Автор Тема: Sony LCD / Faq - на първа страница, обсъждане, мнения  (Прочетена 147461 пъти)

soon

• Гост
Re:Sony LCD / Faq - на първа страница, обсъждане, мнения
« Отговор #105 -: Септември 02, 2010, 14:21:41 pm »
Имах възможност да ги сравня тези два модела и EX700 издишаше общо от към качеството на картината (нещо много постна като цяло) поне наполовина от EX500. Няма го този блясък и острота на детайла при HD материал както е при EX500. А за SD сигнала и при двата е критична ситуацията, ако основно ще го гледаш направо ги отпиши.

eximels

• Гост
« Отговор #106 -: Септември 02, 2010, 15:56:39 pm »
Благодаря за отговорите. Съвсем ми се обърка първоначалната концепция.
В момента гледам предимно телевизия SD(Quarto) на 29" CRT стар 100-херцов Панасоник и на 22" LED LCD Sharp през HDMI и поради малкия размер на екрана не мога да преценя дали със светодиодната подсветка се вижда по-зле. Нямам и база за сравнение. Не виждам и много HD програми в обозримото бъдеще у нас.
Имам впечатления от 40ЕХ500 при родителите ми със стандартен приемник на Булсат - през чинчове и картината е поносима, гледано не съвсем отблизо.
Бях решил да платя "данък" на по-новата технология, теоретично, светодиодната подсветка би трябвало да е по-надеждна, но май сега още дълго ще чета и умувам в търсене на "перфектния" телевизор.

Неактивен lazarus18

• Administrator
  • Публикации: 1634
« Отговор #107 -: Септември 02, 2010, 16:18:11 pm »
Само по себе си LED подсветката няма как да подобри образа на СД сигнал. Ако си виждал EX500 как работи значи имаш идея какво да очакваш. При теб с Куарто с HDMI кабел ще е още по-добро.

soon

• Гост
« Отговор #108 -: Септември 02, 2010, 16:36:02 pm »
eximels щом е такава работата вземи си един Samsung 40C650 или 40C630 да ти е мирна главата. И при SD/HD отлично-перфектна картина. Ще видиш за първи път как обикновенна PAL телевизия се вижда по-добре от това коети си гледал до сега. Относно Sony 40EX500 ако имаше същата обработка при SD както споменатите Samsung МОДЕЛИ просто това щеше да е най-добрия телевизор за 2010 в съотношение цена/(SD-HD) качество. Ако едното са нацелили другото изоставили при почти всички модели е така. Трудно се намира БАЛАНСИРАН телевизор за двата стандарта днес.

venci79

• Гост
« Отговор #109 -: Септември 16, 2010, 17:35:41 pm »
на мен пък от близoo идваха преди няколко дена да прекарат домашен телефон и интернет пакет с цифровата.оплаках му се на техникa че съм c техен CAM модул а нямам програмите от 10 до 21 канал. тои ме попита телевиора СОНИ ли е?казах да и ми каза че имало такъв проблем от няколко месеца обаче още не можели да разберат от какво е.и каза че го има само при CAM модулите свързани с телевизор сони.също ми каза да отида до офиса им и да кажа за проблема и те знаели и щели да ми дадат безплатен приемник докато отстранят този проблем.наистина в началото го нямах тоз проблем.от няколко месеца е така но тез глупави техници толкова ли не могат да разберат от какво се получава така. ???

eximels

• Гост
« Отговор #110 -: Октомври 05, 2010, 12:13:54 pm »
След обикаляне, гледане из магазините и "сравняване", миналата седмица почти "на сляпо" си купих KDL-EX710, въпреки че никъде все още няма публикувани отзиви за него. Избрах го най-вече на външен вид - рамката около панела е почти 2 пъти по-тясна от тази на повечето модели на Сони от 2010г. Панелът (най-вероятно Самсунг) не е съвсем матов, по-лъскав е от този на ЕХ700, но не е и като на NX моделите. Прави впечатление плътният черен цвят на картината и доста широкия ъгъл на гледане без видими промени в картината. При закупуването продавачите бяха доста любезни и ,след като ми разопаковаха телевизора, ме оставиха да си пускам цветни заливки и да оглеждам за дефекти по матрицата, колкото си искам. Съвсем леки неравномерности в подсветката могат да се забележат при сива заливка и при ъгъл на гледане над 80! градуса в тъмно помещение.
Вкъщи го монтирах на стената на доста неподходяща височина - най-долният край е на 1.40м от пода (от съображения за сигурност защото имам 4-годишно енергично момче). Въпреки височината на монтажа не забелязах разлика спрямо картината при нормална височина на гледане.
Приятно изненадан съм от качеството на картината (субективна преценка) при гледане на SD телевизия от КУАРТО, много по-добро от това при 40EX500 с БУЛСАТ. Може би, сравнението не е коректно, предвид по-ниския битрейт на Булсат. При гледане на HD  материал от Dune HD Base 3 нямам никакви забележки.
Все още не съм пробвал тунерите на телевизора. Пуснах за проба и някакъв Дивекс 700МВ през USB и картината беше поносима. Субтитрите са зле - дребни и с раздалечени букви. През мрежата успях да "си видя" двата мрежови диска, но нямах време да подкарам ДЛНА сървър. Не можах да "видя", обаче, диска на плейъра.

