Автор Тема: Toshiba LCD / Faq - на първа страница, обсъждане , мнения  (Прочетена 395492 пъти)

KOVKO

• Гост
Re:Toshiba LCD / Faq - на първа страница, обсъждане , мнения
« Отговор #225 -: Октомври 18, 2010, 18:25:35 pm »
Извинявам се, ако въпроса ми е банален вече, но ми е интересно какво е мнението ви за TOSHIBA 40RV733G ! Харесал съм си го както и един Самсунг, но TOSHIBA 40RV733G ми допадна като размери и цена. Не разбирам почти нищо от телевизори и ще съм благодарен ако споделите мнение и знание по въпроса ми! Благодаря Ви предварително :)

Неактивен lazarus18

• Administrator
  • Публикации: 1634
« Отговор #226 -: Октомври 18, 2010, 18:45:03 pm »
Модела е добър. Тази година Тошиба изкараха много добри модели на отлични цени.
Аз все пак бих препоръчал 40XV733, който е със 100Hz.

KOVKO

• Гост
« Отговор #227 -: Октомври 18, 2010, 18:51:22 pm »
Ами аз затова и казвам, че нищо не разбирам! Само останах впечетлен, колко голяма разлика имат Тошиба и Самсунг като ги разглеждах в Техномаркет (говоря визуално). Просто всичко друго освен тия две марки беше ужас, замазано, квадратчета .... ад!

soon

• Гост
« Отговор #228 -: Октомври 20, 2010, 12:05:55 pm »
Toshiba ще даде поръчки за производство на Konka LCD телевизори в Китай
ПРОДЪЛЖАВА НАЧАЛОТО НА КРАЯ НА ГОЛЕМИТЕ ИГРАЧИ

През 2011, компанията Toshiba планира да увеличи своя аутсорсинг LCD TV до 10 милиона броя. Поръчка за производство на 700 000 телевизори ще получи китайската фирма Konka.

Според източници на пазара, произведените устройства ще излезнат на пазара в Близкия изток и Южна Африка. През 2010 г. компанията възнамерява да продаде 15 милиона LCD телевизори и получи 7% от световния пазар.

Toshiba оценява потенциала на китайския пазар. Ето защо компанията реши да създаде съвместно предприятие с китайската фирма TCL с уставен капитал от САЩ $ 7,52 милиона. Новата компания Toshiba ще има 51% дялово участие.

До 2012 г., продавачът възнамерява да увеличи броя на търговските обекти до 10 000 в цялата страна и увеличаване на пазарния си дял от 2% до 5% до 2015.

nkd

• Гост
« Отговор #229 -: Октомври 20, 2010, 13:27:51 pm »
От Тошиба обявиха още миналата година ,че започват експанзия за възвръщане на лидерските позиции при производството на LCD телевизори , позагубено в последните години. Тази политика е видна особено в Европа/у нас ,където в момента избиват рибата като цена /качество. Хубавото от новината , че китайското производство не е за Европа.

mirobibi

• Гост
« Отговор #230 -: Октомври 22, 2010, 12:41:36 pm »
Здравейте На всички Искам да ви се похваля че след прочетеното тук в тази статия аз си закупих TOSHIBA 40RV733G картината я гледам на стандарт а когато съм на Фулхд тогава я гледам на динамичен - останах очерован матрицата е на самсунг на кашона след бар кода има буква K и така въпросът ми е вчера си сложих телефона и го свързах масова памет излязоха ми всички снимки но MP3 то го нямаше а виждах само папката на MP3 Някой ако помогне с нещо ще съм мо благодарен - версията на тв то ми е - Системна Информ. TOSHIBA 2010 - 10.1.41.4 Apr 27 2010 - 16:06:46 FW:30  Благодаря ви предварително ако някой може да даде препоръчителни настройки за цветове и тн защо то всичко ми е на нула и незнам тоя сензор да го ползвам ли или не и също така 3D то къде важи ?

Неактивен bozhidarg

• Публикации: 126
« Отговор #231 -: Октомври 22, 2010, 20:54:18 pm »
Здравейте На всички Искам да ви се похваля че след прочетеното тук в тази статия аз си закупих TOSHIBA 40RV733G картината я гледам на стандарт а когато съм на Фулхд тогава я гледам на динамичен - останах очерован матрицата е на самсунг на кашона след бар кода има буква K и така въпросът ми е вчера си сложих телефона и го свързах масова памет излязоха ми всички снимки но MP3 то го нямаше а виждах само папката на MP3 Някой ако помогне с нещо ще съм мо благодарен - версията на тв то ми е - Системна Информ. TOSHIBA 2010 - 10.1.41.4 Apr 27 2010 - 16:06:46 FW:30  Благодаря ви предварително ако някой може да даде препоръчителни настройки за цветове и тн защо то всичко ми е на нула и незнам тоя сензор да го ползвам ли или не и също така 3D то къде важи ?
На самия плейър трябва да отидеш на музика и тогава ще има mp3

mirobibi

• Гост
« Отговор #232 -: Октомври 23, 2010, 11:22:20 am »
По описаният по-горе начин не може да се влезе в сервизното меню на Toshiba 42XV635D , вероятно и на други модели от2009г. , други идеи ?
Здравейте и аз мога да кажа същото аз съм с 40RV733G И Се мъчих доста да вляза в сервизното меню и не става ??????

