никъде може и след няколко месеца да тръгна да изграждам всичко емомента събирам информация и така докато се реша !

Неактивен dimstanchev

• Публикации: 57
« Отговор #9 -: Юни 25, 2012, 00:19:52 am »
Ако наистина искаш да изпиташ удоволствие от гледането на филми (blu-ray) то непременно инвестирай в качествен център и субуфер.

Неактивен lilscrappy

« Отговор #10 -: Юни 25, 2012, 08:54:34 am »
явно наистина ще се насоча към по големият център RF-62 II, RC-62 II и RS-52 II, че гледам има хора сменят от RC-52 към 62 и съранда за центъра и фронталните е добре е да не е RS-42 а RS-52 !
за суб буфер много пари буферите но гледам препоръчват за горепосочената комбинация модела Klipsch SW-112, но не знам ще се усети ли разликата между него и Klipsch SW-110 модела ?
както казах смятам да ги изграждам лека полека и вмомента не бързам с покупката на нищо
най вече съм пред дилемата за усилвателите за сега единствено YAMAHA RX-V773 е приемлив защото е таз годишен модел и и подържа новите функции като 4К и 3Д които могат да се ползват завбъдеще, но в горният ми пост бях попитам нещо относно разликата между някои модели !

Активен Rudra

• Administrator
  • AV Guide
    • www.avguide.bg
« Отговор #11 -: Юни 25, 2012, 11:59:28 am »
Разликите между моделите можеш лесно да видиш на сайта на съответния производител.
Докато разглеждаш разликите, обърни внимание на правописа си!

Tzekata

• Гост
« Отговор #12 -: Юни 25, 2012, 12:47:41 pm »
Благодаря за отговора Rudra,

най вероятно ще се спра на Yamaha RX-V773. В сайта на производителя обаче видях че и линията AVENTAGE е обновена и има нови модели RX-A720, А820, А1020 и.т.н. Имате ли представа дали ще ги има в България, за да изчакам и евентуално да закупя някой от тях, ако разбира се бюджетът позволява? ??? Колоните, които съм избрал, дали ще са адекватни за подобен клас ресийвър?

Активен Rudra

• Administrator
  • AV Guide
    • www.avguide.bg
« Отговор #13 -: Юни 25, 2012, 13:02:01 pm »
Разбира се, обновената серия AVENTAGE ще се появи и у нас. Точна дата за сега обаче няма. На европейския сайт на Yamaha, линията все още не е обновена(на US сайта са поместени новите модели).

Мисля, че Monitor Audio RX чудесно биха се съчетали с рисивърите от началото на  серията AVENTAGE (y).

midas

• Гост
« Отговор #14 -: Юни 25, 2012, 20:19:23 pm »
Някъде четох дата 4 юли за Европа представяне новите модели на AVANTAGE серията.Между другото и аз май е време да сменям ресивъра,някой дали е слушал rx-a3010 как свири. :)