Така, значи проблема остава.
Пробвах тези настройки, дори и на xbox и няма оправия.
Обаче, сега ми сменили някаква платка в сервиза. Сега не се вижда през ред, но екрана трепти. И то трепти яко. При местене на обект с мишката (за пример експлорер) се замазват буквите и не е готино. Като го пусна и горе долу се оправя, но ако мръдна с мишката, без да влача нищо, всичко притрепва (освен буквите и краищата на обектите, всичко) и дразни ужасно много. Най-интересно стана като пусна филм или игра (някакво движение на целия образ да има). Трептенето, ако го има, не се забелязва.
Настойките RGB и YCbCr не забелязах да играят никаква роля, също така тествах, всички херци и опции от телевизора за подобрение на картината. Всякакви варианти. Нищо. Само на по малка резолюция, картината заспива.
Имам леки подозрения, че са ми сложили нещо което може и да не е за моят тв, за да го пооправят малко. Тоест сервизния техник ми е направил услуга, сигурно защото съм голямо мрънкало нз. Или понеже му казах че ще искам смяна. Но пък и съм си в правото пише че поддържа xbox. Ако успея да разкарам и трептенето при уиндоус, няма да имам забележки

. И май ще трябва да ида да почерпя техника.