Здравейте,
Почна се с много четене, преглеждане и дъъълго писане по скайп. Вече имам доста голяма яснота какво ми трябва, но разположението вече е друга история. И тъй като няколко глави мислят доста по-добре от една моля за помощ или поне лично мнение за кашата в която съм се забъркал и изчистването и

Значи имам една стая, която ще става на хол-кабинет и вътре искам при възможност да окача един проектор и да си гледам филми. (колко просто звучи само)
Стаята е правоъгълна, с малко чупки. Дълга 5м и широка 3,75м. Има 3 врати - но ще се ориентирате по снимките.
Моята идея е да седя на дивана и да гледам отсреща един падащ екран, а проектора да е над мен. В този случай разстоянието от очите до екрана е 3.50м.
Другия вариант е да седя на фотьойл и да гледам екрана, който ще бъде при прозореца. Тогава разстоянието е макс. 4.50м.
Дотук добре, то не че има къде другаде да ги разположа. Сега, нещо не мога да измисля къде трябва да бъдат колоните и в двата случая

Ако екрана ми е пред секцията, тогава почти не мога да сложа голями колони на стойки отпред, защото хората ще се спъват като влизат в стаята.
В другия случай е може би маалко по-поносимо, но пак трудно. Имайте предвид, че секцията изчезва и ще правим "модерна"

и дограмата също ще се сменя.
При положение, че екрана е разположен на тясната част диагонала му се получава 85", а иначе 110"
Като засега съм си харесал една Оптома за 2бона. Въпросът е оправдано ли е като цяло завирането на толкова техника в тази стайчка и дали ще се получи нещо?? Или да се вземе една плазма 50-60" и да приключа с глупостите

Но тогава пак имам нужда от мнение как и къде да разположа колоните на бъдещата система.
За нея се предвижда компютър, ресийвър и 5.1 колони. Всичко на 1080р. и HDaudio