Здравейте,
темата е продължение на другата ми тема в раздел "Усилватели":
"Кой е подходящият усилвател за Epos m12i" и касае изборът на кабелите свързващи компонентите.
Както стана ясно от горе споменатата тема компонентите са следните: усилвател-Naim Nait 5si; Източник - Bluesound Node 2i; Колони - Epos m12i.
Мисля, че е важно да се имат предвид и планираните от мен бъдещи промени в системата като добавяне на DAC и ъпгрейд на колоните. За тях ще има други теми в съответните раздели, но когато им дойде времето. На този етап си мисля за Naim DAC, втора употреба или Chord Qutest. Четох и много добри отзиви за RME ADI-2 DAC FS.
За колони Focal Aria 906 или Aria K2 906, макар, че имам предубеждения относно Focal. При всички положения ще е нещо до 3000лв. и след допитване до форума.
И така, относно колонните кабели вече ми препоръчахте NACA5 кабел, но някои участниците във форума с Naim системи ползват кабели на Chord. Ясно е, че няма да сбъркам ако взема NACA5, 2x4m. със съответните накрайници. Все пак бих искал да чуя и вашето мнение за Chord Shawline X и Chord Epic X. Трябва ли и при тях да се спазва дължината от минимум 3,5м., препоръчана от Naim за NACA5 и отговарят ли Chord Shawline X и Chord Epic X като клас на моята система. Не споменавам Chord Clearway X, защото разликата в цената с NACA5 е много голяма и ми се струва неуместно.
При интерконектите предполагам, че колкото е по-висок класа, толкова по-добре. Chord Epic е прекалено скъп, така, че кой от Clearway X и Shawline X ще бъде в синхрон със системата,
И последно най-неясната за мен тема за захранването или разклинителя. Четох, че при Naim системи не трябва да имат филтри, но не разбирам кои от разклонителите нямат филтри а само предпазват техниката от токов удар и смущения по инсталацията от други ел. уреди. Това, което до сега гледах са ISOL-8 PowerLine Plus, IsoTek EVO3 Sirius, IsoTek EVO3 Polaris. За последните имаше доволни потребители в Naim форуми, но ако има нещо добро на по-добра цена ще съм доволен
, Taga PF и много други.
Насочих се към горните марки и модели на база нашия и други форуми на потребители на Naim системи. Желанието ми е да стартирам с утвърдени компоненти. Ясно ми е, че всеки аксесоар дава своето отражение, но ще започна с утвърдили се модели при Naim потребители с цел минимализиране на грешки.
Предварително благодаря за мненията и насоките!