Автор Тема: Philips LCD / Faq - на първа страница , обсъждане, мнения  (Прочетена 282253 пъти)

Неактивен lazarus18

• Administrator
  • Публикации: 1634
Re: Philips LCD / Faq- на първа страница , обсъждане, мнения
« Отговор #105 -: Април 22, 2010, 19:25:53 pm »
На друга фирма са. Пуснаха ми ценоразписа преди 2-3 дена. Нямат нищо налично все още.
Това е всичко, което имаше в ценоразписа.

Неактивен hristoslav2

• Наказан
  • *
  • Публикации: 698
« Отговор #106 -: Април 23, 2010, 09:55:09 am »
На друга фирма са. Пуснаха ми ценоразписа преди 2-3 дена. Нямат нищо налично все още.
Това е всичко, което имаше в ценоразписа.
Явно ще изчакаме за 8-ма и 9-та серия.Доколкото знам 8-ма ще се появи в края на Май месец.

Неактивен hristoslav2

• Наказан
  • *
« Отговор #107 -: Април 23, 2010, 17:45:35 pm »
писах на фирма Fiore
Цитат
1. Ще се внасят ли в България моделите със DVB-S2 тунер -/завършват с буква  К и имат регионален код 02/ ?
 например - 46PFL8605K/02
2. С каква матрица са  видеопанелите в тазгодишните 42" LCD модели ?
3. Вярно ли е ,че матриците в 5-та, 7-ма и 8-ма серия са 8 битови ,а само в 9-та серия са 10 битови ?
4. Кой е модела очила  3D  за TV Philps и на каква цена ще се появят ?
:Може ли да ми дадете списък с  препоръчителните цени за новите модели на Philips.

Oтговора на Fiore
Цитат
Здравейте, виждам че се интересувате в детайли за новите модели. За съжаление от всички нови модели, в момента се предлага само 40PFL5605 на цена 1799лв. Останалите модели ще пристигат поетапно. Надеждите на всички са, цялата продуктова гама от LCD-та да бъде реално сменена до средата на Юни.За да успеем да ви дадем по точна информация, Ви моля да ни пишете какви са важните параметри и големината на телевизор който ви трябва. Ценовата листа е доста обширна и не можем да ви дадем детайлна информация за всички модели точно в този момент. Нито е ясно кой модел кога точно ще бъде наличен в БГ, нито за какви пари ще се продава докато реално не пристигне. Модели с буква К, няма да се предлагат в БГ (поне на този етап). Панелите CCFL са на LG, а LED са от Sharp, като повечето са 10-битови (3-та серия, не е със сигурност). Очилата за 3D ще бъдат около 200-250лв., но още не е ясно кой ще е модела и кога ще го има. Поздрави, Крум Крумов

nkd

• Гост
« Отговор #108 -: Април 30, 2010, 11:37:35 am »
Христослав , дали пропуснах , но не разбрах какво стана с твойто ТВ в сервиза ?

Неактивен hristoslav2

• Наказан
  • *
« Отговор #109 -: Април 30, 2010, 12:23:30 pm »
Христослав , дали пропуснах , но не разбрах какво стана с твойто ТВ в сервиза ?
Миналата седмица звъннях в сервиза да попитам-отговориха ми ,че са поръчали нов LCD панел.Надявам се скоро да стане ,че е трудно без телевизор. Също така се надявам да го сменят заедно с подсветката/нова/ ,че като знам техниците как ги монтират - нищо чудно после при приемането да открия неравномерна подсветка. Като го взема ще проверя в сервизното меню каква матрица са поставили.

nkd

• Гост
« Отговор #110 -: Април 30, 2010, 12:36:29 pm »
Ей, големи катили излезоха , не те ти го подмениха. Тук в ТМ София миналата година при подобен проблем на човека му предложиха смяна.

Неактивен hristoslav2

• Наказан
  • *
« Отговор #111 -: Април 30, 2010, 12:51:28 pm »
Обадих се на филипс България и те ми отговориха - носи го в сервиза/дадоха и адреса/. Ще изчакам срока от 30 дни/по закона за защита на потребителя/ и ако не ми го върнат отремонтиран ще сезирам комисията за защита на потребителите и ще настоявам или да ми го сменят с нов/може с доплащане/ или да ми върнат парите.

Комисия за защита на потребителите
http://www.kzp.bg/

http://www.aktivnipotrebiteli.bg/

федерация на потребителите
http://pavelkarlev.com/00.html

Българска Национална Асоциация на Потребителите
http://www.bnap.org/

Сдружение за защита на потребителя
http://archives.potrebitel.bg/

gadinoid

• Гост
Здравейте колеги,
Качвам предишните фърмуери за 32PFL5604H.
Същите са и за 32PFL5404H, както и за моделите със същото шаси.

