Автор Тема: Избор на телевизор за филми в бюджет около 3000лв и диагонал минимум 50 инча.  (Прочетена 7946 пъти)

Неактивен Coppermine

  • Публикации: 81
    • Планина.бг
Здравейте,

Трябва ми помощ при избор на телевизор който няма да е основния на който се гледа. Ще се ползва основно за филми и за телевизия при конфликтни ситуации какво да се гледа ;D. Няма да е в помещението което се обитава ежедневно а по-скоро в такова за почивка т.е в него ще са само системата за музика/кино, въпросния телевизор и един диван.

За сега изискванията са бюджет около 3000лв, и диагонал минимум 50 инча.

На технология на дисплея не съм се спрял още, но имайки предвид че ще се гледат филми и то на приглушена светлина си мисля за плазма. Едното нещо което ме възпира, че уж е остаряла технология и доколкото разбрах панасоник е преустановил производството и тази година няма да има нови модели. Другото е че някои от игрите които играем на конзолата имат статичен бекграунд който се задържа по време на нивото за 10-15-20 минути и се опасявам да не прегори. Естествено ще го разработя първо но въпреки това след разработването незнам колко му трябва за се повреди матрицата.

От друга страна имам Panasonic TX-L42D25E за основната стая който е с border led подсветка и принципно си е ОК но при тъмни сцени и на приглушена светлина ...  :-X а хем не беше съвсем бюджетен модел. Незнам до колко са мръднали нещата напред за последните няколко години в тази насока но в Техно* магазините няма как да ги карам да ми гасят лампите за да проверя.

Днес ходих да гледам в Технополис и ми препоръчаха Panasonic TX-P50VT60E който го нямаше и неможах да го видя но горе-долу е в бюджета и за съжаление искат капаро за да го доставят. Можах да видя една плазма от ST серията която била по-ниска и не изглеждаше зле но то с техния сигнал там и с настройки котио те са направили, дистанционно не ги карах да ми вадят защото нямаше и да я купя.

Та ще съм благодарен на всякакви съвети и и идеи как най-добре да профукам парите :)

Неактивен svetlio1

  • Публикации: 77
Който и модел на Панасоник да вземеш от ST60 нагоре - няма да сбъркаш . Аз съм с 50ST60 , който замени LG 47LM660 и като качество на картината за филми , спорт и особено в затъмнени помещения е с класи над ЛГ-то , а и над повечето LCD-та в бюджет до 3000лв . Ако има все още вземай 50VT60 .
47LM660S ,40XV733G , 40B750 , 37R81 ,37LG5000 ,32LG3000 ,PlayStation3 , XBOX360 , YAMAHA RX-V673

Неактивен drpetar

  • Публикации: 239
Аз цяла година се точих за GT60, а те взеха че не го внесоха. Затова си взех 50ST60 - не можах да устоя на промоцията преди няколко месеца - 5 години гаранция и 2 пъти по-евтин от 50VT60. По него време двата модела стояха един до друг във Варненския Техно* и можах да ги сравня - VT на THX режим, ST на True Cinema. Безспорно VT беше с по-добра картина, но реших че по-лесно ще преглътна 10% разлика в качеството на картината, отколкото 50% разлика в цената :)

Доволен съм от решението си. За мен ST е с достатъчно добра картина. Освен това има доста възможности за настройки на цветове и пр. и ако не те мързи да си поиграеш с настройките или имаш възможност някой да направи калибрация, смятам че няма да съжаляваш.

От друга страна ако си се ориентирал към бюджет 3000, то VT би бил естествения избор. За разликите между моделите виж тук

И за да те объркам още повече за 3000 можеш да вземеш 55ST60 - 5 инча повече са си 5 инча повече.

Иначе по отношение на игрите, които имат статични образи не мога да кажа нищо, никога не съм ползвал ТВ за игри. Но гледам че повечето препоръки са, че ако се играят много игри, то трябва да се мисли за ЛЕД. Другото което чета е че при СТ серията имало доста голям инпут лаг.

Успех при избора :)

Неактивен lazarus18

  • Administrator
  • *****
  • Публикации: 1633
И аз препоръчвам 55ST60. Разликата при VT60 се откроява най-вече при гледане през деня, а ти ще гледаш на тъмно.
При led моделите няма грам напредък относно подсветката и това е доста дразнещо. Тази година Панасоник са обещали новите им led модели да са plasma-like с direct led подсветката зад целия екран.

Неактивен Coppermine

  • Публикации: 81
    • Планина.бг
Благодаря за насоките, и на мен ми се искаше 55 инча но не и за сметка на голяма разлика в качеството, явно са близки моделите.

А дали има смисъл да се чака за телевизор с директ лед подсветка, някой гледал ли е такъв, защото аз не съм виждал на живо такова нещо, само съм чувал за технологията, но май моделите с такава подсветка бяха от 6-7000лв нагоре поне до момента, но ако са обещали да заместват плазмите трябва и в по-ниския ценови диапазон да пуснат модели тази година.

