Автор Тема: Няма звук от център и съраунд говорителите.  (Прочетена 9442 пъти)

Неактивен Iter

• Публикации: 21
Здравейте,

При гледане на филм от лаптоп, свързан с рисийвър Marantz SR5004 по HDMI, не се чува звук от централната и съраунд ОТ.  Като пусна на компа тест на 5.1, звук се чува последователно от всички говорители. А пробвах и с изтеглен филм и с DVD, не става. При източник телевизор  и CD  /аналогово свързани/ има звук от всички колони.
Моля дайте съвет, явно нещо не е както трябва.

Неактивен sss

• Публикации: 95
Re:Няма звук от център и съраунд говорителите.
« Отговор #1 -: Октомври 23, 2012, 11:16:57 am »
Първо провери какъв сигнал стига до receiver-a.
Да не би media player да декодира сигнала до стерео/2 ch?

Неактивен Iter

« Отговор #2 -: Октомври 23, 2012, 11:26:48 am »

При настроен режим за съраунд на рисийвъра Auto, на дисплея излиза надпис за сигнал 5.1

Неактивен sss

« Отговор #3 -: Октомври 23, 2012, 11:34:11 am »
А можеш ли да погледнеш какви режими имаш на receiver-a?
Може би си го сложиш на стерео?

Неактивен Iter

« Отговор #4 -: Октомври 23, 2012, 15:13:35 pm »
Режимът на рисийвъра е Ауто. Но и промяна на друг режим нищо не се случва.

Неактивен sss

« Отговор #5 -: Октомври 23, 2012, 16:14:47 pm »
1) Да не би да си вкл. PURE DIRECT или STEREO режим? Пробвай със смяна на SURROUND режимите.
2) Провери за всеки случай от менюто на receiver-a дали са зададени center, surround колоните.
2) Сигурен ли си, че като се пусне тест от PC звукът се чува от централната и surround колоните?
3) Провери дали software video player-а или звуковата ти карта не декодират сигнала по някакъв начин
4) RTFM? ;) http://us.marantz.com/us/Products/Pages/ProductDetails.aspx?Catid=AVReceivers&SubCatId=0&ProductId=SR5004

Неактивен lazarus18

• Administrator
  • Публикации: 1634
« Отговор #6 -: Октомври 24, 2012, 10:07:52 am »
Като казваш, че на дисплея ти свети 5.1 това дали се отнася за входящия сигнал или показва кои колони свирят в избрания от теб режим?
Описания от теб проблем 99% съм сигурен се дължи, че не си настроил плеъра/звуковата карта/кодеците си да изкарват неразкодиран RAW/Passthrough звук. Ако си го направил трябва да виждаш индикация на предния панел DTS/Dolby Digital и тн.

Неактивен Iter

« Отговор #7 -: Октомври 24, 2012, 10:48:31 am »
На въпросите на SSS - от 1 до 3, твърдо не :).

Lazarus, предполагам че си прав за причината. Не знаех, че трябва да се настройва плеъра /ползвам BS player и WMP/ и картата. Извинявам се за лаишкия въпрос, но къде мога да прочета как става това?

Неактивен lazarus18

• Administrator
  • Публикации: 1634
« Отговор #8 -: Октомври 24, 2012, 11:09:06 am »
Тук трудно ще мога да ти помогна. Плеъри, звукови карти и кодеци много и навсякъде е различно.
Пък и аз от години съм се спасил от нуждата да знам как става като не ползвам компютър за плеър.
Тук във форума има други колеги, които са минали по твоя път и дано те са ти по-полезни.

Неактивен lilscrappy

• Публикации: 189
« Отговор #9 -: Октомври 24, 2012, 11:25:13 am »
Iter
съветвам те да смениш плеяра най добрият вмомента е PotPlayer за гледане на ХД Филми и за музика става !
Обърни внимание на този линк:
http://imouto.my/configuring-potplayer-for-gpu-accelerated-video-playback-with-dxva-or-cuda-and-also-high-performance-software-decoding/
ако не ти се занимава да тестваш след инсталирането трябва да настроиш LAV Audio Decoder, можеш да ползваш K-Lite Codec Pack + PotPlayer или само PotPlayer и да инсталираш другите кодеци по отделно както съм направил аз ( LAVFilters-0.51.3, ffdshow_rev4422_20120409, Avisynth_258 )
Всичко е от кодеците, преди не можех да подкарам ХД звука, след малко четене всичко стана 6 !

edit:
Важно е като пуснеш DTS-HD MA 5.1 сигнал усилвателя да го засече като такъв, ако имаш Info бутон ще видиш какъв сигнал влиза в усилвателя !

Неактивен Iter

« Отговор #10 -: Октомври 24, 2012, 15:37:56 pm »
Благодаря, ще опитам. Все пак лаптопа е временно решение. Ориентирал съм се към покупка на Пуканка, но ми се ще да изчакам A400. :)

Неактивен Iter

« Отговор #11 -: Октомври 25, 2012, 15:13:22 pm »
С Pot Player  съраунда текна. :)

Благодаря

Неактивен Iter

« Отговор #12 -: Април 28, 2013, 00:07:13 am »
Здравейте,

Някой ползва ли KMPlayer? Какви настройки трябва да се направят, за да изкара многоканален звук до рисийвъра през HDMI?

Предварително благодаря.