Автор Тема: Ръководство и помощ при избор на нов телевизор  (Прочетена 308928 пъти)

Неактивен lazarus18

• Administrator
  • Публикации: 1634
Re:Ръководство и помощ при избор на нов телевизор
« Отговор #540 -: Юни 03, 2011, 16:59:48 pm »
Взимай тогава въпросния Panasonic 32S20.

antrax

• Гост
« Отговор #541 -: Юни 03, 2011, 23:06:24 pm »
Този Самсунг как е :) ?
SAMSUNG LE-37C530

Нещата в моята глава започват да отиват на Панасоник TX-P42S20 или Тошиба 40XV733, макар че ако не бяха супер многото хубави отзиви за тая Тошиба може би въобще не бих я погледнал :). Евентуално може да получа малък отбив в цените и да напасна бюджета.
Плазмата през деня наистина ли ще е много зле - повечето мачове от английското са си през деня :)?
Светлината идва странично на телевизора, но като цяло ми е доста светъл хола.
И за телевизията от Мегалан кое е за предпочитане - нямам хд канали в пакета.

Благодаря ви пак за съветите.

А щях да забравя може би най-важното, ако тръгна да купувам какво да им гледам...имам предвид матрици и т.н. :D

Неактивен p100ynov

• Публикации: 133
« Отговор #542 -: Юни 03, 2011, 23:43:44 pm »
Според мен най-важно е да гледаш картината :D
you're nobody without a naim

Неактивен iuli1971

• Публикации: 96
« Отговор #543 -: Юни 04, 2011, 03:28:36 am »
Да кажа няколко думи и аз.На скоро купувах телевизор  /  преди около 7 месеца  /  изборът ми беше самсунг лсд с650 40".Много добра картина има спор няма но...тогава направих две грешки които сега разбирам. Моето стоене пред телевизора е преди всичко вечер и то в 80% от случаите използувам пуканката и трябваше да погледна и плазмите на панасоник -един приятел впоследствие си взе G20 42" плазма на която пуснахме картина през моята пуканка-уникално, така че прецени какво повече гледаш и по кое време на денонощието.И после-що взех толкова малък телевизор ,гледам от три метра и малее,много малък ми изглежда.Прецени внимателно и после купувай но не забравяй че най-важна е картината.Всички други екстри остави на заден план.Успех с покупката. :)
PANASONIC TX-P50VT50E,samsung LE-40 C650,samsung UE-46EH6030,HDI Dune HD DUO,Denon AVR-1611,JAMO S-606+JAMO SUB-250.

Неактивен bozhidarg

• Публикации: 126
« Отговор #544 -: Юни 04, 2011, 03:58:04 am »
Взимай вече един samsung d8000 и няма плазми няма нищо засега по добро от това,гледах и сравнявахме на място  и нямаше какво да му се опре.

iwoto

• Гост
« Отговор #545 -: Юни 04, 2011, 15:54:52 pm »
Ъхъ , и като гледа някой филм на плазма в реални условия ще вика-направих грешка.

chinacooker

• Гост
« Отговор #546 -: Юни 05, 2011, 17:07:18 pm »
Привет на всички, предстои да си купя ТВ и поради това Ви моля за няколко съвета и препоръки за марка и модел, но преди това: ще се гледа от около 3.5-4 м. в слънчева стая пред голям южен прозорец, на кабелна телевизия (с цифров пакет), филми от лаптопа (трябва да има мрежа, но не е решаващо), вероятно ще добавя медия-плеър (мисля за WD TV Live или подобен), игри не се предвиждат, както и допълнително външно аудио, не робувам на конкретна марка  или технология - LCD, LED - LCD или плазма, ориентировъчен бюджет само за ТВ от 1500 лв.:

- За мен е важно (поне засега) колкото е възможно по-добра работа на SD (лични впечатления от 40, 42 инчови модели среден клас: Филипс 5-та серия (не LED) - SD ми хареса, LG и Sony - SD не ми хареса), според вас кой модел (42-50 инча) се справя най-добре с SD сигнал ?

- Кой модел плазма бихте препоръчали при горните критерии, вкл. SD, за предпочитане 50 инча ? и нещо по-конкретно: струва ли си според Вас да се "жертват" 50-те инча на p50u20e за p42g20e ?

