Някои от предложенията са интересни, но не съм убеден, че биха били разумен избор от гледна точка на баланс и бюджет.
Серия 20 на PMC на мен също доста ми допадна, поне на първо слушане в неподходящи условия. При озвучителните тела от тази серия, конкретно в твоя случай виждам само 2 проблема - първо най-малките букшелф колони струват 3500лв за чифт и второ, не по-малко важно - центърът също струва 3425лв.
Това само по себе си надали е проблем, тъй като колоните са наистина интересни, но трябва добре да обмислиш - дали такава инвестиция би била оправдана за теб. Да ги чуеш предполагам ще ти е трудно - няма ги в наличност(
поне според сайта на вносителя), а по мой спомен това е ситуацията от експото насам.
За другите предложения имам някои резерви.
Usher X718 са със заден порт - не знам до колко това би било проблем при теб. Звученето им според мен е твърде характерно и може да ти допадне, но може и да не ти допадне. Тях има къде да чуеш, ако ти се правят екскурзии до София.
В случая с АТС ме притесняват основно две неща. Първо - до колко подходящ е усилвателят ти за тях. Второ - ако не бъркам беше споменал, че обичаш да слушаш късно вечер, когато всички спят и е спокойно. Това може би предполага слушане на сравнително ниски нива. Мое мнение е, споделено от доста хора - ползващи и предлагащи АТС, че тихото слушане не е основната сила на тези озвучителни тела.
Предложението за ProAc D Two, аз лично не бих подкрепил. Определено мисля, че са чудесни озвучителни тела, иначе най-малкото нямаше да ги ползвам и горещо да ги препоръчвам в други ситуации. Но са в твърде висок бюджет - (
имайки предвид останалата част от системата ти) и не съм убеден, че системата в този вид ще покаже максимума, на който са способни.
От написаното до тук за системата ти, бях останал с впечатление, че си изключително доволен от сегашното и представяне, като евентуално ти се прокрадват мисли за смяна на фронт колоните, но се опитваш да не им обръщаш твърде сериозно внимание за сега

.
Според мен, ако се спреш на ProAc D Two, ще трябва - може би не веднага, но рано или късно, да се замислиш за смяна на усилвател, източник, стойки, кабели и т.н. Не съм убеден, че си подготвен за такова начинание.
Именно затова препоръчах Studio 115 - като клас и бюджет според мен биха се вписали добре в системата ти, а звученето им до голяма степен отговаря на това, което си описал като вкус и изисквания - или поне това, което аз съм разбрал от описанията

.
На въпросът ти за рисивърите и съпротивлението на централните ОТ:
По случай избирането на колони на Ulfhedinn - писах специално на съпорта на Yamaha, за да ги питам как те виждат ситуацията с центъра ProAc Studio и Yamaha RX-A820. Отговориха ми и препратих писмото на Ulfhedinn, а после той реши, че си измислям

Както и да е, ето писмото от Yamaha, ти сам прецени:
Dear Mr Ivaylo,
Thanks for your email and for your interest in Yamaha A/V & Hi-fi.
Our RX-A820 will accept and work with mixed speaker impedance to a point depending on the quality of the speakers (how stable they are is described below).
You should have no issues at all running mixed impedance speakers. If the amp does not like it, i.e if the speaker are too unstable at it's quoted impedance (ie - it drops to 2 ohms or less), your Yamaha will protect itself by cutting out. We suggest that the impedance should be left at 8 ohms unless the amp cuts out when trying to drive the speakers. It will not have problems at the 6 ohm setting at all, this is if you unit has the impedance selector, as not all models do have this feature.
Hope this helps and if you have any further questions or queries, please do not hesitate to ask.
Many thanks
Yamaha Technical
В свободен превод то гласи:
RX-A820 може да приеме и работи с озвучителни тела с различно съпротивление, в зависимост от качеството на конкретните озвучителни тела (колко стабилно е съпротивлението).
Би трябвало да нямате абсолютно никакви проблеми да ползвате озвучителни тела с различно съпротивление. В случай, че усилвателят не ги "хареса" - с други думи ако съпротивлението на ОТ е твърде нестабилно спрямо посоченото в спецификациите (пада до 2 ома или по-малко), рисивърът на Yamaha ще активира защитата си и ще се изключи.
При настройките препоръчваме усилвателят да бъде оставен на 8 ома, освен в случай, че се самоизключва при опит да се захранят ОТ. При настройка на усилвателя на 6 ома също не се очаква да има каквито и да е проблеми, просто не всички рисивъри поддържат настройка за смяна на съпротивлението 6/8 ома.
Надяваме се да сме помогнали и т.н.