Автор Тема: Toshiba LCD / Faq - на първа страница, обсъждане , мнения  (Прочетена 395778 пъти)

adtomov

• Гост
Re:Toshiba LCD / Faq - на първа страница, обсъждане , мнения
« Отговор #210 -: Септември 02, 2010, 21:59:10 pm »
Какъв е бил монитора? Принципно е хубаво да се използва lag free CRT монитор защото сега към измерената стойност трябва да добавиш и лага на монитора какъвто има всяко LCD.

Мониторът ми е в подписа - DELL G2410.
Вече отдавна нямам СRT тръба, а и когато имах, нямаше как да я вържа към цифров изход на видеокартата и да направя режим "clone". Беше само с D-SUB вход.
Мониторът ми е в режим "Game", който би трябвало да е с най-малък лаг. Е, не знам колко точно е.
:)

P.S. По намерено в мрежата - в режим "Game" DELL G2410 има input lag около 13 ms.

Svilen

• Гост
« Отговор #211 -: Септември 04, 2010, 18:02:09 pm »
Здравейте :)
Искам да попитам за този модел Toshiba-32AV733G
Струва ли си да го купувам
в Техно маркет струва 700лева
Благодаря предварително.

nkd

• Гост
« Отговор #212 -: Септември 04, 2010, 19:18:18 pm »
AV е най-ниската серия на Тошиба и са спестили някои екстри като Resolution+ , но иначе се представя много добре. Според продавачите в ТМ  е един от най-продаваните модели , защото при директни сравнения има много добра картина и хората я взимат.

Неактивен lazarus18

• Administrator
  • Публикации: 1634
« Отговор #213 -: Септември 04, 2010, 20:18:42 pm »
Аз мисля, че Samsung 32C450 е по-добрия вариант, а е на същата цена.

Orcinus

• Гост
« Отговор #214 -: Септември 05, 2010, 01:25:12 am »
AV е най-ниската серия на Тошиба и са спестили някои екстри като Resolution+ , но иначе се представя много добре. Според продавачите в ТМ  е един от най-продаваните модели , защото при директни сравнения има много добра картина и хората я взимат.

Причината е съвсем друга.  ;)

adtomov

• Гост
« Отговор #215 -: Септември 08, 2010, 19:13:25 pm »
Интересно ревю на SL753 модел :
http://www.hdtvtest.co.uk/news/toshiba-32sl753b-32sl753-20100908839.htm
Също са измерили 31 ms input lag, но със CRT монитор. Общо взето описаните проблеми в ревюто ми звучат доста познато..
Публикували са и линк към калибрирани настройки в края на ревюто:
http://www.facebook.com/notes/hdtvtest/toshiba-32sl753b-settings/116543245068239
:)

Неактивен lazarus18

• Administrator
« Отговор #216 -: Септември 09, 2010, 11:47:04 am »
Тези замервания за лага разбиват мита, че LED моделите задължително са с висок лаг.

Неактивен hristoslav2

• Наказан
  • *
  • Публикации: 698
« Отговор #217 -: Септември 20, 2010, 16:19:52 pm »
Тези замервания за лага разбиват мита, че LED моделите задължително са с висок лаг.

Браво ти откри Америка  ;)

hristo_h

• Гост
« Отговор #218 -: Септември 27, 2010, 15:31:20 pm »
Здравейте, някой има ли лични впечатления от SL серията на Тошиба. Четох тест на www.hdtvtest.co.uk и там отзивите бяха, че обработката на сигнала не е особено добра, а ът.глите на гледане да по-ограничени от обикновено. В момента в Техномаркет 40" модел е на добра цена и се чудех дали си струвал Ако не какъв модел 40-46" до 2000 лева бихте препоръчали? НЕ държа на екстри като плеър и подобни, а на добър образ и по възможност добра цена.

Неактивен lazarus18

• Administrator
« Отговор #219 -: Септември 27, 2010, 19:24:24 pm »
А защо гледаш модела SL, а не XV733?
Не мисля, че му отстъпва и спокойно може да вземеш 46-ца за под 2000 лв.

hristo_h

• Гост
« Отговор #220 -: Септември 28, 2010, 11:28:11 am »
Е добре, XV да бъде. И на него му слага само средни оценки. Има ли впечатления от него?

Неактивен lazarus18

• Administrator
« Отговор #221 -: Септември 28, 2010, 11:53:09 am »
Висока оценка за LCD в техния сайт трудно ще видиш. Не че не са прави ;)
XV733 е много добър модел на страхотна цена.
S-PVA матрица със много добър контраст и черно, отличен за SD сигнал, 100Hz.
Реално ти излиза на цената на хубава 32-ка, а взимаш 46 инча.

soon

• Гост
« Отговор #222 -: Октомври 08, 2010, 13:17:53 pm »
На изложението CEATEC 2010, най-голямото изложение за потребителска електроника в Япония, Toshiba представи първия 3D  телевизор, който не изисква носенето на очила. С двата нови телевизора, единият с размер на екрана от 12’’ (30.5 см), а другият с 20’’ (50.8 см), зрителите получават триизмерно зрително преживяване по много комфортен начин, без нуждата да носят 3D очила. Новосъздадената иновативна технология за 3D телевизори без очила използва цялостна система на изобразяване. Тя дава 9 различни перспективи (паралакси) на всеки един 2D кадър, който мозъкът на гледащия наслагва, за да получи триизмерно изображение. От компанията съобщиха, че продуктът вече е в сериойно производство.Телевизорите ще бъдат налични на японския пазар до края на декември 2010 г.
„Официалното пускане на пазара на нашите 12’’ и 20’’ 3D телевизори без очила в Япония е първата стъпка към бъдещето на 3D телевизията на пазара на техника да домашни развлечения,” коментира Саша Ланге, Маркетинг директор Визуални продукти в Toshiba Europe.
На изложението CEATEC в Токио, Toshiba също демонстрира прототип на лаптоп, който пресъздава концепцията за 12’’ (30.5 см) 3D дисплей без нужда от очила.

info_radar

nkd

• Гост
« Отговор #223 -: Октомври 16, 2010, 19:32:51 pm »
Понеже моята Toshiba 42XV635D стана вече на 1 год. влезах в сервизното меню и констатирах следното:
Наработени часове 5800/ средно 16 на ден/ , грешки-0, пуснах цветни заливки -блокирали пиксели-0. През тази една година съм пускал няколко сканирания и нито един път не съм имал проблем с цифровите пакети на мега-гига кабелара Близууууу-София. Нямам проблем с нито един от HDMI входовете , подсветката си е все така равномерна както в началото. До тук съм повече от доволен от качеството/пу,пу,пу/ като се има пред вид , че съм врътнал, часове поне за 2-3 год. Тогава я купих на промоция за 1349лв. и за мен този модел  си струва всеки един от тези левове. Та така !

Неактивен hristoslav2

• Наказан
  • *
  • Публикации: 698
« Отговор #224 -: Октомври 17, 2010, 14:46:36 pm »
Дано и да продължава така-стискам ти палци  ;D