Автор Тема: Какво очаквате от експото?  (Прочетена 27315 пъти)

vdsvicky

• Гост
Re:Какво очаквате от експото?
« Отговор #30 -: Юни 04, 2010, 19:14:54 pm »
....................  Нещо ми дава грешка при качването на снимките  :-[ . Ще опитам по-късно - Sorry

vdsvicky

• Гост
« Отговор #31 -: Юни 04, 2010, 19:18:53 pm »
Жестоко!

vasilivanov

• Гост
« Отговор #32 -: Юни 04, 2010, 19:27:28 pm »
А ти чу ли Klipsch Palladium, аз лично не, преди съм ги слушал, в магазина, но много малко, утре смятам да ги чуя за да разбера как свирят.

Какви дискове носеше, записани дискове носил ли си, успя ли да ги накараш да ти пуснат записани дискове, ако си носил?

vdsvicky

• Гост
« Отговор #33 -: Юни 04, 2010, 19:36:52 pm »
Не съм носил нищо ,че тръгнах неподготвен  :-[ . Смятам утре да се върна и да пусна ................

vdsvicky

• Гост
« Отговор #34 -: Юни 04, 2010, 19:38:56 pm »
TV Sharp ............   и CD CHORD  :)

vdsvicky

• Гост
« Отговор #35 -: Юни 04, 2010, 19:46:06 pm »
...............  и едни уникални по дизайн тонколони  :D . Ще спра дотук , че явно имам проблем  :-[

vasilivanov

• Гост
« Отговор #36 -: Юни 04, 2010, 20:02:57 pm »
Видяхте ли на bang and olufsen?
Дизайнерски системи, бях взел каталог, произведения на изкуството. Жалко, че не свиреха... Но пък телевизорите не бяха лоши.

Неактивен Rudra

• Administrator
  • Публикации: 1873
  • AV Guide
    • www.avguide.bg
« Отговор #37 -: Юни 04, 2010, 23:12:13 pm »
Моите впечатления са доста отрицателни.
Първото нещо, което ми направи неприятно впечатление, беше организацията на събитието - такава липсваше. Всеки влизаше и излизаше когато и където поиска... и ситуацията беше като в разграден двор!
Противно на очакванията ми, имаше огромен брой посетители, което влоши нещата допълнително!
Всички или почти всички от изложителите са присъствали на големи подобни мероприятия в Америка и Европа, и предполагам са им хрумвали по-добри идеи за организираност на прослушванията, или поне би трябвало.
За да не съм голословен, ще кажа как според мен би трябвало да изглежда нещо такова:
Стаите в които се слуша би трябвало да са затворени, да не се пускат постоянно хора, а да се пускат на групи от по 5-10 човека.
След като влезе поредната група, вратата се затваря, изложителя прави кратка презентация на продуктите си - какви са, от къде са, защо са ... какво е характерно за тях...
След това изложителя пуска определен брой негови записи, които според него разкриват добре потенциала на системата.
След това посетителите ако имат желание задават въпроси и прослушват собствени записи.
След което се сбогуват по живо по здраво и влиза следващата група.
За мен такъв тип слушане и представяне би имал смисъл.

При така представените системи, според мен неможеше да става въпрос за сериозно слушане ... дори за каквото и да е слушане! А да се изграждат представи кое как свири също мисля е неуместно.

За мен това не е проблем, защото някои от системите съм слушал многократно, а други нищо не ми пречи да отида и да чуя на спокойствие при вносителя. Но има хора, за които това изложение е една от наистина малкото възможности да добият представа кое какво е.
Такава представа уви, според мен при така представените неща не може да се добие реално.
Като прост пример мога да дам системи, които съм слушал многократно, и които тук - в хотелска стая уж наподобяваща жилище, звучаха по-зле отколкото в магазин.

Повечето стаи бяха излишно претрупани ... уж трябва да се наподоби домашна атмосфера, а реално изложителите са се напънали да представят количества продукция. Това на места беше повлияло пагубно на представянето на системите.

Отношението на някои от изложителите ме изненада... за пореден път! Както знаете познавам повечето от тях добре, но не спирам да се удивлявам. Говоря за отношение и към посетителите ... и към техниката.
За лошото отношение към клиента в High End Center е говорено многократно, няма какво да добавя.
За сметка на това, представителите на Киров бяха наистина любезни и отзивчиви!
Отношението към техниката на някои от вносителите ме потресе, пример са колоните на PMC, как може да се представят колони от висок клас, от производител със сериозна история и претенции... със dvd Pioneer като източник, и рисивър Marantz като предусилвател!??!
На всичко отгоре присъстваше и човек от PMC, та вината не е само на Тихомир.
Друг фрапиращ случай бяха колоните на Proac - принципно интересна и много приятна като звучене(поне за мен) фирма ...представена по главозамайващо неподходящ начин. Изложителите се оправдаха с евтините кабели, и с това, че колоните са на 2 дни. Ами ... представяте скъпи колони... с електроника Esoteric ... сложете съответстващи кабели и им осигурете място за да покажат какво могат...
А и да се демонстрират колони на 2 дни, пред широка публика за мен е несериозно, и Proac не бяха единствения случай!

