Автор Тема: Philips LCD / Faq - на първа страница , обсъждане, мнения  (Прочетена 282322 пъти)

prm

• Гост
Здравейте !!!

Бих ли могал да активирам субтитри на плеъра на 32PFL7404 и евентоално номера на упдейта ?

Благодаря !!!

Неактивен lazarus18

• Administrator
  • Публикации: 1634
Не може.

Неактивен hristoslav2

• Наказан
  • *
  • Публикации: 698
Panasonic TX-L42D25 
http://www.technomarket.bg/product_detail.php?product_id=09070413

Цената също му е доста висока.

7605 не е чак толкова по-скъп. Аналогичното Сони 32EX700 е със 100 лв. надолу.

Подобна е и цената на Самсунг.

Аз не виждам причина да се купува толкова малък екран на такава цена.
За същите пари се взима перфектен 40С650.
PANASONIC TX-L42D25E е аналог на Philips 40PFL7505H така ,че цената му е приемлива-като за току що излязъл нов модел.

Здравейте !!!

Бих ли могал да активирам субтитри на плеъра на 32PFL7404 и евентоално номера на упдейта ?

Благодаря !!!
prm
За съжаление маркетолозите на компанията не са предвидили подръжка на субтитри във вграденият плейър. Тяхната подръжка не може да се пусне с нов фърмуер ,защото няма предвидена такава възможност  в работният/заводски/ софтуер на процесора.Тази година е същото с новите модели./Philips,Sharp и Toshiba не подържат субтитри през USB./ Налага се да ги вграждаш във филма.

prm

• Гост
Благодаря за отговорите  :D

Между другото модела е доста добре ама вие си знаете !
За 999 лв. си е супер .

Неактивен hristoslav2

• Наказан
  • *
Благодаря за отговорите  :D

Между другото модела е доста добре ама вие си знаете !
За 999 лв. си е супер .
Модела си е наистина добър-просто диагонала на твоя е малък  ;)

soon

• Гост
В пряко сравнение на фабрична настройка (магазин) без пипане на Sony 40EX500, 40EX700 и Samsung 40C650 последния направи ги отнася без конкуренция. След сериозните официални тест сайтове в съзнанието ми се заформи, че EX500 е един изключително отличен телевизор почти във всичко, но уви на живо в мойте очи картинката е плачевна. Как само с лека ръка си ги тестват и препоръчват като манна небесна, а то истината плаче ли плаче. Philips 40PFL5605 също нищо особенно, направо посредствена работа. Дето се вика и с LED и без LED все ще го изпием това уйски. Ако трябва да сравнявам 40-5605, 40ЕX500 с например средната серия 42PFL7603D по петобалната система излиза нещо а'ла: 5605 - 2, 40EX - 2 vs. 7603D - 5 като качество в картината, контраст, черно и т.н. Замерените контрасти от рода на ANSI 4000/5000:1 нещо никак не ги виждаме. Къде ли са? Както и черното! Черно, черно колко да е черно?

nkd

• Гост
Подържам преценките на soon . Самсунг с новия процесор е много напред като картина. Този Филипс 5605 е със  слаб процесор и естествено резултата е посредствен.

Неактивен hristoslav2

• Наказан
  • *
Ако трябва да сравнявам 40-5605, 40ЕX500 с например средната серия 42PFL7603D по петобалната система излиза нещо а'ла: 5605 - 2, 40EX - 2 vs. 7603D - 5 като качество в картината, контраст, черно и т.н. Замерените контрасти от рода на ANSI 4000/5000:1 нещо никак не ги виждаме. Къде ли са? Както и черното! Черно, черно колко да е черно?
Soon  как го реши това нещо ? Самсунгите и сонитата са с S-PVA матрица докато  7603D е със A-MVA2 матрица. Това дето пишат 4000/5000:1 е някакво замерване на производителя при определен  от тях режим на работа на матрицата. Реално замерванията показват 2000-2500:1 при исключен динамичен контраст на телевизорите.Възможно е софтуерно да са спънати от производителите на телевизори. Моята критика към двете компании е ,че за 3 години не си оправиха неравномерноста на подсетката.

nick

• Гост
Здравеите всички.Добре,че ги има тези форуми,защото тези от техно...магазините или поне 95% от тях не разбират нищо.
исках да питам конкретно Христослав,понеже изцяло съм на същото мнение относно това,което е ерешил да си купува есента и аз съм се спрял на тези два модела philips 46 pfl 8605  i samsung55С8000. та исках да те помоля да хвърлиш едно око на това:
http://www.samsung.com/us/consumer/tv-video/televisions/led-tv/UN55C8000XFXZA/index.idx?pagetype=prd_detail     поеже моето разстояние за гледане е 7 метра а няма възможности да си купя кино а държа на 3D и LED подсветка. просто да погледнеш и да кажеш какво мислиш в сравнение с това,което си харесал и това на цена от около 3150$.      
п.с.   От няколко месеца следя форумите и искам да благодаря на всички компетентни учасници!!

