След обикаляне, гледане из магазините и "сравняване", миналата седмица почти "на сляпо" си купих KDL-EX710, въпреки че никъде все още няма публикувани отзиви за него. Избрах го най-вече на външен вид - рамката около панела е почти 2 пъти по-тясна от тази на повечето модели на Сони от 2010г. Панелът (най-вероятно Самсунг) не е съвсем матов, по-лъскав е от този на ЕХ700, но не е и като на NX моделите. Прави впечатление плътният черен цвят на картината и доста широкия ъгъл на гледане без видими промени в картината. При закупуването продавачите бяха доста любезни и ,след като ми разопаковаха телевизора, ме оставиха да си пускам цветни заливки и да оглеждам за дефекти по матрицата, колкото си искам. Съвсем леки неравномерности в подсветката могат да се забележат при сива заливка и при ъгъл на гледане над 80! градуса в тъмно помещение.
Вкъщи го монтирах на стената на доста неподходяща височина - най-долният край е на 1.40м от пода (от съображения за сигурност защото имам 4-годишно енергично момче). Въпреки височината на монтажа не забелязах разлика спрямо картината при нормална височина на гледане.
Приятно изненадан съм от качеството на картината (субективна преценка) при гледане на SD телевизия от КУАРТО, много по-добро от това при 40EX500 с БУЛСАТ. Може би, сравнението не е коректно, предвид по-ниския битрейт на Булсат. При гледане на HD материал от Dune HD Base 3 нямам никакви забележки.
Все още не съм пробвал тунерите на телевизора. Пуснах за проба и някакъв Дивекс 700МВ през USB и картината беше поносима. Субтитрите са зле - дребни и с раздалечени букви. През мрежата успях да "си видя" двата мрежови диска, но нямах време да подкарам ДЛНА сървър. Не можах да "видя", обаче, диска на плейъра.