Звука на конкретни системи няма да коментирам по две причини.
Първо - както вече казах условията за слушане според мен не бяха никак добри и огромна част от системите вярвам не са показали потенциала си.
Второ, да се прави заключение за дадена система, особено непозната, след 5-10 минути слушане, за мен е несериозно.
Бях свидетел разбирасе на случки в които някой влиза в дадена стая, слуша 5 минути система за 300 000, излиза предоволен и заявява смело - мойта система свири много по-добре. За мен това е несериозно и наивно.
Не казвам, че щом една система е скъпа тя свири, напротив, аз не бях впечатлен от представянето на  системите също, но да се генерализира на базата на 10 минути слушане в такава среда за мен е глупаво!

Както и да е, похвално е че се правят опити за интересни мероприятия от подобен род, дано и занапред има такива и стават по-добри.
Нека изказването ми не ви навява мисълта, че се стремя да омаловажа труда на организаторите и изложителите. Напротив, наясно съм, че това е сериозна инициатива и сериозен труд, просто съм критичен, и мисля, че наистина има много какво да се желае... в много посоки!

vasilivanov

• Гост
« Отговор #38 -: Юни 04, 2010, 23:34:13 pm »
Прав си, системата на Mcintosh с двуметровите колони свиреше ужасно за това помещение и доста силно, направо ме разби.  :o Помещението не беше предназначено за такава система. Сигурен съм, че ще свири добре в по-голямо и много по-добре обработено помещение.

Неактивен lazarus18

• Administrator
  • Публикации: 1634
« Отговор #39 -: Юни 04, 2010, 23:50:40 pm »
На мен McIntosh системата ми хареса много.
Не че ще тръгна да критикувам каквото и да е на това изложение. Всичко видяно надхвърлязначително всичко, което съм притежавал и чувал, но дори и аз забелязах сериозни издънки.
Всъщност, единственото звучащо зле и за моите критерии беше системата с ОТ на PMC, които по принцип се водят като отлични ОТ, а беше тотално окипазена от неправилен избор на компоненти и разположение.
Наистина е невъзможно с подобна организация да се добие реална представа за тези продукти, но пък и не виждам как биха могли да отделят на всеки достатъчно време за сериозно тестване при този наплив.
По-скоро идеята е да се ориентираш какво се предлага и след това на спокойствие да го чуеш в магазина.

Видяхте ли на bang and olufsen?
Дизайнерски системи, бях взел каталог, произведения на изкуството. Жалко, че не свиреха... Но пък телевизорите не бяха лоши.

Не знам какво си харесал в образа им, но беше ненастроен и направо се гавреха с Аватар.

Също успях да погледам Eurosport 3D на топ плазмата на Панасоник. Не знам, не мога да го приема това 3D и това си е. Ефекта е доста добре изразен, но стои все едно не е живо предаване, а някаква игра.

vdsvicky

• Гост
« Отговор #40 -: Юни 05, 2010, 17:48:23 pm »
Тази конфигурация на Киров ми хареса като че ли най-много . СД-то зареждаше бавно , тонколоните са с керамични високоговорители и басовете и високите се възпроизвеждаха невероятно вярно, с изключение на средите  :-[ - невероятно изкривени  :-[ . Като цяло супер система ,но за много богати хора . Цената няма да ви я кажа ,за де не ви прилошее.

vdsvicky

• Гост
« Отговор #41 -: Юни 05, 2010, 18:04:52 pm »
За тези които нямат възможност да посетят експото - малко снимки

vdsvicky

• Гост
« Отговор #42 -: Юни 05, 2010, 18:07:17 pm »
............................................

vdsvicky

• Гост
« Отговор #43 -: Юни 05, 2010, 18:10:51 pm »
Ииииии най-накрая нещо за народните хора като мен  :D . Продуктите на HI-VI  - качество на реални цени . Бях решил да правя проект за ОТ с Фостекс , но излиза много скъпо . Сега ще го осъществя с техните продукти.

Неактивен hristoslav2

• Наказан
  • *
  • Публикации: 698
« Отговор #44 -: Юни 05, 2010, 19:18:37 pm »
Благодаря на vdsvicky за снимките :)
Като ви чета постовете със отзивите и впечатленията от организацията-май нищо не съм пропуснал  ;)
Все едно ,че съм на битака....по 3-4 системи в стая -като някои тях въобще не са за такива помещения....
Както писах по-рано трябваше да се пускат малки групи от по максимум 4 човека/заедно с представителя на фирмата/ в помещение. Като всяка група трабва да разполага с директен достъп /без ограничение/ до техниката за 30 минути. Освен това във всяко помещение трябваше да има максимум една система - за да може да се разположи оптимално. Доколкото разбрах от прочетеното ,вратите са били постоянно отворени и ми е чудно как може да се прослуша дадена система ,като от коридора се чува тълпата и звука от системите в съседните помещения/също отворени/???
Чета още ,че има ОТ които са свързани към источник DVD Pioneer и рисивър Marantz като предусилвател ??? Явно тези хора не разполагат със необходимите компоненти и някой от екипа им е услужил с домашната си система  ;D
Катастрофа...с една дума - трагедия.