Неактивен lazarus18

• Administrator
« Отговор #111 -: Октомври 05, 2010, 12:36:19 pm »
Честито! Да се го ползваш с голямо удоволствие.
Би ли направил някакви снимки да се види колко отражателен е панела?

venci79

• Гост
« Отговор #112 -: Октомври 13, 2010, 19:17:20 pm »
                                     Сони пуска на пазара първите интернет телевизори с Гугъл

Японският гигант в областта на електрониката "Сони" пуска на пазара първите в света интернет телевизори с висока резолюция, разработени съвместно с американската компания Гугъл, предадоха световните информационни агенции.

Телевизорите на "Сони" са снабдени с операционната система "Андроид", позволяваща да се гледа огромно количество програми и да се сърфира в интернет, за получаване на нужните видеоизображения, съобщиха от японската компания.

Новите телевизори се предлагат в 4 модификации с размер на екрана от 24 до 46 инча. Управляват се с помощта на пулт с клавиатура. На първия етап ще се предлагат само в САЩ.

С тези интернет системи "Сони" свързва стратегическите си планове за укрепване на позициите си на световния пазар на телевизорите, където японската корпорация отстъпва първите две места по продажби ни южнокорейските си конкуренти "Самсунг" и "Ел Джи".

eximels

• Гост
« Отговор #113 -: Октомври 15, 2010, 12:55:28 pm »
@Lazarus18
Опитах се да направя снимка, която да дава някаква представа, доколко отражателен е панелът, но с телефон почти не става. Разгледах при родителите ми този на ЕХ500 и, всъщност, двата са еднакво лъскави. Имам един Шарп 22", който е направо матов, сравнен с ЕХ710 или ЕХ500. Ще направя и снимки с фотоапарат.

Неактивен lazarus18

• Administrator
« Отговор #114 -: Октомври 15, 2010, 13:10:45 pm »
Снимай го под ъгъл срещу прозорец или лампа. Така си личи колко отразява.
Панела на ЕХ500 си е точно матов и почти без отражения.

Неактивен hristoslav2

• Наказан
  • *
  • Публикации: 698
« Отговор #115 -: Октомври 17, 2010, 15:03:59 pm »
Вкъщи го монтирах на стената на доста неподходяща височина - най-долният край е на 1.40м от пода (от съображения за сигурност защото имам 4-годишно енергично момче). Въпреки височината на монтажа не забелязах разлика спрямо картината при нормална височина на гледане.

Разполагане/позициониране на телевизора
http://www.thx.com/consumer/home-entertainment/home-theater/hdtv-set-up/

eximels

• Гост
« Отговор #116 -: Октомври 19, 2010, 11:47:50 am »
Ето още снимки за илюстриране, доколко отражателен е панелът. От нормалната позиция за гледане на телевизия и нормално осветление нещата не са толкова драстични /изобщо нямам дразнещи отражения/. Още веднъж сравних панела с този на ЕХ500 - абсолютно еднакви като лъскавина.
Благодаря на hristoslav2 за линка относно позиционирането.

soon

• Гост
« Отговор #117 -: Октомври 19, 2010, 12:45:44 pm »
Sony ще даде поръчки за производство на LCD телевизори и на външни производители
АЙДЕ, ПОЧНА СЕ НАЧАЛОТО НА КРАЯ НА ГОЛЕМИТЕ...

Компанията Sony , борейки се с намаляващите печалби ще се опита да намери разумни цени на изнасяните стоки, като възнамерява да възложи на други производители, не само монтаж, но и производството на LCD панели и телевизори.
През 2011 г. те ще създадат около 80% от производството на телевизори Sony. 40% -50% от тях ще бъдат произведени чрез разпределяне м/у Foxconn, CMI. Foxconn ще произвежда 18 милиона телевизори, докато Wistron, втората по големина търговска марка, ще произвежда Sony Google телевизия .

Sony реши да възложи за модели от висок клас на първо място. За много началото аутсорсинг означава значителна загуба на качество, обаче, тъй като Sony наскоро продаде завод за производство на панели на Foxconn, може би, качеството ще остане същото.

Неактивен lazarus18

• Administrator
« Отговор #118 -: Октомври 19, 2010, 14:30:42 pm »
Ето още снимки за илюстриране, доколко отражателен е панелът. От нормалната позиция за гледане на телевизия и нормално осветление нещата не са толкова драстични /изобщо нямам дразнещи отражения/. Още веднъж сравних панела с този на ЕХ500 - абсолютно еднакви като лъскавина.
Благодаря на hristoslav2 за линка относно позиционирането.
По снимките изглежда доста отражателен. Дано на живо не е толкова.

sssss77

• Гост
« Отговор #119 -: Декември 19, 2010, 14:05:11 pm »
Здравейте!
В процес на закупуване на телевизор съм и се колебая между Sony KDL 40EX500 и Sony KDL 40EX700  Кой е по добър от двата и заслужава ли си да се давет 200лв отгоре за KDL 40EX700? Тъй като KDL 40EX700 е на изчерпване, а матрицата на KDL 40EX710 е Samsung  заслужава ли си KDL 40EX710? Другият ми вариант на телевизор е Philips  40PFL5605H. Тъй като не разбирам много от техника моля за някакво мнение относно трите телевизора като сравнение на качество.

Благодаря предварително!