ATC SCM 11 са много добри колони за бюджета си, но също както останалите озвучителни тела, особено в този бюджет, имат специфични черти в звученето, които може да бъдат по твой вкус, а може и да не бъдат

Тази специфика донякъде се дължи на затворения обем, донякъде на концепцията за звук на АТС, донякъде на ниската чувствителност на озвучителните тела и т.н.
Като цяло, най-характерно за озвучителните тела на АТС е неоцветеното пресъздаване на звуците. Предполагам си чел доста по въпроса в различните ревюта. Много слушатели намират това за чудесно и аналитичното прослушване на записите им носи истинско удоволствие. Според други потребители обаче, характерът на АТС на моменти е твърде клиничен и изморява при дълги слушателски сесии.
Друга интересна черта в звученето на АТС 11 е добре контролирания бас - дължащ се до голяма степен на затворения обем. Тук обаче също гледната точка е повече от една - твърде добре контролирания бас и затворения обем, при някои слушатели създават усещането за липса на бас, особено сравнение с други озвучителни тела, с различно акустично оформление. Това лесно се решава, ако ти се стори нужно, с добавянето на подходящ субуфер (съфорумникът
gorkaev мина по този път).
Така или иначе, според мен субуферът ще бъде ценна придобивка за системата ти, при положение че помещението ти никак не е малко и си падаш по хард рок...
Има и други неща, за повечето от тях е писано във форума...
Като обобщение, според мен АТС SCM 11 са много добри озвучителни тела за бюджета си, едно от интересните решения при букшелф колоните в този клас и неслучайно са така добре оценени от потребители и ревюиращи. Имат обаче своите особености и ако намериш начин да ги чуеш - тях или поне друг модел от серията (например при някой съфорумник), би ти било наистина полезно и би могъл да преценил за себе си дали си от потребителите, очаровани от АТС, или пък от тези, които не могат да възприемат звученето им и така и не свикват с тях

Хубаво е все пак да обърнеш внимание и на други решения в този бюджет. ProAc Studio 115 е друг чудесен вариант, който според мен заслужава сериозно обмисляне.
Относно въпросите ти за усилвателя, не мисля че е добра идея да се дават съвети, на базата на обявени цифри...
Освен това, самият факт, че усилвателят ти може/или не може да захрани адекватно дадени озвучителни тела, не означава, че ще си пасне добре с тях като звучене. Слушал съм АТС с 5-6 усилвателя, чел съм десетки отзиви за потребители, които ги ползват с усилватели на поне още 5-6 производителя, но никога с твоя... и няма как да ти дам какъвто и да било съвет относно комбинирането на усилвателя ти с АТС - нито като захранване, нито като темброво напасване.
Успех!