Автор Тема: Philips LCD / Faq - на първа страница , обсъждане, мнения  (Прочетена 282226 пъти)

vasko_v

• Гост
При FIRMWARE  UPDATE с версия на руски език / 32pfl7404h_12_fus_rus.zip/
какво ще се промени на руски - сервизното меню или друго ?
Ако старата версия е била на английски ще има ли проблеми ?
Може ли да се променя езика на сервизното меню ?
Моля за компетентен отговор .

Неактивен hristoslav2

• Наказан
  • *
  • Публикации: 698
При FIRMWARE  UPDATE с версия на руски език / 32pfl7404h_12_fus_rus.zip/
какво ще се промени на руски - сервизното меню или друго ?
Ако старата версия е била на английски ще има ли проблеми ?
Може ли да се променя езика на сервизното меню ?
Моля за компетентен отговор .
Привет vasko_v
Когато сваляш фърмуер прави го от българският официален сайт на марката.
Езика на менюто не се влияе от фърмуера -тоест няма да се промени. Единствената промяна ,която прави фърмуера е промени-усъвършенстване в работата на контролерите. По-добре синхронизирана работа между тях ,като ефекта е премахване на някои бъгове в работата на телевизора.

Ето фърмуер за твоят модел:

http://www.p4c.philips.com/cgi-bin/dcbint/cpindex.pl?scy=BG&slg=BUL&sct=LCD_TV_SU&cat=TV_CA&session=20100604121102_79.100.58.22&grp=SOUND_AND_VISION_GR&ctn=32PFL7404H/12&mid=Link_Software&hlt=Link_Software

vasko_v

• Гост
Благодаря,
Точно от този линк го изтеглих.
От там може да го изтеглиш и на руски и още други езици.
Какъв е смисъла тогава да се предлагат варианти и на други езици и
къде се появяна този език ?

Неактивен hristoslav2

• Наказан
  • *
Благодаря,
Точно от този линк го изтеглих.
От там може да го изтеглиш и на руски и още други езици.
Какъв е смисъла тогава да се предлагат варианти и на други езици и
къде се появяна този език ?
Няма никакво значение  варианта на езика на който е написано в заглавието на фърмуера.
В тези случаи фърмуера  винаги е един и същ и няма значение дали ще го свалиш от българският ,немският или френският сайт. Версията на фърмуера за даден модел телевизор е една за всички страни в които се предлага модела.
Пример :
Версията на фърмуера за модела 32PFL7404H/12 e една и съща на всички официални страници в страните в които се предлага този модел. Затова когато търсиш фърмуер за заден модел сайта ти иска пълното название на модела- за да не стават грешки. Това е така ,защото фърмуера за модели завършващи на 12 и 60 е различен-поради минимална разлика в шаситата на тези модели.

vasko_v

• Гост
Може ли да се променя езика на сервизното меню ? ???

Неактивен hristoslav2

• Наказан
  • *
Може ли да се променя езика на сервизното меню ? ???
Не! Сервизното меню се въвежда чрез софтуер директно в процесора при производството на шасито. Фърмуера е съвсем различен софтуер и няма връзка с първият.

yavoor

• Гост
Някой научи ли нещо ново за пускането на 32PFL9705, че се изпренадах?

Неактивен hristoslav2

• Наказан
  • *
Някой научи ли нещо ново за пускането на 32PFL9705, че се изпренадах?
Philips 32PFL9705 ще можеш да го намериш по магазините средата на юни, а 40PFL9705H и 46PFL9705H - през август.
Според мен цената му ще е нереално висока за такъв клас и диагонал - 3000лв

yavoor

• Гост
Според lazarus18 /стр.8/ би трябвало да струва 2600лв. Не, че разликата е голяма.

bobybc

• Гост
след близо месец, моето ходене по мъките свърши :)

да ме извиняват  hristoslav и lazasrus, не искам да пиша в темата за Самсунг, но С650 не може да стъпи на малкия пръст на Philps 7605 :)
не претендирам че съм разбирач, даже обратното... но все пак да споделя моето мнение...

имах "щастието" да притежавам Самсунга една вечер, но това е достатъчно за да го сравня с Филипса който вече имам няколко дена
вярно, има някои недомислия из менюто и дистанционното, но картината е на доста по-добро ниво (ефирен цифров сигнал)
за ден тествах и с Мегалан ТВ - резултата пак в полза на Филипса
при Full HD тестовете, "огледалото" като че ли има предимство, и това беше нещото което ме накара да избера Самсунга(плюс разликата от 400 лв) но уви, още същата вечер един пиксел "изгря" - имайки едно наум за качеството на марката, бях взел гаранция+ от ТМ срещу 109 лв. но въобще не се поколебах да го върна и заменя за Филипса

след като вече продадох прахосмукачката която вървеше в комплект с него мога да кажа, че за почти същите пари притежавам ТЕЛЕВИЗОР, даже нещо повече :)

бтв - съжалявам, че ме домързя да снимам подсветката на Самсунга - същата е като снимките показани в предните постове за 7605
но макар и късно, разбрах че тя не е от толкова голямо значение :) поне за мен...

и за да не остана грешно разбран - благодаря на всички които отделят от времето си за този форум и събират/предоставят полезна информация. не искам да засегна никой, но съвета от мен е : вслушвайте се в чуждите съвети НО решавайте най-вече на базата на собствените си предпочитания   

Неактивен lazarus18

• Administrator
  • Публикации: 1634
Да ти е честит! 7605 е доста нов модел, който се продава от дни у нас. Аз лично, пък и мисля и другите колеги, не сме го виждали наживо. За по-сериозно тестване пък да не говорим. Щом си имал възможността за пряко сравнение и си харесал Филипса значи това е твоя модел.

Неактивен hristoslav2

• Наказан
  • *
yavoor
Курса на Еврото спрямо долара падна значително последните две седмици. Това неминуемо ще се отрази на нововнесените модели телевизори /азиатските страни търгуват в долари/- затова писах ,че цената на 32PFL9605H ще бъде близка до  3000 лева. Ще почакаме и ще видим на каква цена ще се появи по магазините.

bobybc
Честито  ;)
Искам да те помоля нещо.След няколко дни /като натрупаш впечатления/ да напишеш по-подробни наблюдения върху модела с плюсовете и минусите.

soon

• Гост
Честито bobybc и добре дошъл в отбора!
Имах 42PFL7603D (изключително качествен модел от всякъде!!!) който в последствие замених с 46PFL9704H, както притежавам и въпросния Samsung 40C650 (много добър модел) ..... ами никакво сравнение неможе и да става м/у двете марки. Philips има за какво да иска цената за това което предлага. Големия коментар около неговата дълга липса на контрол на подсветката, както и ползването на матрици непозволяващи постигане на заветните стойности от конкуренцията на катраненото черно, по никакъв начин не му пречи да бъде абсолютния победител в брилянтността на крайното качество на картината и при двата формата (SD/HD). Това разбира се е само мое лично мнение и нека то не засяга никой като миродавно.

Неактивен hristoslav2

• Наказан
  • *
Снимките на подсветката са на колеги от Германия.

37PFL7605
http://s1.directupload.net/file/d/2186/bj8ntcv9_jpg.htm

40PFL7605
http://img707.imageshack.us/i/p1080913kopie.jpg/

LBJ23

• Гост
Здравейте,
наскоро закупих Philips 37PFL5405H/12, може ли да ми бъдете полезни с информация за матрицата която е използвана за този модел. Сериен номер RJ1A1022004255, Model no.277.
Благодаря,