Автор Тема: Помогнете в избора на ресийвър и ОТ?  (Прочетена 18799 пъти)

Неактивен lazarus18

• Administrator
  • Публикации: 1634
Re:Помогнете в избора на ресийвър и ОТ?
« Отговор #15 -: Юни 25, 2012, 21:59:16 pm »
Да, аз съм слушал 3010 макар и за малко и в не много добри условия.
Определено е сериозна машина и се справи добре с много трудни и скъпи колони.
Доста добре се приема AVENTAGE серията по цял свят.
Ти за каква система го обмисляш?

Неактивен dimstanchev

• Публикации: 57
« Отговор #16 -: Юни 25, 2012, 23:15:46 pm »
Определено какъвто и рисивър да си вземеш Monitor Audio RX за парите си свирят чудесно и ще имаш доста добра отправна точка за бъдещ градеж на домашна система.  (y)

midas

• Гост
« Отговор #17 -: Юни 26, 2012, 20:02:00 pm »
Ами то моя Pioneer май вече е за пенсия :D,та нещо от rx-a3010(3020) или onkyo tx-nr3009 ми се върти в главата,но то във Варна и двата няма къде да ги чуя пък и в София не знам някъде да може.Освен да стрелям на сляпо,то аз и Pioneer-a така го взех без да го чуя но, не съжелявах никак даже. Ясно,че и колони ще се сменят но това може би в по-далечно бъдеще.Май се вмъкнах в темата на Tzekata да ме извинява.Относно неговия избор може би rx-a820 ще е добро решение ако се побира в бюджета. ;D .М/у другото не знам дали това 4к ще навлезе реално до 4-5 години.

Tzekata

• Гост
« Отговор #18 -: Юни 27, 2012, 10:40:12 am »
Midas,

няма проблем, все пак дискутираме по една и съща тема. :) Аз по- скоро си мислех за RX-A1020, но като направих сравнение между двата модела, намерих разлики единствено в мощността (най- вероятно няма да усетя голяма разлика) и част от входове/изходите, които така или иначе не възнамерявам да ползвам. ??? Като конструкция и основни функции, моделите са практически еднакви, но нека все пак видя разликата в цените. Ако не е голяма (от сорта на 400-500 лв.), най- вероятно ще се спра на по- високият модел, защото така или иначе не купувам такава техника често  :)

Неактивен dimstanchev

• Публикации: 57
« Отговор #19 -: Юни 28, 2012, 17:13:22 pm »
Доста от инфомацията за едно изделие остава скрита за един потребител, а именно какви електронни ключове, какъв е процесора за видео-обработката, самия модел транзистори, ЦАП-а вътре може да е с еднакви характеристики, но на различни производители и всичко това бута лавината надолу. Мощността не е основния фактор между сериите. Та това води само по себе си логичното (при финансова възможност) купуване на по-висок клас рисивър. И аз самия не очаквах да имам нужда от оптичен вход, но повечето нови телевизори имат именно само такъв аудио изход, а от повечето входове глава не боли.

Неактивен lilscrappy

• Публикации: 189
« Отговор #20 -: Юли 07, 2012, 20:15:03 pm »
здравейте не знам как се навих но си промених решението и се спрях на Klipsch RF-83 и RC-64 да си ги поръчам използвани от Германия сечетани с RS-62 II които също ще се търсят използвани от Германия !
Тъй като не съм претенциозен и за първи път ще имам такива сериозни колони и какъвто и да е било усилвател  дилемата ще е пред усилвателя главно ми трябва за кино и за сега съм се спрял на няколкло модела на Onkyo TX NR809, 818 и 1009 някой ще ми кажели главно какви им са разликите и кой от тях си заслужава най много, и като цяло ще си пасне ли комбинацията за кино и от части за слушане на музика ?

lazarus18
ме съветва за стерио усилвател но за сега не мисля такава комбинация може би завбъдеше, също ми препоръчва моделите на Yamaha които нямат THX съртефикат, но имали други комбинации за звука !

vessk0

• Гост
« Отговор #21 -: Юли 08, 2012, 00:59:24 am »
Аз бих се спрял на Onkyo 1009, определено има разлика, това е високия клас на Онкйо, в който има по-съществени промени, до 80* няма кой знае какво. Стига да го вземеш на оферта де, иначе и с другите модели ще останеш доволен и на този етап може да пропуснеш инвестирането в допълнителен стерео усилвател.

Неактивен lilscrappy

« Отговор #22 -: Август 18, 2012, 00:24:01 am »
здравейте отново
преди 2 дена се здобих с усилвателя Onkyo TX NR818 вече поръчах колоните от сайта Klipsch RF-82 II но ги нямат в наличност след като ги получат следващата седмица ще ми бъдат изпратени !
надявам се да остана доволен от крайният резултат, че това е първата сериозна система която ще имам до сега съм карал само с двд системи, също ще предстои покупка в скоро време и на център, съраунд и суб буфер от същата марка  :)

Tzekata

• Гост
« Отговор #23 -: Август 28, 2012, 13:02:52 pm »
Здравейте,

имате ли представа дали новите ресийвъри на Denon (2113/3313) и Yamaha (A820/A1020) могат да озвучат 2-ра зона със сигнал дошъл по цифров път в ресийвъра? Може ли да се ползва интернет радио или медия сървър за да се слуша музика в зона 2?

Неактивен Rudra

• Administrator
  • Публикации: 1873
  • AV Guide
    • www.avguide.bg
« Отговор #24 -: Август 28, 2012, 17:17:10 pm »
И при двата производителя, при ползване на външен източник, трябва да се използва аналогово свързване, за да се изкара сигнал на озвучителните тела в зона 2.
Медия сървъра на рисивърите - през USB и т.н. пращат сигнала без проблеми до втората зона.

Неактивен lilscrappy

« Отговор #25 -: Август 31, 2012, 09:07:17 am »
здравейте
в събота ми докараха колоните, много съм доволен (добре че не взех RF-83, че щяха да ми дойдат огромни за 17 кв стая)
пуснах да се настроят автоматично на normal и вмомента са ми активни няколко опции за гледане на филом Direct, Mono и Theater Dimension, като цяло съм доовлне и от двата варианта Direct и Theater Dimension, но в книжката видях че има още много други които ще са активни от 3.1 нагоре !
Сега само с фронталните се усещаат ефектите на който и да е филм представям си на другите звукови комбинации какво ще е!

Kikata

• Гост
« Отговор #26 -: Септември 09, 2012, 17:13:33 pm »
Честито и със здраве да си ги ползваш/слушаш...