Автор Тема: Toshiba LCD / Faq - на първа страница, обсъждане , мнения  (Прочетена 395650 пъти)

mirobibi

• Гост
Re:Toshiba LCD / Faq - на първа страница, обсъждане , мнения
« Отговор #240 -: Октомври 30, 2010, 00:12:12 am »
mirobibi , по Закона за потребителите стоката може да бъде върната , дори и да няма дефект в рамките на 7 работни дни , използвай го !
То мина братле ! а неми се дава дами съсипят нещо по новия тв още няма и месец както господин христослав каза че не е опасно за тв то опасно е за мен хахаха !

mirobibi

• Гост
« Отговор #241 -: Октомври 30, 2010, 09:24:58 am »
Здравейте На всички Искам да ви се похваля че след прочетеното тук в тази статия аз си закупих TOSHIBA 40RV733G картината я гледам на стандарт а когато съм на Фулхд тогава я гледам на динамичен - останах очерован матрицата е на самсунг на кашона след бар кода има буква K и така въпросът ми е вчера си сложих телефона и го свързах масова памет излязоха ми всички снимки но MP3 то го нямаше а виждах само папката на MP3 Някой ако помогне с нещо ще съм мо благодарен - версията на тв то ми е - Системна Информ. TOSHIBA 2010 - 10.1.41.4 Apr 27 2010 - 16:06:46 FW:30  Благодаря ви предварително ако някой може да даде препоръчителни настройки за цветове и тн защо то всичко ми е на нула и незнам тоя сензор да го ползвам ли или не и също така 3D то къде важи ?
RV_XV_SL_VL_733  Firmware V 10.1.41.6
http://multi-up.com/361112

Здрасти аз качих този  Firmware  и разлика няма ????????? ако реша да върна стария как става трика ??????

mirobibi

• Гост
« Отговор #242 -: Октомври 31, 2010, 16:22:01 pm »
Прочети правилата и се съобразявай с тях!

mirobibi

• Гост
« Отговор #243 -: Октомври 31, 2010, 19:03:33 pm »
Здравейте приятели някой ако знае как се въстановяват фабричните настройки в сервизното меню модел 40RV733G нека сподели Благодаря Предварително !!!

Неактивен bozhidarg

• Публикации: 126
« Отговор #244 -: Октомври 31, 2010, 20:44:21 pm »
Здравейте приятели някой ако знае как се въстановяват фабричните настройки в сервизното меню модел 40RV733G нека сподели Благодаря Предварително !!!
Който пипа къде не му е работа е така  8)

mirobibi

• Гост
« Отговор #245 -: Ноември 02, 2010, 09:59:29 am »
SERVICE MANUAL - СЕРВИЗНО МЕНЮ

Service site - TOSHIBA
http://tesc.toshiba.co.uk/Web/Website.nsf/ContentFrameSet?OpenFrameset

ВНИМАНИЕ!!
Не пипайте в сервизното меню неща за които нищо не знаете или не сте достатъчно запознати за какво са.Важи още повече за съкращенията.Всяка една промяна за която не сте наясно може да доведе до блокиране и е на ваш риск.Освен това води до загуба на гаранцията на телевизора. Ако все пак сте решили да промените нещо-запишете си на лист или направете снимка на стойностите-така ,че евентуално ,ако не сте доволни от резултата след промените да можете да ги въстановите.

Как да влезем в сервизното меню на телевизора?  http://www.riddledtv.com/forums/toshiba-tv-service-menu-codes-crt-lcd-t297.html
При включен телевизор .
1. Натиснете бутона "Mute" на дистанционното веднъж.
2. След това натиснете отново и задръжте бутона "Mute" и едновременно с това натиснете и задръжте бутона "Menu" на телевизора..
3. Появява се буквата S на екрана, което означава, че телевизорът е в сервизен режим.
4. С клавишите CH + или CH -  и  VOL + и VOL-, можете да навигирате между настройките.
5. Натиснете бутона "Power", за да излезете от сервизното меню.

--------------------------------------------------------------------------------
ИЛИ
Влизане в сервизното меню:
1. Натиснете mute на дистанционното, а след това отново натиснете mute и го задръжте/без да го отпускате/ и натиснете върху бутона menu на телевизора.
2. Проверка за бити пиксели: натискаме бутон 9 няколко пъти- виждаме типа матрицыа

3. Време на заработка: натиснете  бутон 9. (втора линия ще е изписано нещо подобно Time: 0000028)
Изход с бутона -  включване/изключване.

Натискайки AV вход активираме заливки -син ,червен, зелен цвят.
«2» не натискайте  в никакъв случай!!!!!(причина не е указана, по непроверени данни се включва режим калибровка на бялото)
Выход – выключаем ТВ.

