Автор Тема: HI-FI Expo - очаквания, препоръки, интереси, мнения...  (Прочетена 12409 пъти)

Неактивен Rudra

• Administrator
  • Публикации: 1873
  • AV Guide
    • www.avguide.bg
23-25 ноември 2012
10:00 - 20:00 часа
"Гранд Хотел София"
София, ул. Гурко 1

За поредна година българските любители на качествения звук ще имат възможността да видят и чуят множество  събрани на едно място системи от най-различни класове и ценови категории. Въпреки недостатъците на такъв тип изложение - от гледна точка на акустика, организация на прослушванията и огромен човекопоток, това е възможност за много хора, да се докоснат (надявам се този път не буквално :-\) до компоненти и системи, които иначе е възможно никога да не чуят и видят, особено пък в такова количество и разнообразие.

След няколко поредни години HI-FI Expo, голяма част от форумните участници вече имат изградени впечатления.
Любопитно ми е, какво се надявате да е различно този път(съобразявайки се с действителността), какви са очакванията ви от тазгодишното експо и проявявате ли конкретни интереси към определеи продукти, концепции или течения в HI-FI сферата, които бихте искали да бъдат по-сериозно застъпени на изложението.

Аз например се надявам тази година прослушванията да бъдат контролирани и организирани. За това стана дума още преди няколко години, говорих с някои от участниците на изложението и идеята беше добре приета, но приложена в твърде малък мащаб - ако не бъркам само един от изложителите правеше организирани прослушвания - при затворена врата, с ограничен брой посетители. Според мен, такъв тип слушателски сесии са много по-смислени и полезни, макар за не всички посетители да е удобно и приемливо да чакат пред вратата докато дойде техния ред. Ще се радвам ако се въведе като масова практика на тазгодишното експо, ако не през цялото време - то поне в определени часове - предварително упоменати.
Също би било интересно, определени вносители на кабели и аксесоари от висок клас, да организират демонстративни сесии, с цел показване на скептично настроените слушатели - какъв е смисъла от качествения кабел, маса, разклонител и т.н. Това упражнение би било наистина трудоемко и сложно, но би могло да се организира - отново като затворени демонстрации с ограничени като брой посетители, в определени часове.
Мисля, че е добра идея изложителите да изнесат подробен списък със системите в стаите си - поместен на сайта на експото, за да може посетителите още преди да отидат, да преценят кои стаи и системи биха представлявали най-голям интерес за тях и да направят накаква примерна програма за обиколката си. Така хаоса може би ще е една идея по-малък, а това като че ли е от полза за всички :).

Толкова от мен за сега, очаквам вашите мнения, идеи и коментари ;).

vessk0

• Гост
Re:HI-FI Expo - очаквания, препоръки, интереси, мнения...
« Отговор #1 -: Септември 26, 2012, 20:04:38 pm »
Идеята ти за аксесоарите ми допадна, наистина би било много интересно и много полезно най-вече. Това са компоненти от системата, на които в действителност най-малко време се отделя за тестове и внимание.

Иначе за мен, най-големият недостатък на такова мероприятие е различната програма на всеки изложител за всеки ден. За истинско докосване до почти всичко, човек трябва да отдели 2 или дори 3 дни за да присъства на всичко. За някои това може и да е плюс де, но всичко идва от ограниченото време на разположение на самото Експо.

П.П. Още от както се обнови информацията запазих 2 билета! 8)

hgi

• Гост
« Отговор #2 -: Септември 26, 2012, 23:05:27 pm »
Идеята за аксесоарите е добра, но за мен по-важно е наистина да има поне в отделни часове от деня организирани прослушвания на конкретни системи, които да са предварително планирани, за да можеш ако искаш да си направиш план и да слушаш пълноценно.

Неактивен Sper

• Публикации: 97
« Отговор #3 -: Септември 27, 2012, 14:00:12 pm »
Кога мина една година нея усетих  :), по въпроса за демонстрациите съм съгласен да стават за примерно 20 минути с по 5 - 10 човека да се чуят компонентите. 

П.П. Какво мислете тази година да се организираме от форума една групичка хора да слушаме това което са изложили фирмите и после да седнем  някъде в ресторант или кафене и да изкажем впечатленията си за Експото, ще ми е много интересно и приятно да се запозная с всички които коментирате в този форум.  (handshake) 
PSB Imagine T, NAD C355Bee, Rega Apollo, RCA QED Performance Audio 1, In-akustik  SuperFlat 2 x 2,5 mm²,

Неактивен dimitar_genchev

• Публикации: 8
« Отговор #4 -: Септември 28, 2012, 09:42:08 am »
Щом ще има кръчма след това аз съм "ЗА" :)

rewri

• Гост
« Отговор #5 -: Септември 29, 2012, 10:56:30 am »
Идеята за контролираните представяния не е удобна за хора ,които не живеят в София.Аз мога да дойда един ден и за няколко часа да видя системите,които съм си набелязал предварително ,някои нови неща и дотам.
Някои изложители са по-добре организирани ,и това е по-добрата формула според мен.