mirobibi

• Гост
« Отговор #233 -: Октомври 24, 2010, 15:43:13 pm »
 Здравейте, тъй като съм се исплашил односно TOSHIBA 40RV733G - Проблемът ми е следния Когато Пуснах филм и свалих щорите изгасих лампата и забелязах на черен екран  че има леки мъгли горе в левия и десния ъгъл много леки който сочат надоло към центъра ако несе бъркам,но аз ги забелязах пробвах за тест с DPT и на другите цветове това въопще го няма но на черен екран го има Това нормално ли е или не ? Благодаря Предварително !!!

nkd

• Гост
« Отговор #234 -: Октомври 24, 2010, 20:43:02 pm »
По описаният по-горе начин не може да се влезе в сервизното меню на Toshiba 42XV635D , вероятно и на други модели от2009г. , други идеи ?
Здравейте и аз мога да кажа същото аз съм с 40RV733G И Се мъчих доста да вляза в сервизното меню и не става ??????
Здравей , после съм постнал ,че става . Проблема беше ,че символа ,който показва,че вече си в сервизното меню е трудно забележим от позицията като си встрани на телевизора за да натискаш бутона меню от ТВ-то и всъщност не съм видял ,че вече съм вътре , това го описах после. По описаният начин се влиза гарантирано в моделите от 2008,2009г.  При второто натискане на Mute от ДУ с леко задържане и тогава Menu от ТВ. Разбира се може и да са променили начина тази година.

adtomov

• Гост
« Отговор #235 -: Октомври 24, 2010, 22:19:47 pm »
Засега (2010 г.) няма промяна в начина на влизане в сервизнното меню на LCD телевизори Тошиба. Натиска се еднократно бутона "mute" на дистанционното у-е. След това се натискат едновременно отново  "mute" на дистанционното у-е и бутона "menu" на телевизора и се задържат 1-2 секунди. Индикацията, че сте в сервизното меню се изписва в горния ляв ъгъл на екрана. Излизането от сервизното меню става чрез загасяне на телевизора.

P.S. : Влизането в сервизното меню е на ваша собствена отговорност! Ако не знаете какво да правите със стойностите на параметрите в него, по-добре не го правете.
 :)

nkd

• Гост
« Отговор #236 -: Октомври 25, 2010, 20:44:28 pm »
Здравейте, тъй като съм се исплашил односно TOSHIBA 40RV733G - Проблемът ми е следния Когато Пуснах филм и свалих щорите изгасих лампата и забелязах на черен екран  че има леки мъгли горе в левия и десния ъгъл много леки който сочат надоло към центъра ако несе бъркам,но аз ги забелязах пробвах за тест с DPT и на другите цветове това въопще го няма но на черен екран го има Това нормално ли е или не ? Благодаря Предварително !!!

Така както го описваш става въпрос за неравномерна подсветка. Малко или много всички LCD имат някаква неравномерност. Ако е много и те дразни можеш да опиташ да го смениш с друга бройка в магазина .Има начини за пооправяне , но ТВ-то е в гаранция и трябва да стане в техния сервиз .За това, ако те дразни много -смяна като  новата бройка да се огледа на тъмно.Това не е кой знае какъв проблем, не се коси!

nkd

• Гост
« Отговор #237 -: Октомври 26, 2010, 10:35:50 am »
mirobibi , по Закона за потребителите стоката може да бъде върната , дори и да няма дефект в рамките на 7 работни дни , използвай го !

Неактивен hristoslav2

• Наказан
  • *
  • Публикации: 698
« Отговор #238 -: Октомври 29, 2010, 17:52:17 pm »
RV_XV_SL_VL_733  Firmware V 10.1.41.6
http://multi-up.com/361112

mirobibi

• Гост
« Отговор #239 -: Октомври 29, 2010, 23:52:28 pm »
Дали съм променил нещо след като исползвах - клавишите CH + или CH -    Просто в начален екран на СМ ми излезе   RCUT, GCUT, BCUT, RDRV, GDRV, BDRV, UVTT и аз само ползвах CH+ CH- и след което изгасих тв то ?