Автор Тема: Samsung LCD / Faq - на първа страница , обсъждане , мнения  (Прочетена 269357 пъти)

Bra1nSicK

• Гост
Re:Samsung LCD / Faq - на първа страница , обсъждане , мнения
« Отговор #45 -: Април 14, 2010, 00:33:43 am »
Мерси за отговора. Едно нещо ме мъчи, за разтояние от около 2-2,5 метра какъв е идеалният размар според вас. Опасявам се, че 40'' ще е малък, а 46'' ще е много голям. А до колкото знам Samsung нямат LED LCD 42'' и се чудя какво да правя...  >:(

Май ще взимам този, който споменах отгоре, 40''... Какво мислите?

Неактивен hristoslav2

• Наказан
  • *
  • Публикации: 698
« Отговор #46 -: Април 14, 2010, 10:32:17 am »
Зависи за какво предимно ще го ползваш.
Ако е телевизия- 40'' са идеални за растоянието.  Ако ще гледаш филми от компа и блу-рей ,то тогава определено 46" е твоят размер.

Bra1nSicK

• Гост
« Отговор #47 -: Април 14, 2010, 12:04:18 pm »
Определено ще го ползвам и за двете. Затова 42'' ми се струваше идеалния вариант, но....
А на 46'' отвратително ли се гледа ТВ, или? Все пак и ТВ ще гледам но каточели повече филми ще гледам...

Hwarang

• Гост
« Отговор #48 -: Април 14, 2010, 12:14:10 pm »
Определено ще го ползвам и за двете. Затова 42'' ми се струваше идеалния вариант, но....
А на 46'' отвратително ли се гледа ТВ, или? Все пак и ТВ ще гледам но каточели повече филми ще гледам...

Бе за 2.5м си вземи 40", няма какво толкова да мислиш. 46" ще ти дойдат повечко със сигурност,
провери някой от калкулаторите в нета за ТВ разстояние и ще се убедиш ;)

начинаещ

• Гост
« Отговор #49 -: Април 14, 2010, 12:44:27 pm »
Мерси за отговора. Едно нещо ме мъчи, за разтояние от около 2-2,5 метра какъв е идеалният размар според вас. Опасявам се, че 40'' ще е малък, а 46'' ще е много голям. А до колкото знам Samsung нямат LED LCD 42'' и се чудя какво да правя...  >:(

Май ще взимам този, който споменах отгоре, 40''... Какво мислите?

не прави компромис, и 46" след месец ше ти се вижда по-малак отколкото когато го купиш, повярвай, това всеки ше го потвърди
както стана традиция в тоя форум да се казва - колкото повече  - толкова повече  ;)

venci79

• Гост
« Отговор #50 -: Април 14, 2010, 13:36:30 pm »
ако си с цифрова кабелна и гледаш филми с висока резолюция от 720p нагоре си за 46 без съмнение.от 2,5 метра направо ще се разцепиш.42 ще почне да ти малее мноого бързо.що бавят новите 55 инчови серии 6та и 7ма кога ще доидат в БГ и на кави цени?

shindito

• Гост
« Отговор #51 -: Април 14, 2010, 19:03:41 pm »
Аз те съветвам да идеш до набелязания магазин, от където ще си купуваш ТВ-то, да застенеш на разстоянието, от което смяташ да гледаш вкъщи, погледай 10-15 мин. цифрова първо пред единия, после пред другия диагонал, и сам ще си прецениш най-добре.
Моето мнение е, че 46" ще ти е много за това разстояние, 40" е най-добрият вариант. Успех! :)

venci79

• Гост
« Отговор #52 -: Април 14, 2010, 19:53:51 pm »
що бавят новите 55 инчови серии 6та и 7ма кога ще доидат в БГ и на кави цени?

itso

• Гост
« Отговор #53 -: Април 14, 2010, 20:47:15 pm »
Здравейте,
Предстои ми покупка на телевизор спрял съм се на 46" - ще се гледа от около 4м разтояние, като има директна  светлина срещу телевизора.
Огледах се в новата LED серия на Samsung  - видях промоцията в ТМ и вчера ходих до Благоевград в магазина им.
Сигурно няма да ви изненадам ако ви кажа, че там идея си нямаха какво продават - консултантите са трагедия.
За 3D още не бяха получили очилата - казаха че цената се очаква да е около 600лв   ???
Разглеждах 46C7000 (така и не успях да видя как възпроизвежда 3D), демотата изглеждаха много добре, не съм специалист но картината беше страхотна, ъгълът на виждане според мен е отличен, въпреки че четох някъде по ревютата, че не бил толкова добър. Единственно ме дразни малко гланцовия екран - отразява сериозно дори лампите в магазина се виждаха.
Трудно ми е да ви опиша каква картина извади обаче, когато ги накарах да пуснат кабелна  :'(, дори му казах на консултанта че ако занеса вкъщи телевизор за 4К и го пусна с такъв образ ще ме изгонят  :D. Почнаха да ми обесняват, че при тях снигнала бил много слаб, много телевизори били вързани и т.н.
Исках да пробвам InternetTV, но и това не успяха да ми пуснат, защото нямали окабеляване.... Wifi и т.н.
Въпроса ми е относно 3Dто дали си заслужава, някой успял ли е да го види, ясно е че все още няма съдържание за него, но нали го дават да конвертира от 2D в 3D (дори го пуснахме телевизора в такъв режим, но без очила всичко се вижда размазано).
Гледах също така 46C6500 и си мисля, че е добра алтернатива ако не се гледа 3D.
Ако някой има впечатления да сподели и посъветва  :)

vdsvicky

• Гост
« Отговор #54 -: Април 14, 2010, 21:09:58 pm »
Не смея да си помисля дори какви печалби Microsoft ще реализират !? :)

venci79

• Гост
« Отговор #55 -: Април 14, 2010, 21:19:53 pm »
itso ти си за 52 инча .aз съм с 52 и нaи далечната точка от тв ми е5,30м. но сядам на около 3,5м , 4м и се разцепвам.

