Здравей, в упътването на колоните пише че е възможно поставянето им на 20-40см от задната стена, но е препоръчително запушването на задните портове за да не забумти баса. Моите ги държа на 45см от задната стена с отворени бас портове и нямам никакви проблеми, но моята стая е коренно различна от твоята и 2 пъти по-малка. Oсвен това са далеч от ъглите и съм ги поставил на гранитни плочи, които отделно и те имат шпайкове. Басът е прецизен, идеален за повечето стилове музика, дори и не бързам с покупката на субуфер, който основно би ми дал вибрациите, да усещам ниските честоти. Филмови ефекти, електронна музика стават готино за слушане. Не знам какво по-конкретно те интересува, аз лично бих коментирал и помислил върху разместване на мебелите, иначе не виждам нещо кой знае колко критично в сегашното разположение. Ако има такова леко несъответсвие между задните и предните, според мен с диполни сателити би се решил в голяма степен "проблема".
Колкото до центъра, не се притеснявай, стига да е близо до телевизора, няма кой знае какъв проблем къде седи. Тези 20см разстояние между центъра и телевизора не са нещо страшно, наклони надолу центъра, така че говорителите да сочат слушателското място и според мен ще си доволен.
Според мен за субуфер помисли след като закупиш, инсталираш и послушаш/погледаш известно време музика/филми.
Тогава ще имаш наблюдения кое не ти достига и колко. Ако решиш да взимаш суб, определено в ляво от телевизора ще е за предпочитане за разположението му, но пак зависи много какъв субуфер ще вземеш, така че е по-разумно това да се коментира, по-напред във времето.