Автор Тема: Ръководство и помощ при избор на нов телевизор  (Прочетена 308946 пъти)

ccc

• Гост
Re:Ръководство и помощ при избор на нов телевизор
« Отговор #480 -: Ноември 16, 2010, 19:05:05 pm »
Благодаря, ще мисля
Samsung 46C6000 само по интернет възможностите ли се отличава от Samsung 46C6500?

Неактивен lazarus18

• Administrator
  • Публикации: 1634
« Отговор #481 -: Ноември 16, 2010, 20:23:32 pm »
Да.

ccc

• Гост
« Отговор #482 -: Ноември 16, 2010, 22:06:12 pm »
Не знам дали ще усетиш плюса на тънкия корпус като го закачиш на стената. Стойките за стена ще стърчат поне 6-7 см.
Щом си доволен от Тошибата защо да сменяваш с друга марка и то принципно различен като параметри.
Ако държиш на LED, виж 46VL733.
Иначе може и Toshiba 46XV733 или Samsung 46C630.
Този 46VL733 продава ли се в България? Не мога да го открия никъде ...

Неактивен lazarus18

• Administrator

ccc

• Гост
« Отговор #484 -: Ноември 19, 2010, 18:15:26 pm »
а голяма ли е разликата между 100 и 200Hz като качество на картината?
само това, че е 200Hz ли е разликата спрямо този http://www.technomarket.bg/products/09082230/toshiba-46wl743g

Неактивен lazarus18

• Administrator
« Отговор #485 -: Ноември 19, 2010, 18:52:34 pm »
Този е LED, от там идва по-голяма разлика в цената.

perder

• Гост
« Отговор #486 -: Ноември 20, 2010, 15:37:15 pm »
Добър ден и от мен! Както върви темата на последък може ли и аз да задам въпрс за разликата между тези два телевизора.
http://www.technomarket.bg/products/09076088/samsung-ps-50c7000
http://www.technomarket.bg/products/09093001/samsung-ps-50c6900
Бих се радвал да разбера и мненията Ви за тях. Не зная какво е мнението на съфорумците за 3D-то но мен лично много ме впечатли като ефект. Гледах го в ТМ търсих този недостатък двоен образ и не го видях.

Неактивен lazarus18

• Administrator
« Отговор #487 -: Ноември 20, 2010, 21:29:46 pm »
Разликата между двата е май във покритието на панела и системата за 3D.
Като цяло плазмите във високия клас на Samsung са на много добра цена, но една идея зад тези на Панасоник. Отстъпват им най-вече по податливост на отпечатване и малко по-слабо черно. Липсва им и THX режим, което изисква допълнителна калибрация за постигане на добра картина.

perder

• Гост
« Отговор #488 -: Ноември 21, 2010, 10:54:30 am »
Благодаря за бързия и задоволителен отговор. В никакъв случай не бих желал да оспорвам лидерството на PANASONIC в тази технология, но при този ценови диапазон с тези изисквания (цена-3000, диагонал-50, 3D-ефект и качество) мисля, че си заслужава(дано не се заблуждавам). Мисля да изчакам новогодишните промоций може би ще има готини оферти за тези моели, но ме интерисува с какво трябва да се съобразя при покупката, при LCD-тата се гледа стикера отзад за производителя на матрицата, а при плазмите тези три редчета какво означават?

Неактивен lazarus18

• Administrator
« Отговор #489 -: Ноември 21, 2010, 11:21:38 am »
При плазмата просто се убеди, че не е мостра. Огледай хубаво панела за дефекти - пиксели или прогаряния.
Не знам дали има смисъл да чакаш промоция. Може и да има, може и да няма. Нищо чудно цената да скочи или ако излезне на промоция да останат само мостри.

miroleskov

• Гост
« Отговор #490 -: Ноември 27, 2010, 04:15:51 am »
здравейте,
от доста време чета форума,но сега и на мен ми престои да си закупя телевизор та и аз да попитам за съвет....
доста осветено помещение изложение изток-юг прозорец срещу телевизора, и от ляво, и от дясно, абе доста светло(предполагам ще предложите LCD)...разтояние около 4м мисля си диагонал поне 42,гледам кабелна и от там на татък не знам какво ще гледам друго тъй като до сега не съм имал ЛСД или плазма си гледам филмите на лап топа та не знам тези ХД сигнали и така на татък могат ли през флашка да се плейват,през лап топа ли как трябва да е и какво да търся като входове в телевизора!
бях се спрял на това,но малко ми се видя на живо инъче сега е на промоция и мога да го взема, мисля че цената е добра http://www.technomarket.bg/products/09070939/samsung-le-40c530
ще се радвам да предложите и Вие

ivwera

• Гост
« Отговор #491 -: Декември 02, 2010, 00:57:33 am »
Здравейте , искам за коледа да зарадвам семейството с нов телевизор.
Размера ще е 32" и да има CI+ слот за CAM модул. Сигнала ще е цифров на Близуу или Н3 .
100 херца също е за предпочитане. Доста обикалях по магазините и като марки се спирам на Сони,Филипс и Самсунг.
Бюджета е около 1000лв.

pompi

• Гост
« Отговор #492 -: Декември 15, 2010, 11:04:01 am »
Здравейте!Насочих се към този форум защото реших да си купя Toshiba 40SL733G от "Техномаркет" за 1600 лв. Доста се чудех на какво да се спра, но накрая надделя решението да заложа на качествен телевизор без да е натруфен с плейъри и др.подобни. Ползувам "Булсатком" и за да игнорирам техният приемник трябва да взема телевизор с DVB-S/S2, но това оскъпява продукта и засега не мога да си го позволя. Смятам да гледам HD филми директно от лаптопа си, но понеже нямам HDMI изход мисля да осъществя това през VGA изхода+аудио кабел за звука. Моля дайте мнение дали съм направил "правилният" избор в този ценови клас и какво трябва да гледам относно матрицата и т.н., дали правилно разсъждавам относно гледането на HD филми. Предполагам /след като стана собственик на телевизора/ ще потърся помощта ви относно връзка на телевизора с лаптопа, чрез Wi-Fi рутер на БТК. Благодаря предварително!

Неактивен lazarus18

• Administrator
« Отговор #493 -: Декември 15, 2010, 11:20:36 am »
Аз ти отговорих в темата за Тошиба. През VGA входа няма да постигнеш нативната резолюция на панела и ще се вижда размазано.

pompi

• Гост
« Отговор #494 -: Декември 15, 2010, 13:32:25 pm »
OK, това ми стана ясно и за момента с лаптопа си не мога да постигна повече. Като си купя нов с HDMI изход ще е друго нещо. Ако може само за препоръки относно производител и евнтуално модел 40" телевизор до 1500-1600 лв като говоря само за добър телевизор, екстрите /медиа плейър и др./ като че ли би трябвало да пренбрегна. Двоумя се защото аз се спрях на 40SL733G, аа във форума доста упорито се говори за 40XV733G. Този на който аз се спрях е SL - висок клас   /L-означава с лед подсветка/, а другият XV - среден клас    /V-означава с CCFL подсветка/. Това ме хвърля в лек смут и тъй като не съм много наясно с такива техн.параметри, моля за компетентно мнение. Не съм и много сигурен дали точно Toshiba правилният избор. Така, че ако можете помогнете! Благодаря!