venci79

• Гост
« Отговор #56 -: Април 14, 2010, 21:21:12 pm »
що бавят новите 55 инчови серии 6та и 7ма кога ще доидат в БГ и на кави цени?
Ще се появят по-късно.

на кави цени се очакват да доидат според теб в Бг.

Неактивен hristoslav2

• Наказан
  • *
« Отговор #57 -: Април 14, 2010, 21:30:48 pm »
Здравей itso
46" - е  малък за 4м разстояние ,ако ще гледаш HD съдържание-,но пък за телевизия е идеален.
За 3D очилата ме съмнява дали ще ги внесат. Търсенето ще е слабо-малцина са тези които могат да си  позволят 600лв/ако е вярно/,а и при нас не се предлага такова съдържание.Аз лично те съветвам да не налиташ на 3D моделите все още самата технология е в началото си и ще мине време докато се разработи и стане масова.След 4-5 години 3D телевизорите ще бъдат на нормална цена а и вероятно ще се появи нова по-добра технология ,която ще измести тази с очилата. Зрителният ъгъл при 46C7000 е действително малък-като се изместиш на 45 градуса от фронта-картината променя цветовете и яркоста си.Това разбира се не е проблем ,ако ще го гледаш фронтално.За гланцовият екран съм съгласен с теб ,че дава отражения на всяка светлина попаднала върху него.Пишеш ,че ще има директна  светлина срещу телевизора.Въпросът е какъв е източника на светлината.Ако го поставяш срещу прозорец решението е лесно-пускаш щорите или пердетата и проблема е решен.Но ако има изкуствено осветление насочено срещу телевизора-то тогава ще трябва да помислиш за неговото изместване или пренасочване в друга посока.Възможно е и да си поставиш реостатен ключ и така да регулираш аркоста на лампите от осветлението.
Консултантите са ти обяснили правилно ,че при тях сигнала е слаб и има смущения/кабелната мрежа в хипермаркетите е под всякаква критика/.Всички които са си купили телевизор след като го пуснат  у дома си на кабелна телевизия казват ,че картината е в пъти по-добра от тази ,която са видели в магазина.При мен беше точно така.Ако искаш да видиш ,как ще изглежда на добър SD сигнал - помоли консултантите да му пуснат едно DVD.Мога да се обзаложа че получената картина ще ти хареса.
Нормално е при пускане в режим 3D без очила всичко да се вижда размазано.Тогава телевизара работи в режим 100Hz и единият път дава кадър преднамначен за лявото око следващият кадър е за дясното око и пак така ляво,дясно.....Понеже го прави с голяма скорост 100 кадъра в секунда е нормално да виждаш /без очила/ леко двойни образи без ясни контури.Когато сложиш очилата обаче нещата се променят.В комплекта с очилата върви и един инфрачервен предавател който се свързва към телевизора.В очилата има съответният приемник.Така когато телевизора подаде кадър за лявото око -чрез свързаният инфречервен предавател подава сигнал към очилата които реагират като затварят образа пред дясното око/черен екран пред дясното око/-така виждаш кадъра предназначен само за лявото око. В следващият момент телевизора показва кадър предназначен за дясното око и подава сигнал към очилата ,които съответно затварят образа пред лявото око/черен екран/ и виждаш само с дясното око кадъра предназначен за него.Така се редуват кадрите с очилата и получаваш изкуствено стереоскопично зрение-3D.

Неактивен hristoslav2

• Наказан
  • *
« Отговор #58 -: Април 14, 2010, 21:42:36 pm »
Не смея да си помисля дори какви печалби Microsoft ще реализират !? :)
И още как  :) сега лека полека и останалите производители на телевизори ще ги последват...

itso

• Гост
« Отговор #59 -: Април 14, 2010, 22:24:17 pm »
Здравейте
съгласен съм с вас за големината на TV, но съм ограничен от към място.
Ще монтирам TV на "стена", която е със ширина 108,5 см а 46C .... са 109,. см което е приемливо, по-голям ще настърча, а от едната срана е врата, а от другата е подхода до кухнята... Иначе и при мен най-далечната точка е 5,2м.
Стаята е доста осветена на две от стените има големи прозорци със щори (тип плисе), който не правят 100% затъмнение, но по-големият проблем е двете осветителни тела, които си мисля че ще отразяват сериозно във екрана. Реостатен ключ не мога да сложа защото съм със енергоспестяващи крушки, а до колкото знам на тях не може да се монтира реостат.
Както и да е ще мисля нещо, не знам дали няма някакво фолио което да се лепи на екрана за да се корегира тоя ефект.
Гледах и други модели, но явно все по-често се използват гланцови екрани и нямам много избор.
Ще разгледам още малко, но явно ще се насоча към C6500.

П.П. Изкефих се много на "Control your Samsung Tv with iPhone / iPod" - дано е с пълна функционалност  ;)