Автор Тема: Изграждане на стерео система от среден клас с неустановен бюджет  (Прочетена 21945 пъти)

Неактивен disldi

• Публикации: 35
Luxman-a е свързан със ресивъра, източника е флаш памет или директно от интернет. Ще разгледам предложените ОТ.

Активен Rudra

• Administrator
  • Публикации: 1873
  • AV Guide
    • www.avguide.bg
Да разбирам, че за източник на такъв исулвател изполваш кино рисивъра !?
Не съм убеден, че това е разумен подход за изграждане на балансирана стерео система...

Неактивен disldi

Да, ресивъра използвам, за сега. Всичко със времето си. Какъв източник би препоръчал, основно за FLAC файлове?

Активен Rudra

• Administrator
  • Публикации: 1873
  • AV Guide
    • www.avguide.bg
При изграждането на стерео система, както при изграждането на каква да е система, балансът е едно от най-важните неща.
Това включва колони, които са подходящи за конкретното помещение, стерео усилвател, който е подходящ за конкретните колони и стерео източник, който е от класа на колоните и усилвателя. Разбира се , за да се получи добър резултат, всички тези компоненти трябва да са идеално напаснати един спрямо друг, както и да отговарят на конркретните вкусове на изграждащия системата.
Всичко това би следвало да свързано с адекватни на класа на системата кабели и да стои на мебел, която ако не да изважда на яве максимума на системата, то поне да не компрометира представянето и.

Начинът, по който се развива темата дотук силно навява усещане за хаотичност.
Аз вярвам, че преди де се пристъпи към изграждане на система, особено от такъв клас, редно е да се подходи с много търпение, размисъл и предварително избистряне на цялостната концепция... В противен случай е много вероятно крайният резултат да е далеч от оптималния.

Щом си решил да ползваш основно файлове, то вероятно е добре да прецениш за себе си какъв да бъде източника ти във финалния вариант на системата: Мрежов аудио плеър с вграден DAC, който е от съответния клас, Стриймър + външен DAC, компютър + DAC и т.н. Вероятно е и добре да прочетеш (тук и другаде) за възможни такива опции и да изградиш наистина някаква що-годе завършена концепция за системата си, преди да пристъпиш към покупка на каквото и да било.

P.S. Преименувам темата и я местя в подходящия раздел, защото дискусията отдавна не отговаря на заглавието.

Неактивен disldi

Съгласен съм с това и благодаря за помощта. Marantz NA6005 като за начало ?

Неактивен ivaylo10

• Публикации: 104
Epicon 2 за 3000 лева с гаранция е супер изгодна сделка! Не мисля, че ще намериш нещо по добро за тези пари, че и за повече дори. Усилвателя също е сериозен, така че няма да имаш проблем от към захранване на ОТ. Чел съм, че Луксман и ДАЛИ се напасват добре.

Неактивен disldi

Наистина Luxman и Dali си пасват. А за Епикон си прав , за тези пари нищо няма да намеря по добро. Но искам да прослушам и предложенията на Rudra.

Неактивен ivaylo10

Преди време си търсих мрежов плеър в ценовия клас на Маранц NA6005 и се спрях на Пайнер N50a, доволен съм. Това, което не ми хареса в Маранца е че нямаше USB B вход. Пайнера звучи добре и е добре изработен, подсилено анти-вибрационно шаси, два трансформатора, един за аналоговата част и един за дигиталната. Примерно ако това е продукт на някоя така наречена "хай-енд" марка, спокойно би струвал 2500-3000 лева. В България като кажеш Пайнер и повечето реагират негативно, даже преди време в един пост един господин явно го беше срам да напише пълното име на марката и беше продължил с многоточие. Може човека да е много напред и да се занимава с космически технологий, нямам представа но дори и така да е мисля, че това е марка доказала се в годините с инженеринг, технологий. Mr. Alan Ahaw казва в негоеия форум, отнасям се с голямо уважение и респект към инженерите от Пайнер. Важно е кой го казва.

Неактивен dimi123

• Публикации: 184
В България като кажеш Пайнер и повечето реагират негативно...

Напълно споделям, за разлика от Пайъниър... ;)
Epson EH-TW9300W/135" 2.40 Stewart StudioTek 100/Prismasonic P-100M/Denon AVR-X7200WA/SMSL SU-10/3x Naim Nait 5si/Oppo BDP-103D, Oppo BDP-95, RTX 4090/JBL Studio L Series, 7.2.4/BlackNoise 1000 V2, BlackNoise 2500, ISOL-8 VMC1080/Chord Cadenza Reference, Chord Epic Twin, Chord Signature ARAY

Неактивен disldi

Някой с впечатление за Acoustic Zen Adagio Jr ?

Неактивен disldi

Преди време си търсих мрежов плеър в ценовия клас на Маранц NA6005 и се спрях на Пайнер N50a, доволен съм. Това, което не ми хареса в Маранца е че нямаше USB B вход. Пайнера звучи добре и е добре изработен, подсилено анти-вибрационно шаси, два трансформатора, един за аналоговата част и един за дигиталната. Примерно ако това е продукт на някоя така наречена "хай-енд" марка, спокойно би струвал 2500-3000 лева. В България като кажеш Пайнер и повечето реагират негативно, даже преди време в един пост един господин явно го беше срам да напише пълното име на марката и беше продължил с многоточие. Може човека да е много напред и да се занимава с космически технологий, нямам представа но дори и така да е мисля, че това е марка доказала се в годините с инженеринг, технологий. Mr. Alan Ahaw казва в негоеия форум, отнасям се с голямо уважение и респект към инженерите от Пайнер. Важно е кой го казва.

Тъй като няма лични, телефонен номер за да говорим за конкретно нещо?

Неактивен ivaylo10

Неактивен disldi

Препоръки на стойки за DALI Epicon 2?

Неактивен disldi

Вече горд собственик на Yamaha WXC-50 pre-amp and network player, Divine Audio Dick 685 стойки , Dali Epicon 2 , кабели - Supra IFF-ISL interconnect, Supra Play 3.4/S .

Неактивен dimi123

• Публикации: 184
Честито за колоните!  (y)
Според мен обаче тази Yamaha е далеч от класата на останалите компоненти. Вероятно си се спрял на нея заради функциите, но вградения ДАК - ESS Sabre 9006, в никакъв случай не може да се нарече High-End. По принцип съм фен на Sabre ДАК-овете, но този е от възможно най-ниския им клас. За в бъдеще бих ти препоръчал поне ESS Sabre 9018 и нагоре.  :)
Epson EH-TW9300W/135" 2.40 Stewart StudioTek 100/Prismasonic P-100M/Denon AVR-X7200WA/SMSL SU-10/3x Naim Nait 5si/Oppo BDP-103D, Oppo BDP-95, RTX 4090/JBL Studio L Series, 7.2.4/BlackNoise 1000 V2, BlackNoise 2500, ISOL-8 VMC1080/Chord Cadenza Reference, Chord Epic Twin, Chord Signature ARAY