Здравейте драги аудио ценители. Първо искам да изкажа благодарности на екипа, на AV Guide за отзивчивостта във връзка с една неприятна случка с ресивер денон преди 2 месеца. Искам да ви поздравя и за сайта, който според мен е най-добре организирания аудио онлайн магазин у нас. Много ви се радвам и се надявам все така да продължавате да радвате българските аудио маниаци!
Та на въпроса. От 4 месеца имам МА ВХ2 и забелязвам или поне на око ми се струва, че мембраната на едната колона има по-голям ход от другата, след първото съмнение реших да пусна сигнал 20hz и да загледам по-внимателно и до колкото мога да преценя ми се струва, че едната има по голям ход с около 1-2мм, възможно ли е това или е по скоро внушение и има ли място за притеснение?
П.П. През отворите на бас рефлекса се вижда че вътре има дунапрен, в едната колона изглежда цяло парче, а в другата са две парчета с няколко милиметра разстояние по между им. Мисълта ми е че може тоя дунапрен да не е разположен еднакво в двете колони и от там да идва разликата.