Неактивен lazarus18

• Administrator
  • Публикации: 1634
« Отговор #6 -: Септември 29, 2012, 12:11:56 pm »
Може би е по-добре конкретно за теб, но я си представи, че в същия момент е дошъл друг човек, пак от друг град и иска да чуе друга система в същата стая. Кой трябва да е с предимство?

Неактивен Sper

• Публикации: 97
« Отговор #7 -: Септември 29, 2012, 15:23:23 pm »
Все пак има 2 месеца дотогава но както гледам ви харесва идеята и може да бъде осъществена. И аз съм на мнението че едва ли ще има много нови неща за слушане и за гледана от предишните години.  ::)

PSB Imagine T, NAD C355Bee, Rega Apollo, RCA QED Performance Audio 1, In-akustik  SuperFlat 2 x 2,5 mm²,

Неактивен johnyboy

• Публикации: 23
« Отговор #8 -: Септември 29, 2012, 17:50:28 pm »
Цитат
Кой трябва да е с предимство?
Който си е направил резервация. Ако е упоменато в програмата че е недостъпно от 14,00 до 15,00ч. какъв е проблема? Ако държа да чуя това което е недостъпно в момента, ще изчакам :)

Неактивен RossT

• Публикации: 21

Неактивен p100ynov

• Публикации: 133
« Отговор #10 -: Ноември 13, 2012, 00:43:47 am »
Отвъд океана реагираха доста по-рано  ;D
http://www.stereophile.com/content/hi-fi-expo-sofia
you're nobody without a naim

Неактивен zippergalio

• Публикации: 7
« Отговор #11 -: Ноември 15, 2013, 17:23:46 pm »
Здравейте, съфорумници,

Искам да попитам, дали има смисъл да се посети експото?Желая да чуя BX и RX гамата продукти на Monitor Audio(особено RX2, 6, 8, както и BX2, 5, 6), и, може би, някой и друг продукт на Focal!От стерео усилвателите пък съм си намислил да видя/чуя Creek(особено), NAD и Denon.На плана на изложението вече видях, че и двете фирми-представители за дадената гама продукти ще са там - Sofia Audio Centre и AudioArte.Минали години били ли са изложени исканите от мен продукти за свободно слушане?Ще успея ли да чуя набелязаните, с музика по мое желание?Какво да очаквам?

Неактивен lazarus18

• Administrator
  • Публикации: 1634
« Отговор #12 -: Ноември 15, 2013, 23:44:48 pm »
Не мисля, че Експото е мястото да слушаш сериозно техника. Мелето е доста голямо и изложителите рядко успяват да обърнат достатъчно внимание на всеки.
Пообиколи, огледай, чуй нещо колкото да се ориентираш и после на спокойствие ходи на място да избираш.
Аз лично не вярвам да има изложена старата RX серия. Ще е интересно да се чуе новата Silver.

Неактивен zippergalio

• Публикации: 7
« Отговор #13 -: Ноември 16, 2013, 02:17:11 am »
Разбирам.Предполагах нещо подобно, на базата на това, което подочух за миналото експо.Тук настъпва и проблем, от другия край на България съм и ще имам само едно единствено идване до София, което ще е уикенда, когато се провежда сегашното експо.Исках да изградя някакво мнение, да добия някаква представа, преди да пусна тема тук с въпроси за ново озвучение.Сега гледам работното време на Sofia Audio Centre и AudioArte.Дали ще работят съботата(23-ти), когато са и на експото(понеже иначе виждам, че и събота работят), та да отида до демонстрационните им зали?Ако да, то коя от трите демонстрационни зали на Sofia Audio Centre би следвало да посетя, като се има предвид нещата, които бих желал да чуя(Денон центъра ли е с монитор аудиото?)?Бихте ли ми дали насоки как да действам?

Извинявам се за офтопика, но реших да не създавам нова тема само, за да питам горното!
Благодаря за отделеното време на всеки!

nikisun

• Гост
« Отговор #14 -: Ноември 16, 2013, 09:35:46 am »
Миналата година бях на Експото - ходих да разгледам и специално да просушам Monitor Audio при Sofia Audio Centre. Те имаха изложени почти всички модели на BX и RX сериите. Аз се бях спрял на два конкретни модела и си носех диск за всеки случай. По принцип наистина е навалица, но аз уцелих явно момент на затишие и успях да слушам някъде към 15-20 мин. Честно казано на мен ми свърши работа, не знам колко време на теб ти е необходимо, но да слушаш 6-7 модела колони ще е наистина трудно.
Така и така ще идваш в София, мисля че трябва да си вземеш демо СД и въоръжен с малко търпение да се пробваш - само може да е от полза. Но опитай според мен предварително да се ориентираш към по малко неща. :)