На село ползваме 32 ка LG и 2 бр 37 Lg , едната 37 е на близу другите два тел. са на булсат с HD приемници и фул пакет , разлика осезаема в полза на близу ( дори по възрастните виждат по добрата картина на близу). В къщи ползвам LG 32 ка и Sony 46hx720 години наред бях абонат на близу - перфекта картина а сега съм на net1 и също нямам забележки . Абсолютно никакви артефакти , цифровата и нета са по 2 различни кабела , Нет1 не пускат цифрова и нет по един кабел
най вероятно се бъркаш с nettv те предлагат такава услуга . А относно кабелите
, ами аз работя в тази сфера (видео наблюдение,контрол на достъп , структурно окабеляване и силнотокови системи) и най отговорно заявявам ,че трансфера на кабела (RG - коаксиален кабел) позволява доста добър пренос
. Ако следвам твоята логика излиза , че безжичния пренос на данни (сат. чиния) е по бърз и качествен от жичния , сега ти помисли дали е така
. И не на последно място аз не твърдя кой вид пренос на телевизия е по качествен , моето твърдение е , че конкретно Булсат си компресират доста сигнала а все известният аргумент е , че Булсат нямат собствени спътници и ползват под наем , който наем се плаща на база трафик на данни и ако не си компресират сигнала ще плащат повече
. Политиката на Булсат е насочена към масата от по непретенциозни клиенти. Аз лично съм бил свидетел как техник на булсат отговаря на въпроса "Ще имам ли перфектна картина" със следния отговор "Абе до 42 инча е добре ама по големите......"
. Интересен спор се завихри тук