- Моля за мнение за новите промоционални ТВ от ТМ: Toshiba 40vl748 и най-вече LE-46c550, тъй като във форума беше посочено, че матрицата му не е препоръчителна (AA01) ?

Предварително Ви благодаря за помощта...

expert11

• Гост
« Отговор #547 -: Юни 05, 2011, 21:26:52 pm »
Здравейте, нов съм в този форум, пък и "бос" /относно техниката / за което се надявам да ми помогнете в избора на нов телевизор.За сега съм се спрял на два ЛЕД телевизора:

1. TOSHIBA 40VL748 - http://www.technomarket.bg/products/09093699/toshiba-40vl748  / В момента е на промоция в ТМ от 1699 на 999/
2. LG 37LE5500 - http://www.technopolis.bg/b2c/details/bulgarian/12814/P11090103/LED-%D1%82%D0%B5%D0%BB%D0%B5%D0%B2%D0%B8%D0%B7%D0%BE%D1%80-LG-37LE5500

Отворен съм за предложение от други марки и модели придружени с конкретни аргументи.
Благодаря.

Неактивен lazarus18

• Administrator
  • Публикации: 1634
« Отговор #548 -: Юни 06, 2011, 00:29:48 am »
expert, за тази цена вземи по-големия. Принципно LG-то е малко по-добро като че ли, но размера натежава.

Неактивен Rudra

• Administrator
  • Публикации: 1873
  • AV Guide
    • www.avguide.bg
« Отговор #549 -: Юни 06, 2011, 01:17:07 am »
chinacooker, на твое място бих се напънал с още 300лв за PANASONIC TX-P50G20E -  ще си Ок с размера, а и картината на G серията е чудесна.

Гледането на филм на такъв телевизор е истинско удоволствие, макар че без подобаваща аудио система, сериозна част от удоволствието се губи :)... но сам ще стигнеш до този извод предполагам.

chinacooker

• Гост
« Отговор #550 -: Юни 06, 2011, 01:27:57 am »
Rudra, благодаря за съвета :) но те моля за съвет и по темата с SD, тъй като лично за мен това ще е водещия критерии при избора на ТВ, вкл. LCD или плазма :) ?

Неактивен Rudra

• Administrator
  • Публикации: 1873
  • AV Guide
    • www.avguide.bg
« Отговор #551 -: Юни 06, 2011, 01:43:06 am »
Според мен плазмите са по-малко критични към некачествения сигнал.
От друга страна аз съм пристрастен - като цяло картината на LCD телевизорите никак не ми е по вкуса.
Обиколи, огледай и прецени кое отговаря на твоите представи за добра картина.

Така или иначе да се взима висок клас телевизор за гледане основно на телевизия... незнам до колко е разумно.
Дори телевизора сам по себе си да е чудесен, качеството (и като картина, и като съдържание) на българската телевизия, според мен е много далече от оползотворяването и на 1/3 от възможностите на телевизорите, дори в началния клас.

Както вече казах, силно предпочитам плазмите като образ, но ако телевизора ще е пуснат постоянно за да се гледа на него телевизия, то може би LCD варианта би бил по удачен за теб - би ти спестил притеснения от евентуално прогаряне при постоянно гледане на статични елементи(логото на телевизиите например).

expert11

• Гост
« Отговор #552 -: Юни 06, 2011, 10:35:01 am »
Благодаря за съвета lazarus18   Незнам как ще се гледа от 3 - 3,5 растояние. Конслултатнта в ТМ беше много настоятелен към тошибата, като ми заяви, че са имали само 3 бр. и поне докато се чудя да го капарирам. А аз не обичам, така да ме претискат  ::)

civica

• Гост
« Отговор #553 -: Юни 06, 2011, 10:44:45 am »
Това разстояние е добро за такъв размер на екрана ! Не си споменал какво ще се гледа - телевизия , филми , игри ?При качествен сигнал след време може да ти се стори , че 40" е малко ! Тази Тошиба е добра , има доста екстри , а и цената е без конкуренция ! И още нещо - защо LED LCD ?

expert11

• Гост
« Отговор #554 -: Юни 06, 2011, 11:09:38 am »
Благодаря! извинявам се, ще се гледа телевизия и филми, сигнала Не е цифров. Колкото то това дали ЛСД или ЛЕД, незнам защо  :) Не съм много наясно с техниката, отворих сайта на ТМ и ТП и избирах спрямо парите които съм приготвил  :D