Автор Тема: Philips LCD / Faq - на първа страница , обсъждане, мнения  (Прочетена 282308 пъти)

Zvdo

• Гост
Re:Philips LCD / Faq - на първа страница , обсъждане, мнения
« Отговор #285 -: Септември 26, 2010, 16:22:00 pm »
Така, значи проблема остава.

Пробвах тези настройки, дори и на xbox и няма оправия.
Обаче, сега ми сменили някаква платка в сервиза. Сега не се вижда през ред, но екрана трепти. И то трепти яко. При местене на обект с мишката (за пример експлорер) се замазват буквите и не е готино. Като го пусна и горе долу се оправя, но ако мръдна с мишката, без да влача нищо, всичко притрепва (освен буквите и краищата на обектите, всичко) и дразни ужасно много. Най-интересно стана като пусна филм или игра (някакво движение на целия образ да има). Трептенето, ако го има, не се забелязва.

Настойките RGB и YCbCr не забелязах да играят никаква роля, също така тествах, всички херци и опции от телевизора за подобрение на картината. Всякакви варианти. Нищо. Само на по малка резолюция, картината заспива.  ???

Имам леки подозрения, че са ми сложили нещо което може и да не е за моят тв, за да го пооправят малко. Тоест сервизния техник ми е направил услуга, сигурно защото съм голямо мрънкало нз. Или понеже му казах че ще искам смяна. Но пък и съм си в правото пише че поддържа xbox. Ако успея да разкарам и трептенето при уиндоус, няма да имам забележки :). И май ще трябва да ида да почерпя техника.

LYN

• Гост
« Отговор #286 -: Ноември 27, 2010, 20:49:55 pm »
Съфор-ци, привет и от мен в AV Guide ,днес закупих  PHILIPS 47PFL9664H ,и освен,че е 200Нц ,1920х1088,и от
прочетеното тук ,там,Х-ген панел на шарп ,ще остана ли почитател на марката ?
п.с.ще се гледа всичко,възможно от ПК.

Неактивен lazarus18

• Administrator
  • Публикации: 1634
« Отговор #287 -: Ноември 27, 2010, 21:27:09 pm »
Sharp не правят 47 инча матрица. Твоя е най-вероятно с такава на LG - тип IPS.
Телевизора е при теб, ти ще кажеш дали си доволен. Принципно е един от топ моделите им от миналата година.

LYN

• Гост
« Отговор #288 -: Ноември 27, 2010, 21:45:13 pm »
да де колега,точно така ,поръчакта е онлине ,другата седмица ще джаркам впечатления,а в ****** форум ,
на първа страница пише ,че цялата 9-та серия 2009 година,са с х-ген панел 10 поколение на шарп.
п.с.може би греша,незнам,ще прегледам други форуми.

nkd

• Гост
« Отговор #289 -: Ноември 28, 2010, 00:39:26 am »
да де колега,точно така ,поръчакта е онлине ,другата седмица ще джаркам впечатления,а в ****** форум ,
на първа страница пише ,че цялата 9-та серия 2009 година,са с х-ген панел 10 поколение на шарп.
Преди години си купих Шарп CRT и навсякъде /стикери, кашона,книжката/ пишеше ,че кинескопа е тяхната уникална разработка Linitron с незнам си какви предимства пред конкуренцията... Когато го разопаковах в къщи и погледнах през процепите на задния капак щях да падна ...там на кинескопа се мъдреше стикер Toshiba Black Stripe ?!?!

LYN

• Гост
« Отговор #290 -: Ноември 30, 2010, 19:30:55 pm »
огромна придобивка,не само размерно ,но LG- S-IPS = АS-IPS на панасоник,има ли нещо общо
като произшодители на матрици.......