Неактивен makrelov

  • Публикации: 66
Колега,

Само като насока и предложение... Наскоро бях при доставчика на Marantz и Velodyne и като се разговорихме с него от дума на дума ми предложи 3D проектор и 120" екран за под 3000,00 лв. Това е доста добра оферта, съобразно съотношението цена/размер/качество. Та, ако искаш обади се в представителството и ги питай какво точно могат да ти предложат. За затъмнено помещение това би бил най-добрия вариант за домашно кино и гейминг. Лично към мен тази информация беше подадена преди Нова Година, но не вярвам нещата да са се променили драстично.

А ако държиш на ТВ, 7 серия на Philips e на много добра цена за 55"-я модел (55PFL7008). И мога да ти гарантирам че картината им е уникална. Вече поддържат и DTS декодиране. Да не говорим за Ambilight системата - това е едно най-добрите нововъдения в телевизорите, които съм виждал някога - възприятието за екрана се увеличава значително, натоварването на очите намалява, самата картина изглежда още по-добре.
Надявам се да съм ти бил полезен

Успех.

Неактивен lazarus18

  • Administrator
  • *****
  • Публикации: 1633
Проектора не е алтернатива на телевизора.
Да не говорим, че нивото на картината при проектор + екран за 3000 лв е като на 5-6 годишно LCD. Дори и на тъмно.
Проектора си иска подходящо помещение с контролирана светлина, лампата е сериозен консуматив когато се ползва ежедневно.

Неактивен Coppermine

  • Публикации: 81
    • Планина.бг
И аз обмислях проектор в началото, за да се доближа до кино повече но се натрупаха доста неща против този първоначален избор:
       - Няма тунер т.е. за телевизия трябва някакъв сет топ бокс (Как бе, момче, как да го свържа ;D)
       - Телевизорите в този бюджет освен всичко са и смарт а аз гледам доста от youtube.
       - Дълги кабели до проектора, който ще е в другия край на стаята.
       - Допълнителни грижи с монтажа.
       - Живота на лампите.
       - Пробем с гледане през деня, което дори и много много рядко все ще се случва по някога.
       - Ще се гледа от около 3~3.5 метра което ми се струва близко за проектор особено 120''
       - Спад в качестовот на картината, който явно е дори по-голям от колкото предполагах в началото

Та накрая ми се видяха много проблемите, въпреки че някои от тях имат не толкова трудни решения, но за спорно подобрение, което ще е евентуален по-голям диагонал сякаш не си струва.

Неактивен lilscrappy

  • Публикации: 189
Е ти на проектора телевизия ли ще гледаш ;D не че не може но лично аз не мисля да хабя лампата за това, за кабелна и цифрова си ползвай старият телевизор, лично аз вмомента ще правя тази схема от 3.7м 106 инча повече не ми трябва главно за кино изживяване !

Неактивен Coppermine

  • Публикации: 81
    • Планина.бг
Ами да, гледането на телевизия е задължително изискване, имам само 1 телевизор а голямата дъщеря вече изявява претенции какво да се гледа и се пазари един ден аз казвам какво един ден тя. И като гледам по-зле ще става а ми е трудно да вадя аргументи различни от "като си купиш телевизор" които са си доста лоши аргументи в случая и като цяло :)

Моето разстояние е по-скоро към 3 метра отколкото към 3.50 ако направя вариант букшелфи за задни и да ги сложа на стойки зад дивана, не че е решено още. Та на 100 инча да не се окаже да трябва да си въртя главата за да чета субтитрите  ;D

Иначе филипса ги харесвам и амбилайта също ми харесва, виждал съм го на 1-2 места в домашна обстановка, но бордър лед телевизор повече не ми се купува особено ако основната цел е филми, леко съм разочарован от този тип подсветка.

В техномаркет видях че ги има налични някои от обсъжданите плазми и ще ходя тези дни да ги видя на живо. Единственото колебание в случая е за новите модели които са заместители на плазмите, но незнам кога се очакват въобще както и ценовия диапазон.

Неактивен Coppermine

  • Публикации: 81
    • Планина.бг
За да приключа темата, въпреки че покупката беше отдавна, взех ST серията на един черен петък, работила бройка на много изгодна цена. Оказа се обаче че има прогорено логото на LG на него и ми го върнах в магазина. Смениха го с неразпечатвана чисто нова бройка след няколко дни та се получи добре в крайна сметка.

Картината е добре обаче менютата са дразнещо бавни. Стария TX-L42D25E е много много много по-респонсив по менютата. Особено при включване има лаг от порядъка на 3-4-5 секунди преди да почне да приема команди от дистанционното. За телевизор в тоя бюджет това си е пълна свинщина, ама ще ми е за урок другия път да не земам евтиното. VT серията предполагам нямаше да е мудна но за парите които дадох и това е що годе добре.

Неактивен svetlio1

  • Публикации: 77
За мен си беше 50ST60 най-доброто като картина в бюджет до 3000лв (въпреки ,че се продаваше на доста по-ниска цена) , а и явно не си пробвал Филипс да видиш тогава бавни менюта ... ;D
47LM660S ,40XV733G , 40B750 , 37R81 ,37LG5000 ,32LG3000 ,PlayStation3 , XBOX360 , YAMAHA RX-V673