Автор Тема: Toshiba LCD / Faq - на първа страница, обсъждане , мнения  (Прочетена 395457 пъти)

Неактивен hristoslav2

• Наказан
  • *
  • Публикации: 698

hristo_h

• Гост
Здравейте

Загледах се по Toshiba XV733 в 32" вариант от промоцията на Техномаркет. Прочетох упътването. Като функции и по характеристики звучи добре. Из интернет не открих много за модела. Ако някой има впечатления, бих искал да ги сподели. :)

nkd

• Гост
Моделът е много добър , в 32"и 37" слагат S-IPS матрица на  LG а в 40" на Самсунг. Бих те посъветвал да помислиш за по-голям размер на диагонала.

http://de.consumer.toshiba.eu/de/products/tv/32XV733G

hristo_h

• Гост
Моделът е много добър , в 32"и 37" слагат S-IPS матрица на  LG а в 40" на Самсунг. Бих те посъветвал да помислиш за по-голям размер на диагонала.

Препоръката за по-голям размер е заради съотношението цена/размер и удомолствието от големия екран или заради разликите в матриците и качеството?

nkd

• Гост
Не си дал разстоянието от което ще се гледа , но 32" е за по малко от 1,8м. В момента 40XV733G е 1199лв. и като цена/размер/качество няма конкуренция. И двете матрици са много добри ,  останалото при различните размери на този модел ,разбира се ,е абсолютно еднакво.

ccc

• Гост
В предния си пост си казал, че всичко ти е тръгнало със сървъра. Какво друго те тормози?
тръгна, обаче например не виждам Google media server от телевизора, а от Zinwel zp500 се вижда и се пускат клипчета без проблем. Не знам дали трябва да правя някакви допълнителни настройки за да се появи и на телевизора
Освен това ползвам homemediaserver.ru и там за да пускам клипове от YouTube трябва да създам "подкаст". Как мога да добавям клипчета в този подкаст, как мога да увелича броя им над 25, как мога да пусна интернет телевизия ... ей такива неща ме вълнуват.
Иначе филмите вървят добре, субтитрите са хубави, регулират се, картината е прекрасна, но малко ми е слаб компютъра за FullHD изглежда  ;D От време на време някои клипчета забиват
Всичко се контролира само от дистанционото на телевизора като всички бутони работят, включително и тези за управление на плеър

още нещо да ви попитам - възможно ли е телевизора TOSHIBA 46SL733G да не става за България и за Кейбъл тел?
Цифровият тунер тръгва да търси от 113.000 а според техника на около 70.000 имали доста програми?

...
Благодаря!
ще тествам въпросните сървъри при първа възможност
всъщност най-големия проблем сега е с CAM модула
(сменям трети), но за него ще пиша в темата за кабелните оператори

Неактивен hristoslav2

• Наказан
  • *

Препоръката за по-голям размер е заради съотношението цена/размер и удомолствието от големия екран или заради разликите в матриците и качеството?
Препоръката е заради трите причини.

още нещо да ви попитам - възможно ли е телевизора TOSHIBA 46SL733G да не става за България и за Кейбъл тел?
Цифровият тунер тръгва да търси от 113.000 а според техника на около 70.000 имали доста програми?
Би трябвало да става за България-щом го внасят....Продуктовият мениджър е длъжен да провери и да си направи сметката...
Със смяна на държавата би трябвало да се промени и стартовата честота.
/има и позиция в сервизното меню в която се задава нейната стойност ,но там всичко е на твой риск/

ccc

• Гост
/има и позиция в сервизното меню в която се задава нейната стойност ,но там всичко е на твой риск/
това е някаква надежда  ;D
може би скоро ще го пробвам това меню ако продължава така
между другото като дадох пълно сканиране започна да открива повече канали ... но това сканиране сигурно ще продължи повече от 2 часа...   ::)
в момента тече

http://tversity.com/home/
този сървър изглежда много добър, но и той се държи като Goggle media server - не се вижда от телевизора, а само от Zinwell
Иначе настройките са малко, няма как да се обърка човек, вървят субтитри с ffdshow което върви със сървъра
Клиповете от YouTube се организират доста по-лесно от руския сървър

http://www.nero.com/enu/mediahome4-introduction.html
Неро-то се вижда от ТВ, но пък не мога да се оправя с транскодера. Няма и кой знае какви настройки

може би трябва да попитам някъде за настройки на мрежата относно тези сървъри че да се виждат от телевизора  ???
едни се виждат, други не .. странна работа

ccc

• Гост
може ли да ме упътите с малко информация за това сервизно меню?
вече хващам всички канали без тези които са под 113КНz
как мога да сляза под тази граница?  ???
в понеделник ще говоря със сервиза, но съм сигурен, че от там ще ме оставят да се оправям сам

Неактивен hristoslav2

• Наказан
  • *
В началото на темата има пост за сервизното меню/как да влезеш.Всичко е на твой риск!! Влез и го разгледай внимателно без да променяш каквото и да било. Би трябвало да има позиция със стартова честота на сканиране-поне такава има в повечето марки телевизори.След като я откриеш-намаляваш стойноста до 70КНz.
Ако не ти се рискува -поиграй си със настройките на държава в потребителското меню.Сменяй ги и сканирай пак за програми .Запиши си при коя държава колко програми хваща и остави настройките за държава на тази ,при която се хващат най-много програми.

ccc

• Гост
проблемите никога не свършват  >:(
днес ми изгоря лан картата на телевизора - поне така предполагам, след гръмотевици в къщи ми изгоря рутера и естествено нищо друго освен лан картата на телевизора ...
Не знам какво да правя, то е ясно, че не се покрива от гаранцията ... но все пак може да опитам? Или те ще разберат че е от гръмотевици ..
дори не знам къде е най-близкият сервиз :((

Неактивен hristoslav2

• Наказан
  • *
Пробвай с друг рутер дали работи DLNA връзката.
На твое място бих прочел договора и ако има възможност бих предявил финасови претенции към интернет доставчика ти! Реално те са виновни за причинените ти щети ,защото не са прекарали кабелната си мрежа под земята.
В книжката с инструкциите трябва да имаш списък със сервизите.

http://www.technomarket.bg/servizi.php

Неактивен lazarus18

• Administrator
  • Публикации: 1634
Не е нужно да казваш, че е от гръмотевици. Носиш го, че не ти работи мрежата и си траеш.
Не знам какъв доставчик ползваш, но не е нормално да горят така уредите.

nkd

• Гост
проблемите никога не свършват  >:(
днес ми изгоря лан картата на телевизора - поне така предполагам, след гръмотевици в къщи ми изгоря рутера и естествено нищо друго освен лан картата на телевизора ...
Не знам какво да правя, то е ясно, че не се покрива от гаранцията ... но все пак може да опитам? Или те ще разберат че е от гръмотевици ..
дори не знам къде е най-близкият сервиз :((
За това непременно си намери WiFi донгъл-а , като излезаха тези мрежови функции с кабел си помислих, че ще има гърмежи на телевизори.

anton_bs

• Гост
Да добре ще бъде да си вземе човек донгъла. Даже ако някой  има опит с донгъли които стават за Тошиба да пише моля. Аз опитах да си набавя оригиналният но не го продават отделно.