Автор Тема: Samsung LCD / Faq - на първа страница , обсъждане , мнения  (Прочетена 269455 пъти)

Неактивен lazarus18

• Administrator
  • Публикации: 1634
Бутона на дистанционното за запис го има на почти всеки телевизор, но той обикновено се ползва за връзка с външни DVR устройства от същата марка.
Поразтърсих се за C6000 и тази функция за запис се подкарва след инсталиране на конкретен хакнат фърмуер на SamyGO, но работи само с определени версии на хардуера - тип процесор.

Неактивен drpetar

• Публикации: 239
Не знам дали тук е мястото да питам за един досаден проблем. Реших да пусна звука от ТВ-то (LE40B650) чрез оптичен кабел през външния ДАК, оттам към усилвателя. С програмите, при които звукът е стерео няма проблем, но при програмите с 6 канален звук естествено се чува едно ужасно бръмчене. :(

Та въпросът ми е има ли шанс да се направи така, че ТВ-то да даунмиксва 6 каналния звук в стерео или не? Някакво друго решение?

Неактивен lazarus18

• Administrator
Би трябвало да имаш такава опция, която да указва какъв сигнал да излиза.

Неактивен johnyboy

• Публикации: 23
В tools имаш DD или стерео.

Неактивен drpetar

В Tools наистина има Dual I II и там ако канала е стерео пише Stereo, ако е Долби дигитал пише Dolby Digital, но не знам защо НЕ МИ ДАВА да променям настройката. Иначе от общото меню като отида на Sound, мога да променям между MPEG и Dolby Digital и като дам на MPEG, тогава излиза стерео звук, но някои канали имат само Dolby Digital и там също не мога да променям :(

Неактивен johnyboy

Моя грешка ;D Смени езика. Обикновенно има два - Englich 1 English 2 . 1 винаги е стерео. 2 е Д.Д. другите също стерео ;)

Неактивен drpetar

Нещо не мога да се оправя. За коя смяна на език става дума. Ако е това, което съм отбелязал с червена стрелка не става, има само един език:

Неактивен lazarus18

• Administrator
По-скоро виж някъде дали нямаш опция за настройка на самия цифров изход. При Samsung C650 със сигурност имаше подобна.

Неактивен drpetar

Не можах да намеря такава настройка  :(

Неактивен johnyboy

На Д.У. имаш бутон TOOLS, в прозореца който се отваря с него има Аudio language. Другото е описано в предишния ми пост (y)

Неактивен drpetar

В Tools няма Audio Language

Неактивен johnyboy

Два варианта. 1 нямаш подобни опции заради модела ( аз съм с ц750 ) 2 доставчика на кабелната. На коя кабелна си?
п.п. Сори ако е 1, нямам познат с ц 650 да проверя.

Неактивен svetlio1

• Публикации: 77
Сега пробвах на моя В750 на RTL с DD в същото меню ми дава да избирам м/у DD и MPEG .Да не би от кабелната да не пускат всички потоци ?
47LM660S ,40XV733G , 40B750 , 37R81 ,37LG5000 ,32LG3000 ,PlayStation3 , XBOX360 , YAMAHA RX-V673

Неактивен drpetar

Кабелният оператор е МСАТ.

Иначе и при мен някои програми имат два потока ДД/МПЕГ и където е така нямам проблем - сменил съм ги на МПЕГ. Но някои програми имат само ДД и само един език - там нищо не мога да направя. Може би оператора пуска само един поток, не знам ...

Затова тръгнах да търся някаква настройка, както посочва лазарус, да може оптичния изход да се настрои на стерео, но такава не можах да намеря.

Благодаря на всички за помощта :)

Неактивен johnyboy

Въпроса остава. Някой с Близу и Б серия трябва да ни светне ::)