Неактивен hristoslav2

• Наказан
  • *
  • Публикации: 698
« Отговор #291 -: Декември 06, 2010, 21:30:24 pm »
Преди години си купих Шарп CRT и навсякъде /стикери, кашона,книжката/ пишеше ,че кинескопа е тяхната уникална разработка Linitron с незнам си какви предимства пред конкуренцията... Когато го разопаковах в къщи и погледнах през процепите на задния капак щях да падна ...там на кинескопа се мъдреше стикер Toshiba Black Stripe ?!?!
Toshiba правеха навремето едни от най-добрите кинескопи....дори българските телевизори Велико Търново 84/85 бяха с такива.
огромна придобивка,не само размерно ,но LG- S-IPS = АS-IPS на панасоник,има ли нещо общо
като произшодители на матрици.......
Твоят телевизор е със АS-IPS матрица на LGDisplay
Панасоник произвеждат IPS-Pro до 42"/ В Европа  слагат такива до 37"

LYN

• Гост
« Отговор #292 -: Декември 10, 2010, 16:11:43 pm »
при това положение,започвам да се колебая относно избора ми,а именно  LG 47LD750 с тази цена от 1900лв. в момента
се явява май по доброто решение от 47PFL9664 ,освен ако има друга, не финансова причина ,която може да опровергае съмненията ми.възможно ли е да се направи някакъв извод ,предимно за качество на картината,като критерий!!! ::)

Неактивен lazarus18

• Administrator
« Отговор #293 -: Декември 10, 2010, 17:05:52 pm »
Този Филипс е по-добър като цяло, но е модел от миналата година и едва ли има нещо освен 1-2 мостри. Освен това е по-скъп с 25% като гледам от LG-то.

LYN

• Гост
« Отговор #294 -: Декември 10, 2010, 19:24:35 pm »
взех го с по малко от200 проработени часа ,дава си задоволителна картина,за ХД да не говорим.
само снимката не струва от jsm-a.

yavoor

• Гост
« Отговор #295 -: Февруари 23, 2011, 20:51:39 pm »
2010г. новите модели излязоха след август-септември. 2011 дали изобщо ще има нещо от Филипс?

Неактивен lazarus18

• Administrator
« Отговор #296 -: Февруари 23, 2011, 21:06:44 pm »
Няма как да не изкарат. Вече стана практика да изкарват нови модели всяка години.

soon

• Гост
« Отговор #297 -: Февруари 24, 2011, 15:38:02 pm »
НОВИТЕ модели PHILIPS за 2011
http://www.3d-led-tv-2011.nl/philips-3d-led-tv.html

Jj

• Гост
« Отговор #298 -: Март 23, 2011, 23:25:59 pm »
здравейте,

сдобих се с 32 PFL 7605 Н/12
сериен номер: VN2F xxxxxxxxxx

на стикера номера е 286 ?!?

може ли да дадете някакво инфо за това какво има под капака на този тв...не е купуван в БГ...доколкото виждам е унгарска сглобка

П.П. също бих искал да споделите някакви настройки за картината, понеже не мога да я настроя читава (булсат)

благодаря предварително

ако съм разбрал правилно шасито е SQ552.1Е

П.П.2 искам и да попитам как се махат новите връзки които се създават в меню-то (от home по погрешка са създадени конекции за HDMI и SCART)

П.П.3 когато гледам футболен мач - маже ужастно...топката е като халеевата комета  :o

ще се радвам за съвет за някакви настройки за картината....мнение като качество и т.н.
благодаря предварително отново

rewri

• Гост
« Отговор #299 -: Март 24, 2011, 12:14:37 pm »
Здрасти,
Тъй като имам същият,но 40 инчов,ще се опитам да ти помогна.
Първо си инсталирай последният ъпгрейд от м.март.
Влез в настройките на картината и :
1.Намаляваш Контраст между 35 и 40
2.Намаляваш Яркост между 37 до 42
3.Ако си на цифрова кабелна телевизия изключваш [Шумоподтискане]
4.Избираш [Pixel Plus HD] и
4,1 Изключваш [Динамично фоново
осветление]-мазането е от него,
4,2 [Намаляване на MPEG
артефакт] на 1 или 2
4,3 [HD Natural Motion]-изключваш,ако не ти харесва театралният ефект
- другите-по-избор.
Това е телевизорът с най-лоши фабрични настройки,които съм срещал.Надявам се, да съм ти помогнал.