32PFL5404H_12_(Q5431.026.066.000)
32PFL5404H_12_(Q5431.026.069.000)
32PFL5404H_12_(Q5431.026.070.000)
32PFL5604H_12_(Q5431.026.072.000)
32PFL5604H_12_(Q5431.026.073.000)

Неактивен hristoslav2

• Наказан
  • *
Днеска преди обяд се обадих в сервиза и ми отговориха ,че телевизора ми бил готов още миналата седмица-търсили ме на служебният телефон ,но никой не вдигнал. Утре ,най-вероятно ще отида да си го взема и ще пиша подробности.

gadinoid

• Гост
Ха, ЧЕСТИТО!
Дано да нямаш забележки!!!   ;)

bobybc

• Гост
PHILIPS 42PFL5405H
дайте мнение за този модел плс

Неактивен hristoslav2

• Наказан
  • *
PHILIPS 42PFL5405H
дайте мнение за този модел плс
Привет bobybc
Модела PHILIPS 42PFL5405H е аналог на миналогодишният PHILIPS 42PFL7404H.Пак е с CCFLодсветка като него /за разлика от 5605 който е с Led подсветка/.Модела е добър за цената си. Матрицата му най-вероятно е S-IPS на LGDisplay.Не съм се заглеждал подробно.

Неактивен hristoslav2

• Наказан
  • *
Днес  след обяд отидох да си взема телевизора от ремонт.Дадох бележката която ми издадоха при приемането му и женагта която е в приемната ми го показа в склада и ме помоли да си го искарам  за да го пробвам. Сложих го на шкафа и го свързах.В офиса им имат аналогова на М-сат и не ставаше за тестване.Огледах поне дали пак няма някоя вертикална линия-нямаше това поне беше наред. Влязох в сервизното меню за да видя дали има промени в заработените часове и типа матрица-нямаше никакви промени.Помолих да извикат техника който е сменял панела.Човека влезе в приемната ,но явно беше нещо изнервен. Зададох му най-културно два въпроса-
1-дали е сменена само LCD  матрицата или целия видеопанел/матрица ,контролери и подсветка/
2-дали е калибриран след това
Отговори ми доста троснато ,че е сменил целият видеопанел и ,че телевизорът ми бил модифициран.Попитах го какво има в предвид модифициран/хардуерно или софтуерно/.Техника ми каза ,че явно знам в какво се състои модифицирането и влезе в сервизното меню като ми показа ,че съм имал DVB-C тунер и съм можел да приемам цифрова кабелна телевизия.На което аз му обясних ,че това се появи в потребителското меню след вторият ми ъпдейт на фърмуера ,защото фърмуера за моделите 7603D и 7603H е един и същ защото са на едно и също шаси.Но това не означава че мога да гледам цифрова кабелна цащот в моя модел телевизор липсва един чип за MPEG4 /STI7100/.погледнах менюто и видях че може да се гледа цифрова кабелна но само с MPEG2 компресия-такава кабелна обаче не се предлага. Човека обаче продължаваше да си твърди ,че аз съм го модифицирал защото знам как се влиза в сервизното меню.Влезе в CSM менюто и ми показа двата реда с исписаните кодове на опциите и ми каза че се различавали с тези изписани на етикета отзад.Това може да е станало в магазина докато го купувах защото поисках да вляза в сервизното меню и да видя заработените часове-оставих го така и отдох да взема количка за да го пренеса до касите.Това че персонала са пипнали нещо в менюто докато ме нямаше за 3-4 минути е друг въпрос. На въпроса ми за калибрацията  ми отговори: С какво да го калибрирам ? Аз му отговорих културно с колориметър и компютър със съответният софтуер.Техникът ми се сопна:А вие знаете ли сервиз който да има колориметър? Няма нито един!!! Телевизора ако искате си го калибрирайте у дома ,но за мен той не се нужда от калибрация ,защото всичко това е направено заводски!!
Е благодарих му за отговорите....пожелах му лек ден рвзех си гаранционната карта и телевизора и напуснах. У дома го свързах пак с цифровият приемник Topfield 7700HCCFL на М-сат и картината си беше добре/както преди повредата/.та такива мити работи.
Един съвет към всички -в случай на повреда преди да го дадете в сервиз му ресетнете  заводските настройки.

soon

• Гост
hristoslav2 ами честито "нов" телевизор (моля те, не ми се сърди за закачката)!
Първо ЧЕСТИТО за прекрасния форум и всичко останало!!! На ниво е и много му се кефя.
Второ с каква матрица ти замениха дефектиралата и има ли нещо различно в качеството на новата след калибрацията ако разбира се, си успял да я направиш: контраст, цвят, черно, ъгъл?

nkd

• Гост
Вече на практика  си имаш нов телевизор , Честито! Гаранцията до края на предишния период ли е или я удължиха ,поне за панела ?