Благодаря за изчерпателните насоки. Положението при мен в повече детайли и следвайки твоите точки е следното:
1. За момента сведох избора на стерео усилвател до Denon 1510AE, защото както правилно посочиха, по-ниските класове на Denon, а и изобщо не поддържат търсеното от мен свързване през AVR. Вчера слушах как свирят MA RX1 през Denon AVR 1911 и PMA-2000AE и разликата беше
много голяма. Естествено при мен говорим за преход от 3310 към Denon 1510AE, така че разликата не би следвало да е така драматична. Мога определено да кажа, че 1911 не става за RX1 в стерео режим, защото ги използва на 60% от това, което аз чувам с 3310, за качествен стерео усилвател не знам... Изгледа ще ходя до SAC още веднъж да пробваме 3310 с/у Denon PMA-2000AE, за да проверя дали отново ще има подобна разлика.
2. При мен мястото е проблем и трябва да ползвам bookshelf ОТ. Още по-добре, ако не са rear ported такива, защото моите стоят на 15-20 см. от стената. Разглеждах като алтернатива на RX1 Dynaudio Excite X12
http://www.electron.bg/product_info.php?cPath=21_149_108&products_id=18787 ,но търговеца не можа да ми предложи тест в адеквтно помещение и прилични източници, така че само си загуихме времето взаимно.
3. Относно източниците - ползвам 2 такива:
* Компютър с Asus Xonar STX (с подменени BurrBrown Op-Amp-ове) през стерео изходите
* Philips BDP 9500 Blu-ray плейър, за когото пишат, че е доста приличен в стерео режим
Относно кабелите за предните колони, сегашните ми са прилични, но само да ми остане време ги сменям с Qed Silver Anniversary.
В крайна сметка въпросът ми се свежда до това дали да похарча 2000 за стерео усилвател или за по-скъпи bookshelf ОТ. Такива, които от аналогичен физически обем да произведат чувствително по-добър звук от RX1. Имам съмнения, че трудно ще намеря алтернатива на RX1 (като големина)