TOSHIBA 32AV605P6

ENTER SERVICE MENU
1. Turn the TV on.
2. Press the {MUTE} button 4 times (On/Off and On/Off) on the remote.
3. Press the {MUTE} button again on the remote and hold.(In display you see mute On)
4. Then press the {MENU} button on the TV's front panel.
5. The Service Menu will be displayed.
6. Use the {CH+} {CH-} buttons to select options.
7. Use the {VOL+} {VOL -} buttons to change settings.
8. To exit, turn the power off..

Информацията по-долу за настройките в сервизното меню е благодарение на Adtomov

Основни опции в Toshiba LCD TV service menu

Позиция в сервизното меню                                                              Означава
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------   
RCUT     Red Cut off –яркост на „черното” за червения цвят – участва в настройките на сивото при ниска яркост на червения цвят (10-30 IRE)
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
GCUT  Green Cut off -   яркост на „черното” за зеления цвят – участва в настройките на сивото при ниска яркост на зеления цвят (10-30 IRE)
BCUT      Blue Cut off -  яркост на „черното” за синия цвят – участва в настройките на сивото при ниска яркост на синия цвят (10-30 IRE)
RDRV     Red drive -  яркост на „бялото” за червения цвят – участва в настройките на сивото при висока яркост на червения цвят (80-100 IRE)
GDRV   Green drive-  яркост на „бялото” за зеления  цвят – участва в настройките на сивото при висока яркост на зеления цвят (80-100 IRE)
BDRV   Blue drive -  яркост на „бялото” за синия  цвят – участва в настройките на сивото при висока яркост на синия цвят (80-100 IRE)
BRTC     Brightness centre –  базова настройка на яркостта. Силно влияе на яркостта на черното, но и на детайла в тъмните сцени. трябва да се настройва на изключително качествен сигнал, желателно през HDMI порт, с калибровъчен диск.
COLC     Colour centre –  базова наситеност на цветовете. Препоръчително е да не се пипа, тъй като ефектът се постига и с настройката „Цветност”  в потребителското меню.
UVTT   Базов „Tint”. Определя базовия баланс червено/зелено.
CNTX    Базов контраст. Препоръчително е да не се пипа, тъй като ефектът се постига и с настройката „Контраст” в потребителското меню.
VOLUX   Базова сила на звука – няма смисъл да се пипа.
Забележки : 1.Настройките RCUT, GCUT, BCUT, RDRV, GDRV, BDRV, UVTT трябва да се променят САМО при наличието на калибрираща апаратура, от специалист!
2. Ако въпреки предупрежденията, решите да променяте нещо в сервизното меню, първо запишете оригиналните стойности на позициите,  за да можете да ги възстановите, ако всичко се обърка!

Toshiba - Service manuals

http://elektrotanya.com/?q=showresult&megnev=TOSHIBA&megnev2=&kategoria=tv&kat2=schematics&page=23
http://elektrotanya.com/?q=showresult&megnev=toshiba&megnev2=%2032RV625D%2002&kategoria=&kat2=schematics
http://elektrotanya.com/?q=showresult&megnev=toshiba&megnev2=AV6&kategoria=&kat2=schematics
Ето и как да въстановите Фабрични настройки/EEPRON WITING на Сервизно Меню При Тошиба - Свед като сте в СМ меню но не пипате нищо ! натискате и задържате от дистанцйонното Бутон I+ след което от телевизора натискате  CH+ Исчаквате няколко секудни и ще видите син зелен бял екран и ще ви испише EEPRON WITING OK След което се рестартира тв то !

btkmobail

• Гост
« Отговор #246 -: Ноември 02, 2010, 19:07:47 pm »
Добър вечер колеги, след дълго лутане и чудене си закупих телевизор, а именно TOSHIBA 32XV733G.
Надявам се да не съм сбъркал в избора, но това само времето ще покаже.

Имам две питания относно телевизора:
1. Има ли начин да се избегне бавно включване?
2. Ползвам цифрова ТВ от VIVACOM. Забелязва се бавно фокусиране на надписите. Забелязва се при финалните надписи на филм или при смяна на каналите (информацията изписвана от STB-то).

Предварителни благодарности колеги :)

nkd

• Гост
« Отговор #247 -: Ноември 02, 2010, 20:19:33 pm »
Добър вечер колеги, след дълго лутане и чудене си закупих телевизор, а именно TOSHIBA 32XV733G.

2. Ползвам цифрова ТВ от VIVACOM. Забелязва се бавно фокусиране на надписите. Забелязва се при финалните надписи на филм или при смяна на каналите (информацията изписвана от STB-то).

