Автор Тема: Музика и филми от лаптоп в бюджет до 1000лв?  (Прочетена 15274 пъти)

Kikata

• Гост
Re: Музика и филми от лаптоп в бюджет до 1000лв?
« Отговор #15 -: Ноември 05, 2013, 14:24:06 pm »
Бих те посъветвал да обърнеш внимание на букшелф колоните от Monitor Audio BX-серията,които са добър вариант при по-малък бюджет и стая.Не претендират за голяма звукова мощност и налягане,за сметка на детайл и качество на звуковата картина...

tropatak

• Гост
« Отговор #16 -: Ноември 05, 2013, 16:17:36 pm »
Да забравим времено бюджета. В случай, че взема Cambridge Audio DacMagic 100 какъв entry level усилвател и колони ми препоръчвате за скромната ми стая от 13-14 квадрата? Предполагам че 2x40W или 2x50W са повече от достатъчни.

Ако вдигнеш бюджета до близки, но все пак по-обширни граници да речем около 1500лв. макс., то избора на модели е доста богат. Освен нови модели от вносители, има такива на разпродажби, което е добре защото могат да се вземат значително по-висок клас тонколони. Лесно може да се намери информация и да не се ограничава избора. Поне могат да се прослушат доста модели.

Неактивен Ulfhedinn

• Публикации: 43
  • Time fades even legend...
« Отговор #17 -: Ноември 05, 2013, 16:38:36 pm »
Според мен, за твоя случай подходящо решение са KEF X300A. Това са озвучителни тела, специално направени за за PC или MAC, с вграден DAC и двоен усилвател  2 x LF: 50W , 2 x HF: 20W  class AB. Чуй ги, може да ти допаднат.
Минусите (поне тези, за които се сещам на прима виста) са следните:
1. Малко над бюджета ти са;
2. Не се знае дали ще харесаш звученето им;
3. Не можеш да добавиш субуфер в бъдеще.

fo

• Гост
« Отговор #18 -: Ноември 05, 2013, 17:43:20 pm »
Благодаря за отговорите.

Тамън се бях навил да дам пари за дак, усилвател и колони (или активни колони) и си признавам, че тоя КЕФ ме кефи :) тц тц тц... закъсах го :) Аз съм си класически PC потребител.. определено ще отида да ги чуя с мой лаптоп/флакове и ще му мисля пак.

А това че са 24/96 (вместу 24/192) трябва ли да ме пристеснява (мисля да заменя всичките си мп3ки с флак) ?

vessk0

• Гост
« Отговор #19 -: Ноември 05, 2013, 18:56:19 pm »
Не трябва да те притеснява, а колегата много добре се е сетил за този модел. Ако тези колонки имат поне частично звученето на LS50, то определено трябва да ти допаднат адски много, защото аз все още съм изумен от уникалното представяне на по-скъпия LS50 модел.