Автор Тема: Ръководство и помощ при избор на нов телевизор  (Прочетена 309006 пъти)

Неактивен lazarus18

• Administrator
  • Публикации: 1634
Re:Ръководство и помощ при избор на нов телевизор
« Отговор #465 -: Октомври 23, 2010, 19:20:19 pm »
Не мога да кажа, че 2 инча не са важни. Ако някога си имал 42 и минеш на 40 веднага ще го усетиш.
Ако обаче ви е първия подобен телевизор няма как да направите разлика. Самсунга си е по-добър телевизор по принцип от споменатия LG. При него единствените предимства са тези 2 инча и матовия панел.

angellobg

• Гост
« Отговор #466 -: Октомври 29, 2010, 19:16:08 pm »
Здравейте отново!
Вчера бях до Технополис за да видя плазмата която препоръчахте в началото-Panasonic 42G20 - много ми хареса как предва...Бяха пуснали някакъв концерт, до нея от двете й страни имаше LCD-та, някакво Сони и Самсунг, ако не се лъжа...Имаше очевадна разлика. Много съм впечатлен и раздвоен...

Неактивен bozhidarg

• Публикации: 126
« Отговор #467 -: Октомври 30, 2010, 15:01:31 pm »
Здравейте отново!
Вчера бях до Технополис за да видя плазмата която препоръчахте в началото-Panasonic 42G20 - много ми хареса как предва...Бяха пуснали някакъв концерт, до нея от двете й страни имаше LCD-та, някакво Сони и Самсунг, ако не се лъжа...Имаше очевадна разлика. Много съм впечатлен и раздвоен...
Ами гледай хубаво и виж тия LCD дали са настроени.За телевизия иначе плазмите са по добрия вариант,но имат и по кратък живот.

Неактивен lazarus18

• Administrator
« Отговор #468 -: Октомври 30, 2010, 17:14:14 pm »
Колко е тоя по-кратък живот според тебе?
Всички нови плазми се водят с живот 100 000 часа. Даже е повече от някои LCD модели.
Така или иначе живота на съвременните модели е в пъти повече от това, което ще се ползват реално.

Неактивен bozhidarg

• Публикации: 126
« Отговор #469 -: Октомври 31, 2010, 16:42:14 pm »
Колко е тоя по-кратък живот според тебе?
Всички нови плазми се водят с живот 100 000 часа. Даже е повече от някои LCD модели.
Така или иначе живота на съвременните модели е в пъти повече от това, което ще се ползват реално.
Възможно е но ще видим с времето :)

angellobg

• Гост
« Отговор #470 -: Ноември 03, 2010, 16:15:53 pm »
Здравейте отново!
Последно питане, с риск да съм досаден :)) Днес за пореден път ходихме в Технополис и се спяхме на следният модел
 http://www.technomarket.bg/products/09076966/lg-42le5300
Моля за последен съвет.

ccc

• Гост
« Отговор #471 -: Ноември 14, 2010, 15:29:08 pm »
Здравейте
преди време точно благодарение на този форум купих един телевизор от който съм много доволен, но сега се налага да купувам друг - ще бъде на стена и за това се оглеждам за LED телевизор т.е.  трябва да е тънък и над 42 инча за около 2000лв. Може ли да ми препоръчате нещо?
Предишният телевизор е тошиба 46SL733 (2000лв тогава) и по възможност търся нещо подобно или по-добро
Благодаря предварително!

п.с. мислех си за нещо такова http://www.technomarket.bg/products/09065658/lg-47sl9500
 Въпреки че е стар модел

Неактивен lazarus18

• Administrator
« Отговор #472 -: Ноември 14, 2010, 18:41:42 pm »
Не знам дали ще усетиш плюса на тънкия корпус като го закачиш на стената. Стойките за стена ще стърчат поне 6-7 см.
Щом си доволен от Тошибата защо да сменяваш с друга марка и то принципно различен като параметри.
Ако държиш на LED, виж 46VL733.
Иначе може и Toshiba 46XV733 или Samsung 46C630.

ccc

• Гост
« Отговор #473 -: Ноември 14, 2010, 18:44:57 pm »
Доволен съм, но два еднакви телевизора не искам  ;D Пък може да има и нещо по добро? Тошибата я вземах преди доста време, нищо по-добро за тази цена ли няма сега?
ЛСД ли да търся според теб ако искам нещо по-добро? Дали може да намеря по-голямо като размер, независимо от технологията за 2000лв?

ccc

• Гост
« Отговор #474 -: Ноември 14, 2010, 18:52:27 pm »
Този LG 47SL9500 има ли сериозни недостатъци? ???

Неактивен lazarus18

• Administrator
« Отговор #475 -: Ноември 14, 2010, 19:36:41 pm »
Този LG 47SL9500 има ли сериозни недостатъци? ???
Като изключим факта, че е стар и са останали само мостри, че е с адски отражателен панел, не е лош модел.
Не знам защо да сменяваш нещо, от което си доволен.

ccc

• Гост
« Отговор #476 -: Ноември 15, 2010, 00:17:26 am »
Няма да го сменям, ще купувам още един, но поне малко да се различаваше от първия ... към по-добро
за това ли чаках толкова, за да взема същия?  ;D

Освен това не съм доволен от цифорвият му тунер - не е достатъчно чувствителен за тукашните кабелни телевизии. С тяхното устройство се лови всичко, а тошиба-та хваща определени канали, на останалите изписва слаб сигнал  >:(
Може би ще трябва да търся някакъв усилвател специално за него т.е. сигнала на кабелната е слаб на определени честоти  (690, 698, 706) и се чудя дали ще мога да да въздействам само върху тях ...
Дано самсунг, LG и другите конкурентни марки имат по-чувствителни тунери

Неактивен lazarus18

• Administrator
« Отговор #477 -: Ноември 15, 2010, 13:46:33 pm »
За сигнала си викни техниците да го оправят. Това им е работата.
Не знам защо мислиш, че за една година има драстична разлика в моделите. За същите пари ще купиш същото качество и сега.
Като си свикнал да гледаш на S-PVA матрица досега няма да ти харесат IPS тип матрици при LG. Samsung и Sony са вариант, но идват по-скъпо.

ccc

• Гост
« Отговор #478 -: Ноември 15, 2010, 22:24:50 pm »
Виках ги няколко пъти, обаче за съжаление нищо не разбират и се отказах. Измерват сигнала и казват - ето сигнала ти е 70-75dB, няма смисъл да го усилваме повече, защото приемниците пак не работели или нещо такова ... и така, няколко пъти
S-PVA по-добра матрица ли е от IPS или обратното?
Кои са по-скъпите варианти на Самсунг и Сони?

Неактивен lazarus18

• Administrator
« Отговор #479 -: Ноември 16, 2010, 12:09:14 pm »
И двата типа матрици си имат своите плюсове и минуси. Аз лично смятам, че S-PVA е по-добрата з телевизор.
Алтернативите на Сони и Самсунг LED са:
Samsung 46C6500
Sony 46EX700 / 46EX710