Ако помниш Васко, още преди месеци те посъветвах да отидеш и да ги чуеш

Според мен, колоните са едно от интересните предложения в този бюджет у нас. Относно острото и напрегнато звучене - не мисля че звучат остро... просто може би до сега не си слушал такъв тип колони. АТС са фирма, предимно специализирана в производството на студиини монитори и макар от доста време да произвеждат и HI-FI колони, характера на звука разбираемо е доста близък.
Другия момент е, че тези колони, както и всички по-ниски модели на ATC са със затворен обем - което също играе немалка роля за характера на звука...
Като цяло мненията за този и други модели на ATC по света са в общи линии следните - всички са единодушни, че това са честни и нeутрално звучащи колони, разкриващи пластове в музиката, които до сега не са били чувани от потребителите - но без да окрасяват нищо. И докато някои са изключително щастливи с такива колони, други действително ги намират изморителни за слушане при по-дълги сесии.
Относно разположението в магазина и звученето, мисля че са добре разположени - и преместване леко насам или натам , би могло да промени до известна степен баса и сцената, но не и цялостния характер на звука. Още повече, че както вече казах това са затворен тип колони и са доста по-малко взискателни към разположението от такива с бас рефлекс, особено пък задноразположен!
Колоните в момента са вързани с Leema ако не бъркам, и комбинацията е доста сполучлива.
И накрая - Васко не се очудвай, че мненията ни се различават - вкусовете ни са крайно различни... както се разбра неведнъж до сега, и в това няма нищо лошо... затова има толкова производители на аудио компоненти!