1. Няма начин да се промени времето за включване , това време е необходимо на ТВ-то за самодиагностика.
2. Със сигурност това не е проблем от телевизора , този ефект може да се види и при леки движения изобщо . Дължи се на некачествения и скопен сигнал ,който подават . Все пак виж дали са включени 100хц./100М е символа в менюто/

btkmobail

• Гост
« Отговор #248 -: Ноември 02, 2010, 20:48:19 pm »

1. Няма начин да се промени времето за включване , това време е необходимо на ТВ-то за самодиагностика.
2. Със сигурност това не е проблем от телевизора , този ефект може да се види и при леки движения изобщо . Дължи се на некачествения и скопен сигнал ,който подават . Все пак виж дали са включени 100хц./100М е символа в менюто/

Мерси колега.
При движения няма подобно мазане или влачене, а само при описаните две ситуации.
От къде точно се виждат херците?

mirobibi

• Гост
« Отговор #249 -: Ноември 02, 2010, 21:34:29 pm »
И Така приятели  :-\ Някой от ваз оставял ли е LCD TV В Сервизите на kkservice по точно интересува ме вършат ли добре работа и имали опасност дами повредят телевизора защото след много ръчкане по сервизното меню го испратих на сервиз поради причината че пипах в - R-DRV ADDR и му смених цвета  :'( вероятноста даго отворят голяма ли е или чрез апаратура ще му калибрират цветовете както са си били то иначе друго нищо му няма това му е единствения проблем по моя вина !!!

Активен Rudra

• Administrator
  • Публикации: 1873
  • AV Guide
    • www.avguide.bg
« Отговор #250 -: Ноември 02, 2010, 22:31:40 pm »
А каква бе причината да пипаш из сервизното меню, при положение че нямаш идея какво правиш?
По-горе изрично те предупредиха, че не е препоръчително да се човърка там и въпреки това се отдаде на експерименти! Според мен има голяма вероятност да не ти признаят гаранцията - и да трябва да си платиш - и така би било правилно!
И защо питаш във форума... след като правиш точно обратното на това, което те съветват!

Не мога да разбера ... хайде да имаш несериозно отношение към съветите и препоръките, които ти се дават-как да е... но отношението ти към собствената ти техника ме учудва!

Обясниха ти, че неравномерната подсветка е нещо често срещано и нормално - ако искаш да се пробваш да ти сменят телевизора- иначе няма как да го оправиш .... а ти реши да влизаш из сервизни менюта и да експериментираш с волна програма...

Големи хора сте уж....

mirobibi

• Гост
« Отговор #251 -: Ноември 02, 2010, 22:50:46 pm »
Прав си Директоре  :'( Имаш ли представа колко парички е калибровката ?

voodooboxos

• Гост
« Отговор #252 -: Ноември 03, 2010, 11:41:38 am »
Здравейте, снощи си купих от ТМ модел Toshiba 40XV733  и сега искам да споделя.  Понеже ми дадоха 3 дена за рекламация дано бързо дадете съвет :)

Предимства
- Това с корекцията на звука работи (да не "изгърмяват" рекламите като прекъсват сериала).
- за около 6 мин. ми откри всичките 118 DTV (DVB-C) програми, като 3-4 от тях бяха HD ( за страна избрах - други, сканиране - бързо)
- Сензора за осветеността на стаята работи доста добре и се настройва както си искаш

Недостатъци
- Resolution+    (вкл/изкл.) - никаква полза от това. Все едно съм засилил остротата доста.
- направи ми няколко пъти следния номер - като сменя програмата с друга, чакам повече от 20 сек... и нищо - тъмен екран; после сменям на друга - ОК, след това сменям пак на тази дето не ще и тогава тръгва.
- за да гледам изображението в цял екран разтеглям 4:3 във формат 16:9 или друг удачен, но в двата края от ляво и дясно в едни ивици от по 10 см. картината е много разтеглена по хоризонтали
- дистанциооното има проблем - трябва да се (почти) прецеля в ТВ-то, за да действа.
- яд ме е и за това - когато картината (сцената) се движи настрани се забелязват накъсвания, не е гладко преместването (и при ATV и при DTV). А аз мисля да гледам и други неща, освен да речем шоуто на Слави.

Неактивен lazarus18

• Administrator
  • Публикации: 1634
« Отговор #253 -: Ноември 03, 2010, 12:09:28 pm »
Повечето неща са въпрос на настройки.
За Resolution+ ползвай минималната стойност.
Това за каналите е странно. Ползваш ли модул с карта или каналите не са кодирани?
Няма как да гледаш 4:3 сигнал на 16:9 екран и да не е разтеглен образа.
Вариантите ти са или да го ползваш в режим 4:3, без деформация и с големи черни ленти встрани или SUPER Live с малка деформация.
За накъсваняита виж дали с изключени 100Hz и/или различните варианти на Film Stabilization.

voodooboxos

• Гост
« Отговор #254 -: Ноември 03, 2010, 12:44:58 pm »
Не ползвам модула за карта, каналите не са кодирани; дано не ме накарат да го ползвам :)
Може би очаквах повече от технологията Resolution+, но аз не видях съществена разлика при различните и степени или двете и крайности.
Най-подходящ е формата Super Live, но и при него прави деформациите в двата края (а иначе при 4:3 няма деформации)
Само ако знаех от къде се включват тези 100 Hz, иска ми се да вида дали ще има разлика. Ползвам българското меню.