Автор Тема: "Скучен" усилвател ли е Roksan Kandy K2 и с какъв DAC да се комбинира?  (Прочетена 10256 пъти)

vessk0

• Гост
Здравейте,
налага ми се да заменя настоящия усилвател с интегриран ДАК (XTZ A100 D3) с друг усилвател, поддържащ интеграция в кино система, тъй като ми писна да превключвам кабеляци. Но тъй като не искам да даунгрейдвам откъм качество и неутралност на звука, дълго време време четох и мислих по въпроса и към момента реших да сменя техниката с Roksan Kandy K2 (марка, отличено тачена по интернет пространството, особено в комбинация с Monitor Audio) и някакъв адекватен към него DAC.
Оглеждам се за модели втора употреба в бюджет от приблизително 500-700лв, които да са адекватно напасващи се с въпросния интегриран усилвател (Roksan Kandy K2). Озвучителните тела са Monitor Audio RX6, които ще бъдат ъпгрейднати най-вероятно към GX300, но тъй като няма да е сега, ми се ще ДАК-а да е съобразен с конкретния усилвател. Все пак при ъпгрейда на ОТ-тата, поетапно ще ъпгрейдна и всички останали компоменти.
Колонните кабели са Bi-wire, състоящи се от Atlas Hyper 2.0 и 3.0. DAC-а ще черпи сигнал по професионален коаксиален кабел с четворна екранировка, от Musiland Digital Times транспорт.
Изискванията към ДАК-а са ми да е неутрален и да открива максимален детайл за парите си.

Неактивен sss

• Публикации: 95
Оглеждам се за модели втора употреба в бюджет от приблизително 500-700лв, които да са адекватно напасващи се с въпросния интегриран усилвател (Roksan Kandy K2).

Адекватно напасване в конкретна система, неутрален звук, максимален детайл в този бюджет са доста тежка задача.
Има доста модели втора употреба по чуждите сайтове, но покупка на база чужди впечатления едва ли ще отговори на всичките ти изисквания.  

Имам един Musical Fidelity M1 DAC, който е закупен преди около година и стои в кашон, но още не съм решил дали да го продавам. Както споделих и в другата тема мога да уредя едно прослушване.
Просто да го чуеш в твоята система и да се ориентираш за ДАК-вете в този ценови клас.

Неактивен p100ynov

• Публикации: 133
Леко в страни от темата, но:
Веско, слушал ли си го този Роксан?!
Питам, защото аз съм го слушал и останах тотално разочарован! Нямах никакви специални очаквания или намерения за закупуване, просто бях с приятел на прослушване, който също беше чел невероятните ревюта за него...
Рядко скучен усилвател, честно  ;) Уточнявам, че неутрален и скучен за мен не са едно и също нещо  :P
you're nobody without a naim

Неактивен dimitar_genchev

• Публикации: 8
Напълно съм съгласен с мнението на  p100ynov . Roksan K2 беше и моят избор , взех го за прослушване в къщи за около 4 дни , с моите ATC SCM11  не ми хареса . Още повече ,че дори и не свиреше много по добре от ресивъра ми Pioneer (които продавам вече ) .

vas2308

• Гост
И аз имам известен опит с Роксан - притежавах Роксан Кенди МКIII , ами не можа да ми хареса в моята система и това е. Значи нито е мек , нито е остър - мощен е достатъчно  ...ама не ме грабва.

vessk0

• Гост
Хм, не очаквах така силно да ме разубедите за амп-а... В този бюджет единствено Pioneer A9 MK2 с вградения си ДАК ме е грабнал, единствения усилвател с ряз, добра динамика, прозрачност и много добри среди, макар и не перфектно неутрален. Просто на фона на 90% от техниките, които съм слушал, това е единствения, на който се слуша музика, без да те натовари и подразни с някакъв натрапчив проблем. Бях много песимистично настроен и резервиран към марката, но след като го слушах един месец с моите ОТ и отделно с по-висок клас QUADRAL, съпоставен с разни топ модели Denon-и, Naim-ве, BMC-та и т.н., той свири най-вярно, без да вкарва името си в музиката. Освен това много добре контролира специално моите Monitor Audio и дава перфектна ритмичност, която те кара да усилваш все повече и повече. Единствено би ми се искало да е още малко по-информативен, но това мисля лесно може да се реши с добър външен ДАК. Но да не се отплесвам излишно. Тоя амп за съжаление не мога да го мисля заради липсата на AV bypass... Все пак един приятел с MA GX има по-старото Kandy и може да ми го даде в скоро време, тъй като го хвали доста, така че тогава ще реша със сигурност какво да правя...

Та относно даковете за съжаление, нищо не може да ме грабне в ниския клас, реален смисъл има така като гледам само от Benchmark... Иначе колегата с Musical Fidelity-то ще го имам предвид за преслушване.

iwoto

• Гост
Роксана на твоя приятел и бившия мой. При мен също не се вписа добре , оттегчаваше ме и нямах желание да слушам още и още музика , но в нета казват ,че добре се връзвал с МА и съм склонен да вярвам.
Като характер на звука е много добър - неутрален , няма никакви остроти , не е и топъл , но ми се щеше да е малко по-категоричен,по-рязък, но моите колони са мудни ако не са захранени добре.
Пробвай го , може и да е добър в твоята система.

vessk0

• Гост
Според мен тези думи, с които го описвате - обобщено "скучен", доказва че е сравнително неутрален, а точно това ми трябва на мен, харесва ми и че има стабилна мощност, което дава много добър контрол над звука. Може би ще стрелям и ще чакам офертичка. Това междудругото е единствената марка с толкова гаден дизайн, като че ли нарочно са го замислили да бъде толкова отвратителен. :D

П.П. Някой чувал ли е нещо за марката ONIX, тези дни ще тествам един такъв усилвател, главно от информативна гледна точка, но доста малко писано има за тях в нета. Имат едни стари ОТ Reference 3, които ме грабнаха от изписаното за тях, но за жалост няма къде да бъдат намерени.

П.П.2: Май плана засега е да взема на първо време едно Kandy, без ДАК, пък да посъбера още парички и направо на един Benchmark DAC1 да се хвърля. А за в бъдеще - ъпгрейд към DAC2, на който ще ползвам Preamp-а и директно едни моноблокчета от същата марка ще взема, че гледам са изкарали такива продукти...

Неактивен p100ynov

• Публикации: 133
... В този бюджет единствено Pioneer A9 MK2 с вградения си ДАК ме е грабнал...
...съпоставен с разни топ модели Denon-и, Naim-ве, BMC-та и т.н., той свири най-вярно, без да вкарва името си в музиката...

Интересно колко различно можем да чуваме и мислим ние, хората.
За мен усилвателя на B.M.C. е най-добре свирещият усилвател в бюджет 20-30000 лв. от тези, които съм слушал, като за моя слух и опит е перфектно неутрален, динамичен и едновременно с това - емоционален.
you're nobody without a naim