Автор Тема: Въпрос за покупка на рисивър до 1700лв - наследник на AVR-3310  (Прочетена 9521 пъти)

Неактивен Coppermine

• Публикации: 81
    • Планина.бг
Здравейте, преди няколко седмици след една гръмотевична буря ми изгоря рисивъра (Denon AVR 3310). Закарах го до София за ремонт в официалния сервиз. Оказа се че трябва да подменят цифровата му платка която е 850 лв та ще търся да купувам нов.

Търсеният рисивър трябва да не е голяма крачка назад от 3310, също така не държа да е от същата марка въпреки че му посвикнах на менютата и дистанционното. Ще свири с Jamo E875, E 8 Cen, E 8 Sur поне за сега и в близкото бъдеще. Крайната цел е да се сменят и те и да се получи някаква прилична система клоняща към среден клас. Имам и зона 2 в друа стая (само аудио).

Помещението е около 16 квадрата дневна като за в бъдеще вероятно ще се отвори възможност цялата система да се премести в стая специално за нея пак около 16 квадрата.

Източници са DVD Denon 1920 което ползвам и за CD плеър, мултимедиен плеър, плейстеишън 3, сателитен приемник. Имам и нетуорк сторидж който поддържа DLNA така че е рисивъра трябва да е съвместим и да няма проблеми с него (3310-ката ми правеше малко проблеми с мрежововия стрйминг)

Нямам претенции дали ще е нов или втора употреба, предпочитам да го платя с PayPal така че вероятно нещо от Ebay. Цена 1000 - 1700лв.

Слушам предимно музика по около 6-7 часа на седмица от CD и MP3 като май МP3 преобладава напоследък, средно гледам по 2 филма в месеца. Освен мен го ползат и останалите членове на семейството за да гледат детски филмчета и да играят игри но да кажем че аз съм най-претенциозния откъм качеството на звука.

Благодаря.

Неактивен lazarus18

• Administrator
  • Публикации: 1634
Не знам защо решаваш да рискуваш още веднъж с уред без гаранция.
Още повече, че бюджета ти позволява спокойно да вземеш наистина добър ресийвър за нивото на системата ти.
Примерно Yamaha A820, Denon 2313, Marantz 5007, Onkyo TX-NR 616.

Неактивен Coppermine

• Планина.бг
Новите в eBay имат гаранция, просто трябва да го пратя до англия за 20-30 паунда вместо за 20-30 лв до София примерно.

От друга страна имам някой долар в PayPal баланса и ако ги пусна към България настъпват известни усложниня, които искам да избегна по възможност. Ако има търговец в България който да приема PayPal плащане ще имам повод да се замисля.

Дори в крайна сметка да реша да го взема с гаранция от София, въпроса пак стои. От изброените Denon 2313 е най-близко до 3310 но все пак ми е интересно другите марки в съответния бюджет на какво ниво са, тъй като не съм ги слушал и сравнявал, дори не съм ги виждал на живо. Ако има хора с опит с някои от изброение модели, и е минавал по този път може да сподели какво му харесва в даден модел, какво го дразни т.н.

Колкото до риска, вижда ми се премерен. Имам доста неща втора ръка, собствениците на този тип техника я поддържат повече от добре. Е с рисивъра се получи кофти но и да имаше гаранция нямаше да помогне в случая. Ще пробвам да го продам на части или целия, той работи частично, просто единствения HDMI изход е изгорял и видео частта му е неизползваема.

Неактивен Coppermine

• Планина.бг
За някакво своеобразно приключване на темата, ща кажа че взех следния рисивър: Pioneer VSX-LX55.

Впечатления от първоначално преслушване: високите са по острички отколкото на денона и като цяло ми допадат с малко изключения в някои метал парчета където ми идат в повече, басите са малко по плътни и като цяло по-добре.

В музикално отношение е доста по-добре. В кино режим не хващам кой-знае каква разлика поне за сега (пуснах набързо 1-2 откъса от филми).

На мрежови функции е доста по-богат и се справя по-добре и по-бързо от денона но мисля че е нормално като за по-нов модел. Навярно трабва да се сравнява с 3312 по тези показатели.

Авто калибровката е доста по дълга и проверява доста повече параметри от денона (стоящи вълни, фазов контрол и други неща кото не са ми съвсем ясни). Може би тя спомага за подобрението на ниските.

Това са горе долу впечатленията ми, колоните са Jamo Е875. С други колони може и да си партнира по-добре.

Неактивен dimitar_genchev

• Публикации: 8
Честито , ресивъра е трепач и в ценовия си клас малко машини го надсвирват. 

Между другото за по острите високи може да експериментираш с кабели . Обади се някой ден или пиши на лични да ти споделя моя опит с кабелите и твоето Jamo , ще останеш приятно изненадан .

Неактивен lazarus18

• Administrator
  • Публикации: 1634
Честито за покупката,
агресивните високи са си запазена марка на Pioneer и е добре, че ти допадат защото едва ли с кабели би могъл да ги тушираш.

Позволявам си една поправка , запазена марка на Pioneer са високи с лек металичен характер , но не и агресивни високи . По скоро в комбинация Jamo и кабелите който той ползва се получава този ефект . Аз с тези колони и с ресивър на марката туширах до голяма степен остротата на високите. Изпробвано лично от мен :).

Неактивен Coppermine

• Планина.бг
Благодаря,

@dimitar_genchev
Не ползвам вече тези кабели които взех от теб. Причината е че са прекалено дебели и са ми малко къси и един път след едно разкачане на кабелите ми писна и си взех едни по-тънки от ТМ (Jamo) които вероятно са по лоши, но така или иначе не намерих особена разлика след смяната, а са доста по удобни за закачане и малко по-дълги. Мога да пробвам с тези които взех от теб за да видя дали ще има разлика, но незнам дали класа на тези колони предполага да се чува кой-знае каква разлика от смяна на кабел. Теста ще покаже.

Иначе бих се радвал да споделиш твоя опит с кабели които си ползвал, дори съм склонен да си поръчам нови кабели просто за тест ако не са ненормално скъпи.

Както казах по-горе в общи линии съм доволен и от текущото звучене но най-много ме радват мрежовите функции. Страшно лесно и удобно се пуска музика било то от компютър или някакво мобилно устройство. Като посъбера някой лев ще сменя колоните с някои от често предлагание в форума които биха паснали на рисивъра.

Повечето кабели на Jamo са посребрени , което според мен придава още малко острота на високите .При мен имаше положителен ефект с тези http://store.avguide.bg/index.php?dispatch=products.view&product_id=29848
 на подобна цена има и Ecosse и Atlas . Общо взето търси чист меден кабел :). Поздрави !

Неактивен Coppermine

• Планина.бг
Мерси за информацията, ще заръчам тези дни да видим какво ще се получи :)

Неактивен svetlio1

• Публикации: 77
И аз смених Jamo кабел с QED Original (Ямаха 673 и Джамо Класик 8) и направо не повярвах на ушите си ,че това са същите стари Jamo - честно казано не очаквах толкова сериозна разлика в звученето от нисък клас колони .
47LM660S ,40XV733G , 40B750 , 37R81 ,37LG5000 ,32LG3000 ,PlayStation3 , XBOX360 , YAMAHA RX-V673

Разбира се това са едни доста бюджетни предложения , ако ти се занимава пробваи и с някои по скъп , навярно резултата ще е още по добър.

Неактивен Coppermine

• Планина.бг
По-скъпи на дали ще поръчам, по-добре да запазя парите за колони но QED Original ще заръчам след нова година да видим какво ще стане