Неактивен lazarus18

• Administrator
  • Публикации: 1634
Ние няма как да ти отговорим пълноценно защото тези модели още ги няма.
За това разстояние задължително взимай по-големия. 46" от 7 метра е адски малко за филми пък да не говорим за 3D.
Аз лично гледах едно демо на Самсунг на 46 инча и за да усетя по-добре ефекта трябваше да съм 1,50 от екрана.
Също така, ако не се лъжа C8000 е със LED local dimming, Което е много по-добре от EdgeLED на ФИлипса.
Къде ги гледаш тези цени в $ и как смяташ да ги купиш?

Неактивен hristoslav2

• Наказан
  • *
Привет nick
При моя избор за 46PFL8605 не съм се водил от възможноста за възпроизвеждане на 3D. Явно обаче това е важно за теб - но при гледане от 7 метра на 55" се губи голяма част от ефекта. Растоянието за гледане на 3D при 55" телевизор е около 2-3 метра.
От двата модела определено вземи Samsung UE55C8000/ако си в Европа/ или Samsung UN55C8000/ако си в Щатите/. В никакъв случай не си поръчвай телевизор от щатите по интернет за доставка в България. Първо рискуваш при транспорта да го потрошат/може да направиш застраховка/.
1. Захранването там е 110V докато тук е 220V-ще се наложи да си закупиш външен трансформатор или да си поръчаш захранващ блок за неговия европейски аналог който да ти подменят в сервиза.
2.Разликата в тунерите. Американците са на ATSC докато в Европа сме на DVB. Ще се наложи да си купуваш външен тунер/Set-top-box/ за да може да гледаш тукашните телевизии.
Това са все допълнителни разходи и като ги добавиш към цената на телевизора.....
Ако наистина много държиш на 3D погледни плазмените модели от серията VT20 на Panasonic.
Плазмените телевизори имат предимство в 3D картината
http://translate.google.com/translate?js=y&prev=_t&hl=bg&ie=UTF-8&layout=1&eotf=1&u=http%3A%2F%2Fwww.fullhd.gr%2F2008-03-25-10-47-10%2F2008-03-25-10-57-46%2F3988-3d-crosstalk.html&sl=el&tl=en

nick

• Гост
 Благодаря за отговора Лазарус. Доколкото помня във амазон   http://www.amazon.com/dp/B0036WT4KG?tag=my155-20  Принципно съм голям почитател на филипс и много държах на амби лаита но в рамките на 3500-4000 лв.максимум.Така и така ще трябва да изчакам до еснта и си мислех дали и на този няма да му падне цената малко..Е!! да ще се лиша от амби лаит,но за сметка на инчовете. просто и аз малко се лутам и немога да намеря точното решение а е логично,като отделяш такива пари да си отваряш очите доста и разбира се да се допитваш да профисионалистите за което много благодаря разбира се.а относно разстянието просто няма как да го разположа по друг начин за да може да се вижда от цялата стая,понеже не е правоъгълна.което от своя страна налага минимум 46 инча. поне така мисля де.

nick

• Гост
мерси Христослав.доколкото разбрах ти също би предпочел за това разстояние Samsung UE55C8000 пред phiips 46pfl 8605 .определено ще е един от двата,но задължително ще изчакам есента да видим какво ще стане с цените.мисля,че имам познат,които има приятел във представителството на филипс българия,но другта седмица ще разбера със сигурност.мерси пак момчета много сте печени.

Неактивен hristoslav2

• Наказан
  • *
Цените им със сигурност ще паднат октомври-ноември.Декември леко ще ги вдигнат за да могат после да симулират коледна промоция ;D. Матрицата която поставят във телевизорите Philips /UV2A/от 8-ма и 9-та серия тази година я дават ,че е по-добра от тази на Samsung /S-PVA/. Разликата е в бързината на реакция и зрителният ъгъл /и двете в полза на първата/.
Тази година Philips няма да пускат модели с големи диагонали-над 52'  52PFL8605 . /с изключение за модела 21:9/

nick

• Гост
21:9 не е опция за телевизия а и струва страшно много пари.чесно да ти кажа мисля,че до края на октомври от тука  http://www.electron.bg/advanced_search_result.php?keywords=philips&sort=2a&page=3                        46pfl 8605 ще може да се намери за 3.5-3.6 лева.обикновенно са със 5-7% по-ниски цените от технотата.но да не правя празнословни прогнози наи добре да изчакаме.